Oscar 2017 – A legjobb női mellékszereplők

Hírek

| Zita | 2017.02.22. 15:55

Csak pár nap és mindenre fény derül. Addig, amíg tart a visszaszámlálás, nézzük meg, hogy a főbb kategória jelöltjei közül kik lehetnek idén a befutók. Kezdjük a női mellékszereplőkkel.

Viola Davis – Fences

Davis évek óta nagy favorit a díjátadókon, ugyanúgy ismert és elismert a munkája sorozatokban és mozifilmekben is. Be is zsebeli az elismeréseket rendszeresen, és ez a Fences esetében sem volt eddig másként. Rengeteg díjat kapott legutóbbi filmjéért, többek között a Golden Golbe-on, és a BAFTÁn is ő lett a győztes. Ennek ellenére a mezőny elég kemény, tehát „túl egyszerű” választás lenne ő az Oscar esetében, bár ez már harmadik jelölése (eddig a Kételyért és a Segítségért jelölték). Lehet, most bearanyozódik a színésznő?

Michelle Williams – A régi város 

Williams is visszatérő vendége az Oscar-díjátadónak, ugyanis A régi várossal ez már a negyedik jelölése. Úgy néz ki a színésznő nem tud hibázni, gyakorlatilag minden szerepet tökéletesen magára tud húzni. Idén is tele volt jelölésekkel, de a főbb díjátadókon ezeket nem tudta díjra váltani, talán azért, mert A régi városban egy erőteljes, de nyúlfarknyi szerep jutott neki. Vajon ezzel a pár perccel mégis meg tudja győzni az Akadémiát? Hiszen volt már erre példa az Oscar-történelemben.

Octavia Spencer – A számolás joga 

Mint említettem, tényleg erős az idei felhozatal, ugyanis Octavia Spencer is nagyágyúnak számít. A Segítségért már kapott ebben a kategóriában aranyszobrot és A számolás jogában is hibátlan volt, de valószínűleg idén nem fog duplázni, mivel vetélytársai sokkal szívszaggatóbb szerepeket kaptak.

Naomie Harris – Holdfény 

Az Akadémia előszeretettel jutalmazza a drámai, szakadék szélén álló karakterek megformálását. Harris ebben nagyon is jó volt; a Holdfény egyedülálló drogfüggő anya szerepét hitelesen hozta, kérdés, hogy Oscar bekopogtat-e hozzá, mivel az eddigi fontosabb díjak elkerülték.

Nicole Kidman – Oroszlán 

A jégkirálynő Kidman minden szerepében „felolvad”, és ez az Oroszlánban sem volt másként. Hiteles, alapos és kb miden szerep jól áll neki. Bár az Oroszlán története alapvetően is Oscar-mágnes, pont ettől lesz egy kicsit „csak azért sem” érzésünk a díjjal kapcsolatban.

Akinek drukkolunk: Michelle Williams negyedjére már tényleg beválthatná jelölését, főleg azzal a fricskával, hogy nettó 10 percet szerepel A régi városban.

Aki valószínűleg nyerni fog: Viola Davis „túl egyszerű” választása a legvalószínűbb, főleg, hogy az Oscar előfutára, a Golden Globe is az övé lett idén.

(borítókép: goldenglobes.com fotók: imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Szabó István Martin Scorsese-vel együtt kap életműdíjat

Hírek

| 2021.11.20. 11:30
A két rendező India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján veheti át az elismerést szombat este az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásukért.

Magyar látványtervező veheti át idén az Európai Filmdíjat

Hírek

| 2021.11.16. 13:10
A legjobb látványtervező díját Ágh Mártonnak ítélte oda az Európai Filmakadémia a Természetes fény című filmben nyújtott munkájáért.

Horrorfilmmel nevezünk az Oscarra

Hírek

| 2021.10.06. 11:35
Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar versenyben a „nemzetközi film” kategóriában.

A legjobb rendező és a legjobb operatőr díját is magyar kapta az Otranto filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.28. 16:20
Tovább folytatódik a magyar filmek diadalmenete.

Daniel Craig ugyanazt a rangot kapta meg, mint James Bond

Mindenmás

| 2021.09.25. 09:05
Már bármennyire is a háta közepére kívánta a végére Daniel Craig James Bond szerepét, most mégis egy elég nagy elismerést köszönhet neki.

Taroltak a streamingszolgáltatók az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2021.09.20. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezték a televíziós produkciók Oscar-díjának tartott Emmy-gálát.

Magyar díjjal ért véget a Velencei filmfesztivál

Hírek

| 2021.09.12. 16:10
Véget ért az egyik legrangosabb filmfesztivál, ahol nemcsak magyar film kapott elismerést, hanem természetesen kiderült, ki kapta a fődíjat.

Rangos díjat kapott Fabricius Gábor filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.11. 11:35
A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei …

Sharon Stone kapja a Zürichi Fesztivál Arany Ikon-díját

Mindenmás

| 2021.08.27. 14:40
Sharon Stone elismerésben részesül a 17. Zürichi Filmfesztiválon, a hollywoodi dívát Arany Ikon-díjjal tüntetik ki.

Michael Caine és Johnny Depp is díjat kap Karlovy Varyban

Hírek

| 2021.08.10. 19:55
Depp úgy tűnik, kezd kijönni a gödörből és egy különdíjat kap, Michael Caine pedig filmművészethez hozzájáruló kimagasló munkájáért kap Kristálygömböt.