Oscar 2017 – A legjobb színészek

Hírek

| Zita | 2017.02.25. 13:55

A jelöltek közül már a férfi és női mellékszereplőkkel foglalkoztunk, a legjobb színésznő díjának várományosait is kiveséztük, így most jöjjenek a színésznagyágyúk.

Ryan Gosling – Kaliforniai álom

Gosling több mint 10 éve,  A szerelmünk lapjai óta a női szívek megdobogtatója, és idén másodjára is az Oscar közelébe került. Ez betudható az egyre nagyobb népszerűségének természetesen, de van egy olyan sejtésünk, hogy a Golden Globe-nál megállt a díjözön a részéről, ugyanis hiába volt jó a Kaliforniai álom szerelmes zongoristájaként, azért meglepődnénk ha egy komolyabb drámai alakítástól venné el idén az Oscart.

Casey Affleck – A régi város

És ez a komolyabb drámai alakítás bizony Casey Afflecké. A régi város kemény film, ami a lelkünk is szívünk kifacsarását illeti, így egy tökéletesen Oscar kompatibilis mozi, Affleck pedig a visszafogott két órás szenvedésével az egyik legnagyobb esélyese a díjnak. Nem kicsit megérdemelten.

Denzel Washington – Fences

Washington is nagy kedvence az Akadémiának, ezt mutatja is eddigi két Oscarja, de idén nem akkora a felhajtás körülötte, mint társai körül, így nagy valószínűséggel a több reklámot kapott kollégái közül lesz valaki a befutó.

Viggo Mortensen – Captain Fantastic

Ugyanez vonatkozik Mortensenre is, aki bár kétségkívül mindig csodálatos a vásznon, egyszerűen rossz az időzítés. Nagyon erős filmek nagyon erős alakításai vannak idén a mezőnyben (bár általában ez mindig így van), így több mint valószínű, hogy idén sem díjazzák munkáját (ahogy az Eastern Promises esetében sem tették 2008-ban).

Andrew Garfield – A fegyvertelen katona

Mel Gibson visszatért A fegyvertelen katonával, és nem csak a színész/rendezőt, hanem filmjét is imádták a kritikusok Garfielddal az élen. Esélyei viszont nem akkorák, mint társainak, bár a nagy volumenű hazaifias és megrendítő alakítás eléggé megnyomja őt is a mezőnyben.

Akinek drukkolunk: Casey Affleck alakítása Oscarra termett és azt se felejtsük el, hogy a háta mögött áll a szebb napokat is látott bátyja, Ben Affleck és A régi város producere, egyben jóbarátja Matt Damon, ami lássuk be, nem egy rossz reklám.

Aki valószínűleg nyerni fog: Hiába a csábos jófiú imidzs Goslingtól, az Akadémia imádja a drámát, így Casey Affleck a legvalószínűbb befutó. 

(borítókép: oscars.go.com fotók: imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Idén még a nyertesek is otthon izgulták végig a Golden Globe-ot

Hírek

| 2021.03.01. 07:30
A járvány miatt idén rendhagyó módon tartották meg a díjszezon első gáláját, de mivel Amerikáról van szó, profin zajlott le a hetvennyolcadik táv-Golden Globe …

Joaquin Phoenix és Renée Zellweger is díjat ad át a Golden Globe-on

Hírek

| 2021.02.18. 15:35
Nyakunkon a díjszezon, így a Golden Globe átadója is, ám ahogy az várható volt, a járvány miatt idén virtuális formában, két helyszínről jelentkezik majd a …

Nincs magyar jelölt idén az Oscar-gálán

Hírek

| 2021.02.10. 12:10
Kedd éjjel nyilvánosságra hozták az Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listáját, mellyel kapcsolatban nekünk is volt miért izgulnunk, hiszen Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó …

Meghalt Christopher Plummer

Hírek

| 2021.02.05. 19:45
91 éves korában meghalt Christopher Plummer Oscar-díjas kanadai színész. A család közlése szerint Plummer békésen hunyt el Connecticut-i otthonában felesége, Elaine Taylor mellett.

Magyar filmet jelöltek a „független Oscarra”

Hírek

| 2021.01.27. 19:15
Az Independent Spirit Awards díj történetének harmadik magyar jelöltje lett Horvát Lili filmje.

Faye Dunaway 80

Mindenmás

| 2021.01.14. 11:05
Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Faye Dunaway Oscar-díjas színésznő, akit olyan klasszikusok főszerepében láthattunk, mint a Bonnie és Clyde, a Thomas Crown-ügy, a Kínai negyed vagy a Hálózat.

Kiderült, melyik filmet nevezi Magyarország az Oscarra

Hírek

| 2020.11.24. 14:30
Miután már számos nemzetközi díjat bezsebelt Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása nem volt túl meglepő, hogy Magyarország jövőre ezzel a …

Öt helyett idén hat jelölt versenyez az Európai Filmdíjakért

Hírek

| 2020.11.10. 17:20
Idén kivételesen öt helyett hat alkotás, színész és rendező versenyez a játékfilmes és dokumentumfilmes kategóriákban az Európai Filmdíjakért.

Horvát Lili filmje fődíjat nyert Philadelphiában

Hírek

| 2020.11.07. 16:00
Újabb nemzetközi elismerést tudhat magáénak Horvát Lili, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, mely ezúttal a a Philadelphia nemzetközi filmfesztiválról …

Az olaszoknak nagyon bejött a magyar horror

Hírek

| 2020.11.04. 17:40
Olyannyira, hogy a díjat is kapott Triesztben az első magyar horrorfilm, a Post Mortem.