Kevin Spacey a Kártyavár forgatásán sem bírt a vágyaival

Hírek

| Tündi | 2017.11.03. 13:35

Igencsak a végéhez közeledik Kevin Spacey karrierje, hiszen az elmúlt napok szinte másról sem szóltak, minthogy kit, mikor, hol fogdosott visszaélve a helyzetével. A lavinát még Anthony Rapp indította el és azóta nincs megállás. 

Az egyre csak sokasodó zaklatottak számának "köszönhetően" már több dolog is felborult Kevin Spacey életében: először bejelentették, hogy véget ér a Kártyavár című sorozata, majd visszavontak tőle egy nemzetközi Emmy-díjat, végül már a jelenleg készülő, hatodik évad munkálatait is leállították a Kártyavárnak az egyre csak dagadó botrány miatt.

És most jött egy újabb pofon, ami nemcsak a színészt érinti, hanem az internetes műsorszolgáltatót is, ugyanis a Kártyavár stábtagjai is kitálaltak a sorozat sztárjáról. Így a politikai drámasorozatot együtt gyártó Netflix és a Media Rights Capital is kénytelen volt egy új közleményt kiadni, melyben elismerik, hogy

2012-ben már vizsgáltak egy esetet, amikor is a stáb egyik tagja jelentette, hogy Spacey zaklatta a forgatáson. Az ügyet végül elsimították, a színészt pedig elküldték egy terápiára, hogy kezeltesse magát.

Ehhez képest az üggyel kapcsolatban egy olyan cikket közölt a CNN - a jelenlegi és egykori stábtagok nyilatkozata alapján -, miszerint a színész szexuális zaklatásai miatt a Kártyavár forgatási napjai végig  „mérgező" légkörben teltek.

Mint kiderült a színész többször is zaklatta a stábban a fiatal férfiakat, akik az állásukat féltve nem merték jelenteni az eseteket. Ez főleg annai is volt köszönhető, hogy Spacey producerként is vitte a sorozatot, nem csak főszereplőként.

Egy konkrétabb példát is hozott a cikk, amiben egy, a korábbi évadok alatt produkciós asszisztensként dolgozó férfi mesélte el a sztoriját. Elmondása alapján a színészt fuvarozta a forgatásra, amikor az a nemi szervére tette a kezét, majd a lakókocsiban a falhoz szorította, és tovább folytatta, amit elkezdett. A férfi jelentette az esetet, amit annyival lerendeztek, hogy többet nem maradhatott kettesben Spacey-vel.

Egy kameraman szerint a molesztálásokról mindenki tudott, ráadásul Spacey verbális és fizikai zaklatásai már-már rutinszerűek voltak a forgatáson, és a színész sem titkolta nagyon a dolgokat.

Az újabb vádak hatására már az ügynöksége, a Creative Arts Agency és a PR-cége, a Polaris PR is megvált a kétszeres Oscar-díjas színésztől, így nem túlzás azt állítani, hogy egyre menthetetlenebbnek tűnik Spacey karrierje.

(Borító: mashable.com)

Hozzászólások

További cikkek

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

Hírek

| 2019.12.12. 09:35
Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli …

A felszín alatt – Élősködők

Kritikák

| 2019.12.10. 14:45
Hosszú évek óta tudjuk, hogy Dél-Koreában valamit nagyon tudnak, ha filmezésről van szó. Egyszerűen nem tudnak mellényúlni, bármilyen műfajról is legyen szó. Az Élősködők pedig csak megerősíti ezt az alapvetést.

A Joker és Az ír is bekerült az év legjobb filmjei közé

Hírek

| 2019.12.05. 16:35
Az elmúlt hónapok sajtóvisszhangját és díjazásait nézve nem okozott sok meglepetést, hogy az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistáján a Joker, Az ír és a Házassági …

Tornatore-filmmel indul az Uránia Itáliai utazás című vetítéssorozata

Hírek

| 2019.11.29. 08:45
Örömteli programsorozat elé néznek az olasz filmek rajongói, ugyanis idén is megrendezésre kerül az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Budapesti Olasz …

Remake készül A szökevényből

Hírek

| 2019.11.27. 12:50
Már meg sem lepődünk, ha olyan hírt hallunk, hogy egy újabb remake készül egy korábbi klasszikusból, sajnálatos módon ezúttal Harrison Ford kilencvenes évekbeli sikerfilmje, A szökevény a soros.

Egy letűnt korszak hősei - Az aszfalt királyai

Kritikák

| 2019.11.24. 17:35
James Mangold filmje nemcsak, hogy remekül idézi meg az 1960-as évek autósportjának világát, de az év egyik legjobb alkotásának is számít.

Woody Allen-napot tartanak vasárnap Budapesten

Hírek

| 2019.11.21. 14:05
Még az időjárás is a hazai Woody Allen-nap kezére játszik, hiszen mikor máskor nézne az ember szívesebben neurotikus értelmiségi figurákat nagyvásznon, mint egy esős vasárnap? Na, ugye!

Előzménysorozatot készítenek Polanski klasszikusához

Hírek

| 2019.11.19. 16:55
Elég erős stáb veszi kezébe Roman Polanski Kínai negyed című filmjét, elég csak David Fincher nevét megemlíteni.

Nemzetközi operatőri díjat kapott Rév Marcell az HBO sikersorozatáért

Hírek

| 2019.11.18. 15:25
Ahogy arról már mi is írtunk, a hétvégén tartották a lengyelországi Torunban a 27. Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztivált, ahol egy újabb díjat …

A Rossz versek közönségdíjat kapott Los Angelesben

Hírek

| 2019.11.16. 15:50
Reisz Gábor Rossz versek című filmje kapta a közönségdíjat az egy hétig tartó 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.