Cannes hozzánk is eljön

Hírek

| Zita | 2017.06.08. 10:10

Nemrég ért véget a 70. cannes-i filmfesztivál, a filmes szcéna egyik legrangosabb eseménye. Sok film itt debütál először, ezért is szegeződik kiemelt figyelem ilyenkor a Riviérára. Sok jó film kis helyen is elfér, de ebből sajnos nem mindegyik kerül el hozzánk, a hazai mozikba. Vannak viszont páran, akik mégis. Ezekből szemezgettünk most.

Jupiter holdja

A héten debütál Mundruczó Kornél legújabb filmje, amit Cannes-ban szerettek is meg nem is, de az tény, hogy képi világban az egyik legjobb magyar mozi. Témája aktuális, megvalósítása újszerű és friss, és bár a Riviérán nem nyert díjat, azért nem érdemes kihagyni.

Csábítás

Nyár legvégén kerül a hazai mozikba Sofia Coppola filmje, ami igazi sztárparádét vonultat fel. A főbb szerepekben Colin Farrell, Nicole Kidman, Elle Fanning és Kirsten Dunst lesznek. A film egy hetvenes évekbeli Clint Eastwood film remake-je, amiben egy manipulatív katona játszadozik egy bentlakásos iskola lányaival, de nem sokáig, mert a csajokból előtör a féltékenység és a bosszú.

Dupla szerető

A franciák tudnak igazán furcsa és elfajzott filmeket készíteni. És aki erre vevő, az vevő lesz a Dupla szeretőre is. Egy házaspárról és egy eltitkolt ikertestvérről, megcsalásról és hazugságokról szól Francois Ozon legújabb mozija. Az előzetes alapján is látható, hogy egy igazi erotikus thriller, sok pucérsággal, szexszel, fegyverrel és balhéval. Nem tűnik olyan rossznak ugye? A Dupla szerető október elején kopogtat a mozikban.

The Square

Cannes-ban a fesztivál fődíját zsebelte be Ruben Östlund filmje, ami már az előzetese miatt is durván nézős. Persze annak, aki szereti a fura és bizarr mozikat. Az biztos, hogy ha a rendező előző filmjéből, a Lavinából indulunk ki, akkor a kemény, de érzékeny társadalomkritika, az erős atmoszféra és a minőség garantált lesz most is.

Happy End

Novemberben jön Michael Haneke legújabb mozija, ami nem meglepő módon egy újabb, a maga módján hidegrázós mozi lett. Haneke a nyomasztó felső tízezerről szóló történeteit már mesterien tudja bemutatni úgy, hogy egyszerre taszít és undorodik tőle az ember. A képmutató, sznob világ minden mocska előkerül most is, ahogy a rendező egyik kedvenc színésznője, Isabelle Huppert is.

Egy szent szarvas meggyilkolása

Ha a listánk elején Nicole Kidman és Colin Farrell szerepelt, akkor zárjuk velük az évet is, ugyanis december végén jön Jorgos Lantimosz legújabb filmje. Aki látta A homár című mozit (szintén Farell-lel), az már tudja, mire számíthat: bizarr, furcsa és szürreális mozi lesz ez, amit már most szeretünk. 

(borítókép: funzine.hu)

Hozzászólások

További cikkek

A Rossz versek közönségdíjat kapott Los Angelesben

Hírek

| 2019.11.16. 15:50
Reisz Gábor Rossz versek című filmje kapta a közönségdíjat az egy hétig tartó 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

Izgalmas versenyprogrammal készül az idei Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál

Hírek

| 2019.11.09. 19:50
Három kategóriában több mint 50 film száll versenybe a 17. Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon, amelyet november 27. …

Az Elefántemberről készít filmet Mundruczó Kornél

Hírek

| 2019.11.08. 14:30
Az Elefántemberként elhíresült Joseph Merrick történetét dolgozza fel Mundruczó Kornél legújabb filmjében.

Újabb nagy nevekkel bővülhet a Batman-film színészgárdája

Hírek

| 2019.11.06. 13:35
A Robert Pattinson-féle Batman mozi csapata igazán izgalmasan néz ki.

Pálfi György a Denveri Filmfesztivál díszvendége

Hírek

| 2019.10.30. 13:30
A ma kezdődő 42. Denveri Filmfesztiválon a rendező több filmjét is bemutatják.

Hollywoodi sztárokkal forgat Mundruczó Kornél

Hírek

| 2019.10.24. 16:15
A magyar rendező ismert amerikai színészekkel forgatja legújabb, a Pieces of a Woman című filmjét.

Edward Nortont a Camerimage fesztiválon díjazzák

Hírek

| 2019.10.24. 14:10
Edward Norton amerikai színész-rendező Krzysztof Kieslowski-díjban részesül a novemberi Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztiválon a lengyelországi Torunban - számolt be róla a The Hollywood …

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

Hírek

| 2019.10.22. 16:00
Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje

Tallinnban lesz a Szép csendben nemzetközi premierje

Hírek

| 2019.10.18. 12:40
Tallinnban, Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz Nagy Zoltán Szép csendben című filmjének a nemzetközi premierje.

Jim Jarmusch új filmjével nyit a Titanic Filmfesztivál

Hírek

| 2019.10.12. 09:40
Jim Jarmusch A holtak nem halnak meg című filmjével nyílik meg a 26. Titanic Filmfesztivál, amelyet idén két helyszínen, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Francia Intézetben …