James Franco annyira rossz, hogy már imádod

Hírek

| Zita | 2017.09.13. 15:50

Mindenki tudja milyen az, amikor már valami olyan rossz, hogy már jó. Na, a 2003-as The Room is ilyen volt (és nem összekeverendő a tavalyi év egyik legjobb filmjével, a Room című mozival). 

Egy bizonyos Tommy Wiseau írt, pénzelt, rendezett egy filmet még 14 évvel ezelőtt, aminek még főszerepét is játszotta. Wiseau-nak gyakorlatilag semmi köze nem volt a filmkészítéshez, tehetségtelenségénél legfeljebb csak lelkesedése volt nagyobb. Erre ő magasról tett, így megalkotta az egyik legrosszabb filmet, amit azóta is "a rossz filmek Aranypolgárja"-ként emlegetnek. A The Room-ban gyakorlatilag semmi sem stimmel: hiteltelen színészi alakítások, kusza párbeszédek, random jelenetek, drámainak szánt, de totálisan súlytalan, már-már kínos pillanatok. Amerika ezért imádja ezt a filmet, amit azóta is rendszeresen játszanak éjszakai vetítéseken, így mára már a The Room kultstátuszba került.

Nálunk (sajnos, nem sajnos, ezt mindenki döntse el maga) nem igazán ismert Wiseau víziója, pedig tényleg érdemes megnézni, ha az ember megrökönyödésre és kínos pillanatokra vágyik egy jól eső röhögéssel vegyítve. James Franco is valahogy így gondolhatta ezt, amikor a The Disaster Artist című filmet megcsinálta, ami lényegében a The Room készítésének körülményeiről szól. Franco rendezte és vállalta a főszerepet is, csak úgy, mint Wiseau saját filmjében.

Az első előzetes alapján ez nem kimondottan egy baromkodós vígjáték lesz, és szó sincs gúnyolódásról (mint ahogy gyakran láttunk már ilyen a James Franco - Seth Rogen - Dave Franco-féle alakulattól), hanem inkább egyfajta sajátos hommage az eredeti film előtt, amiben olyan ismert színészek is feltűnnek majd, mint Sharon Stone, Melanie Griffith vagy Judd Apatow. 

Bár még csak decemberben debütál a tengerentúlon, már most Oscart emlegetnek vele kapcsolatban. Ki tudja, mindenesetre a háttérsztori és az előzetes alapján tényleg érdemes lesz Francot újra tehetségként emlegetni és nem csak egy nyegle bohóckodó figuraként. 

(borítókép: collider.com)

Hozzászólások

További cikkek

Kambodzsa Angelina Jolie filmjét nevezi az Oscarra

Hírek

| 2017.09.18. 17:10
Az ázsiai ország Angelina Jolie First They Killed My Father (Először az apámmal végeztek) című filmjét nevezte a legjobb idegen nyelvű film Oscar-díjára.

A szolgálólány meséje tarolt az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2017.09.18. 10:05
A Saturday Night Live című szórakoztató műsor vitte el a showt az Emmy-díjak vasárnap megrendezett 69. díjkiosztó gáláján.

Újabb elismerésben részesült Török Ferenc filmje

Hírek

| 2017.09.17. 13:10
120 film közül került ki győztesen az 1945 című film a Film by the Sea elnevezésű kulturális eseményen, a hollandiai Vlissingenben. Az idén 19. alkalommal megrendezett seregszemle …

Clint Eastwood lánya lett a kedvenc Miskolcon

Hírek

| 2017.09.17. 08:15
Véget ért a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, ezzel együtt pedig kiosztották a díjakat is.

Megvan, ki lesz az új tetovált lány

Hírek

| 2017.09.16. 10:40
Meglepő színősznőre esett a választás.

Újabb nevekkel bővült Woody Allen következő filmje

Hírek

| 2017.09.15. 11:10
Woody Allen következő filmjében Diego Luna és Liev Schreiber is szerepet kapott.

Christoph Waltz krimit rendez

Hírek

| 2017.09.14. 15:35
Tarantino egyik kedvenc színésze rendezni fog.

Látványos előzetest kapott Mészáros Márta új filmje

Hírek

| 2017.09.13. 17:30
Törőcsik Mari feltárja fájdalmas múltját.

Megdöbbentő a hasonlóság Rami Malek és Freddie Mercury között

Hírek

| 2017.09.13. 15:30
Az első kép után kikerült az első videó is az éppen forgó Bohemian Rhapsody című filmből, ami után még jobban várjuk a mozit.

Matt Damon összetöpörödik

Hírek

| 2017.09.12. 11:05
Befutott az első magyar előzetes a Kicsinyítéshez.