MEL GIBSON VITTE EL AZ AUSZTRÁL FILMAKADÉMIA TRÓFEÁIT

Hírek

| MTI | 2016.12.08. 16:20

Az este nagy győztesei között volt Andrew Garfield, aki A fegyvertelen katona főszerepéért a legjobb színész díját vehette át, Hugo Weaving pedig a legjobb férfi mellékszereplő trófeáját kapta a Gibson-filmben nyújtott játékáért. A legjobb színésznő és női mellékszereplő díját a The Daughter című film sztárjainak, Odessa Youngnak és Miranda Ottónak ítélte oda az Ausztrál Film- és Televíziós Akadémia (AACTA). A 18 éves Odessa Young elmondta, hogy először vett részt díjátadó ceremónián. 

Andrew Garfield A fegyvertelen katonában/Fotó: hollywoodreporter.com

Az abc.net.au hírportál beszámolója szerint Gibson, aki első díját kapta az ausztrál filmakadémiától, meghatottan mondott köszönetet Ausztráliának, ahol független filmje készült. A háború borzalmait ábrázoló dráma főhőse Desmond Doss, aki vallásos meggyőződése miatt megtagadta a fegyverviselést, de szanitécként sok katona életét mentette meg a fronton.  Gibson 13 kategóriában jelölt filmjének két forgatókönyvírója, Andrew Knight és Robert Schenkkan szintén megkapta az AACTA díját a Sydneyben rendezett ceremónián, így összesen öt trófeát zsebelt be az estén a produkció.

Paul Hogan az egyik legnagyobb elismerést, a Longford Lyell-díjat vehette át a filmakadémiától életműve megkoronázásaként. A Krokodil Dundee-filmek sztárja, akinek díját már korábban bejelentették, az ausztrál médiában elmondta: nagy megtiszteltetés számára, hogy az Oscar-díjas Geoffrey Rush méltatta a ceremónián. Az életműdíjat tavaly Cate Blanchett, előtte Geoffrey Rush, Jack Thompson és a filmrendező Peter Weir is megkapta.

Paul Hogan/Fotó: 3aw.com.au

Az estét Jessica Mauboy fellépése nyitotta meg, és színpadra lépett a Culture Club brit együttes is. A legnagyobb sikert azonban az énekes-dalszerző Dami Im aratta, aki ezúttal egy vízfüggöny mögé állított zongorán játszotta a Ragyogás című, több mint húsz éve készült film Rimszkij-Korszakov-darabját, duettben a film főhősével, Geoffrey Rush-sal, aki közben a filmvásznon zongorázott. Az előadás után Rush személyesen gratulált Dami Imnek, és viccesen megjegyezte, hogy "zongoristaként sárga az irigységtől".

Hozzászólások

További cikkek

Tömeghipnózissal készülnek a Göteborgi Filmfesztiválra

Mindenmás

| 2022.01.05. 14:30
Skandinávia legnagyobb filmmustrája eddig sem a megszokott programjairól volt híres és természetesen ez most sem lesz másként.

Szabó István Martin Scorsese-vel együtt kap életműdíjat

Hírek

| 2021.11.20. 11:30
A két rendező India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján veheti át az elismerést szombat este az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásukért.

Budapesten van Mel Gibson

Mindenmás

| 2021.11.20. 07:20
A színész természetesen filmforgatás miatt érkezett a fővárosba.

Magyar látványtervező veheti át idén az Európai Filmdíjat

Hírek

| 2021.11.16. 13:10
A legjobb látványtervező díját Ágh Mártonnak ítélte oda az Európai Filmakadémia a Természetes fény című filmben nyújtott munkájáért.

Mel Gibson ül a Halálos fegyver 5 rendezői székébe

Hírek

| 2021.11.16. 12:50
Ezzel a franchise egykori rendezőjének, Richard Donnernek kérését teljesíti a színész.

Mel Gibson is részese lesz a John Wick-univerzumnak

Hírek

| 2021.10.19. 13:55
A nagysikerű John Wick franchise előzménysorozatában kapott helyet, ami a színész első tévés szereplése lesz.

A világ egyik legnevesebb horrorfilmfesztiválján versenyez az Oscar-nevezett magyar film

Hírek

| 2021.10.12. 13:45
Nemrégiben derült ki, hogy a Post Mortem című horrorral szállunk be az Oscar-versenybe, de addig sincs megállás, most a Toronto …

A legjobb rendező és a legjobb operatőr díját is magyar kapta az Otranto filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.28. 16:20
Tovább folytatódik a magyar filmek diadalmenete.

Daniel Craig ugyanazt a rangot kapta meg, mint James Bond

Mindenmás

| 2021.09.25. 09:05
Már bármennyire is a háta közepére kívánta a végére Daniel Craig James Bond szerepét, most mégis egy elég nagy elismerést köszönhet neki.

Taroltak a streamingszolgáltatók az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2021.09.20. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezték a televíziós produkciók Oscar-díjának tartott Emmy-gálát.