Oscar 2017 – A legjobb férfi mellékszereplők

Hírek

| Zita | 2017.02.23. 15:40

A csajok után most jöjjön a pasik mustrája. A legjobb férfi mellékszereplők jelöltjeinek listája borzasztó erős, így a tippelés is nehéz lesz.

Mahershala Ali – Holdfény

Ali viszonylag még ismeretlen név a többiekhez képest, de tény, hogy megérdemelten van a listán. A Holdfényben kimondottan sok szerepe nem volt még mellékszereplőkhöz képest sem, de mivel a mozi minden jelenete baromi erős, így az ő teljesítménye is tökéletes volt. A Golden Globe-ot megkapta idén a karakter megformálásáért, tehát az esélye ebből a szempontból nagyobb, mint társaié.

Jeff Bridges – Hell or High Water

Jeff Bridges örök szerelem. Amihez nyúl, az maga a kincs, akár negatív, akár pozitív szerepben kell helyt állnia. A Hell or High Water régi vágású texasi rendőrének karaktere meg úgy rá volt szabva, mint egy elnyűhetetlen farmernadrág. Imádtuk, de valószínűleg idén az Oscaros körből kimarad.

Dev Patel – Oroszlán

Az Oroszlán gyakorlatilag két idősíkban játszódik, így adja magát, hogy a film felében nem is szerepel. Ennek ellenére pont az  az érdekes, hogy ha már mellékszerepnek számít egy két órás film második félidejének főszerepe, akkor miért nem a kiskori karakterét megformáló Sunny Pawart jelölték. Ugyanis ő sokkal hitelesebb volt...

Lucas Hedges – A régi város

A régi város összes perce annyira érzékeny és emberi, hogy akár az összes szereplőt jelölhették volna valami díjra (mondjuk a nagyját sikerült is). A csupán 20 éves Hedges érzelmi skálája finom és természetes volt, a látszólag érzelemmentes kamasztól az összeomlott „kisfiúig”, de eddig a nagyobb díjak elkerülték.

Michael Shannon – Éjszakai ragadozók

Érthetetlen, hogy elsősorban miért mindig a mellékszerepek találják meg. Shannon jelenléte a vásznon mindig is szuggesztív volt, így nem csoda, hogy minden mozdulata maga volt a tökély az Éjszakai ragadozókban is, és sokszor még filmbéli partnerét, Jake Gyllenhaalt is képes volt elhomályosítani. Ami ezért lássuk be, nagy szó.

Akinek drukkolunk: Nehéz döntés, mert szívünk szerint két győztes is lenne. Jeff Bridges (bár ő már kapott Oscart, nem is olyan rég), és Michael Shannon is végre bearanyozódhatna.

Aki valószínűleg nyerni fog: Mahershala Ali az idei nagy favorit, ahogy a Holdfény is, és tudjuk, hogy az Akadémia nem igazán szokott meglepőt húzni. 

(borítókép: filmbuffonline.com fotók imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Horrorfilmmel nevezünk az Oscarra

Hírek

| 2021.10.06. 11:35
Döntött az Oscar-díjra nevező bizottság: Bergendy Péter Post Mortem című filmje képviseli Magyarországot a 94. Oscar versenyben a „nemzetközi film” kategóriában.

A legjobb rendező és a legjobb operatőr díját is magyar kapta az Otranto filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.28. 16:20
Tovább folytatódik a magyar filmek diadalmenete.

Daniel Craig ugyanazt a rangot kapta meg, mint James Bond

Mindenmás

| 2021.09.25. 09:05
Már bármennyire is a háta közepére kívánta a végére Daniel Craig James Bond szerepét, most mégis egy elég nagy elismerést köszönhet neki.

Taroltak a streamingszolgáltatók az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2021.09.20. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezték a televíziós produkciók Oscar-díjának tartott Emmy-gálát.

Jeff Bridges szerint a rák egész kellemes a koronavírushoz képest

Hírek

| 2021.09.14. 13:25
A nagy Lebowski sztárja egy hosszú helyzetjelentést adott magáról.

Magyar díjjal ért véget a Velencei filmfesztivál

Hírek

| 2021.09.12. 16:10
Véget ért az egyik legrangosabb filmfesztivál, ahol nemcsak magyar film kapott elismerést, hanem természetesen kiderült, ki kapta a fődíjat.

Rangos díjat kapott Fabricius Gábor filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.11. 11:35
A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei …

Sharon Stone kapja a Zürichi Fesztivál Arany Ikon-díját

Mindenmás

| 2021.08.27. 14:40
Sharon Stone elismerésben részesül a 17. Zürichi Filmfesztiválon, a hollywoodi dívát Arany Ikon-díjjal tüntetik ki.

Michael Caine és Johnny Depp is díjat kap Karlovy Varyban

Hírek

| 2021.08.10. 19:55
Depp úgy tűnik, kezd kijönni a gödörből és egy különdíjat kap, Michael Caine pedig filmművészethez hozzájáruló kimagasló munkájáért kap Kristálygömböt.

Életműdíjat kap Johnny Depp

Hírek

| 2021.08.09. 19:55
A színész a San Sebastián-i filmfesztiválon veheti át az elismerést mint "a kortárs filmművészet egyik legtehetségesebb színésze".