A külföldi sajtó odavan a magyar filmért

Hírek

| Zita | 2017.05.19. 15:40

Cannes-ban csütörtökön vetítették le Mundruczó Kornél legújabb moziját, a Jupiter holdját. A neves külföldi szaklapok pedig egyenesen Hollywoodba vizionálják a rendezőt a látottak alapján.

Azért nincs arról szó, hogy tökéletes filmként áradoznának a szuperképességekkel megáldott migránsfiú történetéről, de többek között az Indiewire, a Variety és a Hollywood Reporter is arról számolt be, hogy vizuálisan igazi hollywoodi minőséget képvisel a film. A lenyűgöző látványvilágáért egyébként az a Rév Marcell operatőr a felelős, aki Mundruczó régebbi filmjét, a Fehér istent is fényképezte.

A képi világ mellett olyan mondatokat is lehet olvasni, amik Mundruczót egyenesen Spielberghez hasonlítják, a Jupiter holdjának egyes vágás nélküli jelenetei pedig Cuarón Az ember gyermeke című moziját és a Ryan közlegény megmentését idézik fel. Az összkép viszont nem teljesen örömteli, mert több helyen is említésre kerül a túlzottan is szájbarágós mondanivaló, valamint a nem teljesen kidolgozott témák felsorakoztatása. A kritikusok szerint ugyanis a rendező túl sok szálat indít be, de igazán egyiket sem bontja ki megfelelően, ezért ezek – hogy stílusosak legyünk – a levegőben lógnak csak. Ebből következik az, hogy a többség nem gondolja, hogy Cannes-an díjat kapna a film, arra viszont megfelelő, hogy esetleg Amerika felfedezze magának, és talán forgalmazza is majd.

Mindenesetre a levegőben repkedő migránsfiú sztoriját nemsokára itthon is láthatjuk; a Jupiter holdja június 8-án debütál majd.  

(borítókép, fotó: filmtrailer.hu)

Hozzászólások

További cikkek

Fabricius Gábor nagyjátékfilm-terve a Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon

Hírek

| 2017.12.06. 15:10
A Karlovy Vary-i Nemzetközi Filmfesztiválon, a Midpoint elnevezésű nemzetközi forgatókönyv-fejlesztő workshop résztvevőjeként mutatja be …

Ingyenesen mozizhatunk otthon

Hírek

| 2017.12.05. 19:20
Az ArteKino online filmfesztivál jóvoltából december 17-ig tíz európai filmet lehet megnézni. A fesztivál már második alkalommal teremti meg a lehetőséget arra, hogy az izgalmas válogatásból bármilyen alkotást választhassunk.

Kutyákkal indít majd a Berlinale

Hírek

| 2017.12.04. 15:55
Wes Anderson újabb cukiságra készül, és míg a nagyközönség tavasszal láthatja legújabb filmjét, az Isle of Dogs-t (Kutyák szigete), addig a Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon már meg lehet nézni, ugyanis ez lesz a …

A magyar animációk különleges minőséget képviselnek

Hírek

| 2017.12.01. 16:05
Ezt Shelley Page, több animációs stúdió nemzetközi tehetségkutatója, a DreamWorks Animation korábbi nemzetközi igazgatója mondja, ami azért enyhén szólva is nagy szó.

Magyar dokumentumfilm is versenyezni fog a Sundance filmfesztiválon

Hírek

| 2017.11.30. 12:55
Tuza-Ritter Bernadett dokumentumfilmje az első egészestés magyar alkotás, amely bekerült a Sundance versenyprogramjába.

Ma kezdődik az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Hírek

| 2017.11.29. 08:45
Ma veszi kezdetét a 15. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál. A vasárnapig tartó rendezvény keretében több mint hetven vetítés és kiegészítő program lesz nyolc …

Közönségdíjas lett Az állampolgár a torontói filmfesztiválon

Hírek

| 2017.11.26. 12:45
Vranik Roland Az állampolgár című filmjének ítélték oda a Torontóban megrendezett Európai Uniós Filmfesztivál közönségdíját.

79 filmrendező követeli a Berlinale megújítását

Hírek

| 2017.11.25. 10:20
A Berlini Nemzetközi Filmfesztivál megújulását követeli egy pénteken kiadott közleményében 79 filmrendező.

Amerikában díjazták a Budapest Noirt

Hírek

| 2017.11.20. 18:15
Pacsay Attila nyerte a legjobb külföldi filmzene díját a Budapest Noir-ért a Hollywood Music in Media Awards-on Los Angeles-ben.

Rólunk és nekünk szól a 14. Verzió dokufilmfesztivál

Hírek

| 2017.11.07. 14:45
A fesztivál az eddigi legbővebb programmal jelentkezik, negyvennégy országból több mint száz dokumentumfilm érkezik az idei Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztiválra, …