James Franco annyira rossz, hogy már imádod

Hírek

| Zita | 2017.09.13. 15:50

Mindenki tudja milyen az, amikor már valami olyan rossz, hogy már jó. Na, a 2003-as The Room is ilyen volt (és nem összekeverendő a tavalyi év egyik legjobb filmjével, a Room című mozival). 

Egy bizonyos Tommy Wiseau írt, pénzelt, rendezett egy filmet még 14 évvel ezelőtt, aminek még főszerepét is játszotta. Wiseau-nak gyakorlatilag semmi köze nem volt a filmkészítéshez, tehetségtelenségénél legfeljebb csak lelkesedése volt nagyobb. Erre ő magasról tett, így megalkotta az egyik legrosszabb filmet, amit azóta is "a rossz filmek Aranypolgárja"-ként emlegetnek. A The Room-ban gyakorlatilag semmi sem stimmel: hiteltelen színészi alakítások, kusza párbeszédek, random jelenetek, drámainak szánt, de totálisan súlytalan, már-már kínos pillanatok. Amerika ezért imádja ezt a filmet, amit azóta is rendszeresen játszanak éjszakai vetítéseken, így mára már a The Room kultstátuszba került.

Nálunk (sajnos, nem sajnos, ezt mindenki döntse el maga) nem igazán ismert Wiseau víziója, pedig tényleg érdemes megnézni, ha az ember megrökönyödésre és kínos pillanatokra vágyik egy jól eső röhögéssel vegyítve. James Franco is valahogy így gondolhatta ezt, amikor a The Disaster Artist című filmet megcsinálta, ami lényegében a The Room készítésének körülményeiről szól. Franco rendezte és vállalta a főszerepet is, csak úgy, mint Wiseau saját filmjében.

Az első előzetes alapján ez nem kimondottan egy baromkodós vígjáték lesz, és szó sincs gúnyolódásról (mint ahogy gyakran láttunk már ilyen a James Franco - Seth Rogen - Dave Franco-féle alakulattól), hanem inkább egyfajta sajátos hommage az eredeti film előtt, amiben olyan ismert színészek is feltűnnek majd, mint Sharon Stone, Melanie Griffith vagy Judd Apatow. 

Bár még csak decemberben debütál a tengerentúlon, már most Oscart emlegetnek vele kapcsolatban. Ki tudja, mindenesetre a háttérsztori és az előzetes alapján tényleg érdemes lesz Francot újra tehetségként emlegetni és nem csak egy nyegle bohóckodó figuraként. 

(borítókép: collider.com)

Hozzászólások

További cikkek

Együtt fog zúzni A Szikla és Csodanő

Hírek

| 2018.06.12. 14:55
A Deadline szerint az egyelőre még a Wonder Woman második részén dolgozó Gal Gadot nem fog sokáig unatkozni a forgatás után, ugyanis 2019 áprilisában máris beleveti magát egy akció-vígjátékba Dwayne Johnsonnal.

Reese Witherspoon harmadjára is bevállalja Doktor Szöszi szerepét

Hírek

| 2018.06.05. 17:55
A Deadline számolt be róla, hogy tizenhét évvel az első, és tizenöt évvel a második Doktor Szöszi-film után jövőre trilógiává bővülhet a széria.

Távozik a Walking Dead főszereplője

Hírek

| 2018.05.30. 12:40
A Collider számolt be róla, hogy kilenc évad után otthagyja a sorozatot Andrew Lincoln, aki a főszereplőt, Rick Grimes-t alakította.

Hazánkban forgat a Szólíts a neveden főszereplője

Hírek

| 2018.05.08. 00:45
Timothée Chalamet Magyarországon fog V. Henrik bőrébe bújni.

Szájat becsuk, fület hegyez – Hang nélkül

Kritikák

| 2018.05.05. 16:05
Az alacsony költségvetésű filmek ugye kétféleképpen sülhetnek el: a kevés pénz miatt vagy minden katasztrofálisan sikerül, süt minden képkockából, hogy itt bizony nincs lóvé, nincs átgondolva …

John Travoltának jól áll, hogy seggfej lett

Hírek

| 2018.05.04. 13:40
Na persze nem akármilyen seggfej, hanem egy nagyhatalmú maffiafőnök, aki mindenkin átgázol, ha kell.

Mel Gibson újra II. világháborús filmet rendez

Hírek

| 2018.05.02. 16:00
Ami azért annyira nem meglepő választás, hiszen a 2016-os nagy visszatérését is Fegyvertelen katonának köszönheti.

Jake Gyllenhaal Oscar-gyanús szerepben

Hírek

| 2018.05.02. 14:30
Az amerikai színészről már régóta kiderült, hogy bőven van helye Hollywoodban, de eddig valahogy a nagyobb díjak elkerülték. Lehet, hogy csak idáig.

Már tudjuk, milyen lesz egy nehéz nap Cannes-ban

Hírek

| 2018.04.29. 14:30
A hamarosan induló cannes-i filmfesztiválon egy magyar film biztos, hogy lesz. Ez Szilágyi Zsófi első nagyjátékfilmje, az Egy nap, ami a Kritikusok hetének elnevezett szekcióban debütál majd. Most …

Michelle Pfeiffer 60

Mindenmás

| 2018.04.29. 12:25
Michelle Pfeiffer, Hollywood egyik legszebb és legsokoldalúbb, vígjátékban és drámában egyaránt remeklő csillaga ma ünnepli hatvanadik születésnapját.