Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Polanskit

Hírek

| Zita | 2017.10.04. 17:15

Még napokkal ezelőtt a zürichi filmfesztiválon nyilatkozta Roman Polanski, hogy részéről lezártnak tekinti a zaklatási ügyeit, de most egy újabb nő bukkant fel, aki ezzel vádolja a rendezőt.

Hónapokkal ezelőtt is már számos nő jelezte, hogy a rendező zaklatta őket valamikor a múltban. Renate Langer most 61 éves és azt állítja, hogy 15 éves volt akkor, amikor Polanski megerőszakolta Gstaadban. Svájcban a gyermekmolesztálás bűntette nem évül el, így természetesen él a feljelentés és kivizsgálják az ügyet.

Langer eddig szülei miatt nem mondta el, mi történt, de mivel ők nemrég haltak meg, így már tudni lehet, hogy egy casting során, majd a Che című film forgatása alatt, Rómában is erőszakoskodott a rendező az akkor még tinédzser lánnyal. Ő a negyedik nő, aki zaklatással vádolja Polanskit. Korábban Samantha Geimer, Charlote Lewis és Robin M. hasonlókról számolt be, de hármuk közül csak Geimer ügye került eddig bíróság elé.

Samantha Geimerrel történt esettel kapcsolatban Polanski beismerte tettét, előzetesben is ült Amerikában, majd óvadék ellenében kiengedték, majd Franciaországba menekült. A bűncselekmény viszont nem évül el, így Polanski nem véletlenül nem járt 40 éve Amerikában, hiszen azonnal lecsuknák.

A Zürichben tartott filmfesztivál során így beszélt az ügyről:

Ami az én vétkemet illeti: az az ügy véget ért. Bűnösnek vallottam magam. Börtönbe mentem. Visszatértem az Egyesült Államokba, hogy letöltsem a büntetést, az emberek ezt elfelejtik vagy nem is tudnak róla. Ezután még itt, Zürichben is ülnöm kellett. Végeredményben négyszer-ötször annyit voltam őrizetben, mint amennyit megígértek.

Hozzászólások

További cikkek

Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit

Hírek

| 2019.11.09. 11:20
Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a filmrendező – akiért még mindig elfogatóparancs van érvényben az USA-ban - szexuálisan bántalmazta. Ezúttal egy francia …

Scarlett Johansson szerint Woody Allen ártatlan

Hírek

| 2019.09.05. 11:00
Woody Allen zaklatási botrányát nemrégiben újra felkapta a sajtó, viszont most a világhírű színésznő is kifejtette erről véleményét.

Polanski és Soderbergh filmjei a Velencei filmfesztivál versenyprogramjában

Hírek

| 2019.07.25. 21:40
Roman Polanski J'accuse című új filmje, Steven Soderbergh thrillerje, a The Laundromat, valamint James Gray Ad Astra - Út a csillagokba című alkotása …

Ejtették az egyik zaklatási vádat Kevin Spacey ellen

Hírek

| 2019.07.18. 11:00
A BBC News beszámolója szerint egy amerikai bíróság ejtette Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét, miután a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon.

Ejthetik Kevin Spacey zaklatási ügyét

Hírek

| 2019.07.10. 13:55
Még tavaly decemberben emeltek vádat Kevin Spacey ellen, miszerint három évvel ezelőtt szexuálisan molesztált egy tizennyolc éves fiút egy bárban.

Madonnát is szexuális ajánlatokkal zaklatta Harvey Weinstein

Hírek

| 2019.06.06. 21:55
Madonna szerint amikor 1991-ben együtt dolgozott Harvey Weinsteinnel, a producer szexuális ajánlatokkal zaklatta, és "átlépte a határokat".

Lezárták a nemi erőszak miatti nyomozást Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2019.06.05. 09:15
Lezárták a francia ügyészek a Gérard Depardieu francia filmsztár ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében indított nyomozást és ejtették az ügyet.

Roman Polanski felesége kiakadt Tarantino filmjére

Hírek

| 2019.05.26. 18:40
Emmanuelle Seigner szerint Tarantino kihasználta Roman Polanski volt feleségének halálát.

Az Akadémiát nem érdeklik Polanski próbálkozásai

Hírek

| 2019.04.24. 12:35
A rendezőnek nem sikerült visszakerülnie a pikszisbe.

Roman Polanski beperli a Filmakadémiát

Hírek

| 2019.04.22. 12:40
Roman Polanskit még tavaly zárta ki köreiből az Akadémia. A rendező vissza akarja kapni tagságát és perel.