JÓ A BULI, CSAK KEVÉS A PIA – HIVATALI KARÁCSONY

Kritikák

| Zita | 2016.12.08. 16:05

Közelednek az ünnepek, így megszaporodnak a mozikban is a karácsonyi filmek. Tiszta sor, ilyenkor kétféle film köszön vissza a vásznakról: a romantikus, szerelmes, érzelmes darabok és a piálós, ökörködős állatkodások. A Hivatali karácsony az utóbbi csoportba tartozik, de olyan, mint egy fergeteges buli, ahova nem hívtak meg minket.

Pontosabban meghívtak, csak olyan ímmel-ámmal, és azon vesszük észre magunkat, hogy kint állunk a ház előtt és dideregve bámulunk be az ablakon. A didergés pedig nem biztos, hogy a cidrinek szól: lehet, hogy inkább a kreativitás hiányától ráz minket a hideg.

Hivatali karácsony – ne szépítsünk – egy az egyben a Másnaposok-filmek ünnepi, téliesített változata. Van itt őrült buli, rengeteg ember, narkó, pia, prosti, kemény esések, autós üldözés és altesti poénok garmadája. Mit lehet ilyenkor tenni, mint átadni magunkat az élvezetnek (?), és elfogadni, hogy igen, mi erre a filmre ültünk be. Számos ilyen jellegű mozi van, és ezzel nincs is baj, hiszen nem egy mély mondanivalóval ellátott művészfilmre váltottunk jegyet, csakhogy megdöbbentő az a tény, hogy a fingós-fütyis poénok még mindig eszébe jutnak bárkinek is vígjáték címén, és nem elég hogy egyszer elsüti ezt bárki, de többször is előhúzza az ünnepi zsákból.

Félreértés ne essék, a Hivatali karácsony nem árul zsákbamacskát, pont azt nyújtja, amit az előzetese is sejtet: egy oltári nagy pörgős buli, őrült figurákkal, egy kis akcióval és persze Jennifer Anistonnal. Csak az a gond, hogy az eredetiség egy pici szikrája sem jelenik meg benne, hiába van teletömve partikellékekkel és emberekkel. Amíg például a hasonló elemekkel dolgozó Judd Apatow valahogy a mocskos vicceket is szerethetően, a legaljasodott ivászatokat pedig poénosan tudja összerakni filmjeiben, és még mondanivalót is csempész mozijaiba, addig sajnos Josh Gordon-Will Speck rendezőpárosa kicsit elkapkodta az ünnepi céges buli előkészületeit.

A téboly kontra totál kiszámíthatóság mérlegén az utóbbi felé dől a mérleg nyelve folyamatosan, így a meglepőnek szánt belovagolás az irodába, a strici felbukkanása vagy a pucér pasik és csajok belengetése sem változtat azon, hogy ehhez a bulihoz – a látszat ellenére is – túl kevés a pia, hogy élvezni tudjuk. Bár meg sem hívtak rá igazán. Így meg annyira nem is kár, megyünk máshova.

Hivatali karácsony

Hivatali karácsony

Eredeti filmcím:Office Christmas Party
IMDB pontszám:6
Megjelenés éve:2016
Műfaj:vígjáték
Film hossza:105 perc
Nyelv és ország:angol | USA
Rendező/k:Josh Gordon, Will Speck
Író/k:Justin Malen

Hozzászólások

További cikkek

Danny DeVitoval és Schwarzeneggerrel forog nemsokára az Ikrek folytatása

Hírek

| 2021.09.22. 13:20
A 30 évvel ezelőtti, már-már klasszikusnak számító vígjáték is folytatást kap.

Taroltak a streamingszolgáltatók az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2021.09.20. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezték a televíziós produkciók Oscar-díjának tartott Emmy-gálát.

Megvan, mikor érkezik a Halálos iramban 10. a mozikba

Hírek

| 2021.08.19. 17:40
A Halálos iramban szériát is megtépázta egy kicsit a világjárvány, így még egy darabig biztosan, hogy várni a kell a tizedik epizódjára.

Scarlett Johansson is csatlakozott Wes Anderson új filmjéhez

Hírek

| 2021.08.17. 16:40
Egyre brutálisabb neveket vonultat fel Wes Anderson legújabb filmje.

Még sokáig velünk marad a South Park

Hírek

| 2021.08.07. 08:00
Továbbra sincs megállás a mocskos szájú kisiskolásoknak: újabb 6 évadot és 14 előzményfilmet rendeltek be a már 1997 óta futó South Parkból.

Megvan a Margot Robbie főszereplésével készülő Barbie-film rendezője

Hírek

| 2021.07.11. 15:45
Már annyi kavarás volt az évek óta húzódó Barbie-film körül, hogy az ember már rég letett arról, hogy valaha is elkészül.

Hivatalos: az eredeti szereplőkkel érkezik a Hókusz Pókusz folytatása

Hírek

| 2021.05.21. 15:45
Még 2019 végén jelentették be, hogy folytatást kap a kilencvenes évek kultikussá vált Halloween-filmje, a Hókusz Pókusz, akkor azonban még javában …

Egész hétvégén ingyenes magyar filmekkel ünnepelhetjük a Magyar Film Napját

Mindenmás

| 2021.04.27. 18:10
Ha az időjárás továbbra is a bolondját járatja velünk, akkor már meg is van a tökéletes hétvégi program, ugyanis végig magyar filmek …

Folytatást kap az Így jártam anyátokkal, de nem úgy, ahogy várnád

Hírek

| 2021.04.22. 15:55
Újabb darabbal bővült a totál felesleges folytatások és egyéb feldolgozások tárháza, érkezik ugyanis az Így jártam anyátokkal spinoffja, annyi …

Helen Mirren lesz a Shazam! folytatásának a főgonosza

Hírek

| 2021.03.24. 17:40
Igazi pozitív csalódás volt 2019-es Shazam! a DC-től, hiszen végre lazítottak egy kicsit a barmi nyomasztó atmoszférán, amihez eléggé ragaszkodnak, ennek pedig egyből meg is lett az …