Végleg felhagy a filmkészítéssel Uwe Boll

Hírek

| Gábor | 2016.10.27. 21:05

 A modern kor Ed Woodjaként is emlegetett alkotó, aki főként a videójáték-adaptációival vált híressé/hírhedtté, végleg visszavonul a filmkészítéstől. Döntését azzal indokolta, hogy "az elmúlt három évben a DVD és Blu-ray eladások világszerte 80%-ot estek, így nem jövedelmező már filmet készíteni". Boll nem csak rendezte, hanem saját maga finanszírozta is filmjeit, és az azokból befolyó bevételt mindig a következő projektjébe forgatta. Egyik műve sem büszkélkedhet kiemelkedő bevétellel, így keveset is tudott a következő filmjére szánni, ezért kilépését még azzal is indokolta, hogy nem akar továbbra is alacsony költségvetésű, "diákfilmeket" készíteni - az ő korában ez már nem méltó.

 Még ha sokan nem is szerették, azért mégis csak egy legenda távozik a köztudatból. In memoriam legyen itt ez a videó, amiben mindenkit elküld melegebb éghajlatra, aki nem volt hajlandó anyagilag támogatni legutóbbi filmjét, a Rampage 3-at.


Természetesen nem csak Uwe Boll munkásságának köszönhető a kevésbé jó filmek elterjedése. Számos alkotó készít még hasonló mozgóképet a piacra, ilyen például az Asylum nevű studió is. Továbbá, hogy néhány nagyot is említsünk, a nyakunkon maradt még a Sony Pictures és a Warner Brothers is.

Címkék: Uwe Boll

Hozzászólások