Kevin Spacey a Kártyavár forgatásán sem bírt a vágyaival

Hírek

| Tündi | 2017.11.03. 13:35

Igencsak a végéhez közeledik Kevin Spacey karrierje, hiszen az elmúlt napok szinte másról sem szóltak, minthogy kit, mikor, hol fogdosott visszaélve a helyzetével. A lavinát még Anthony Rapp indította el és azóta nincs megállás. 

Az egyre csak sokasodó zaklatottak számának "köszönhetően" már több dolog is felborult Kevin Spacey életében: először bejelentették, hogy véget ér a Kártyavár című sorozata, majd visszavontak tőle egy nemzetközi Emmy-díjat, végül már a jelenleg készülő, hatodik évad munkálatait is leállították a Kártyavárnak az egyre csak dagadó botrány miatt.

És most jött egy újabb pofon, ami nemcsak a színészt érinti, hanem az internetes műsorszolgáltatót is, ugyanis a Kártyavár stábtagjai is kitálaltak a sorozat sztárjáról. Így a politikai drámasorozatot együtt gyártó Netflix és a Media Rights Capital is kénytelen volt egy új közleményt kiadni, melyben elismerik, hogy

2012-ben már vizsgáltak egy esetet, amikor is a stáb egyik tagja jelentette, hogy Spacey zaklatta a forgatáson. Az ügyet végül elsimították, a színészt pedig elküldték egy terápiára, hogy kezeltesse magát.

Ehhez képest az üggyel kapcsolatban egy olyan cikket közölt a CNN - a jelenlegi és egykori stábtagok nyilatkozata alapján -, miszerint a színész szexuális zaklatásai miatt a Kártyavár forgatási napjai végig  „mérgező" légkörben teltek.

Mint kiderült a színész többször is zaklatta a stábban a fiatal férfiakat, akik az állásukat féltve nem merték jelenteni az eseteket. Ez főleg annai is volt köszönhető, hogy Spacey producerként is vitte a sorozatot, nem csak főszereplőként.

Egy konkrétabb példát is hozott a cikk, amiben egy, a korábbi évadok alatt produkciós asszisztensként dolgozó férfi mesélte el a sztoriját. Elmondása alapján a színészt fuvarozta a forgatásra, amikor az a nemi szervére tette a kezét, majd a lakókocsiban a falhoz szorította, és tovább folytatta, amit elkezdett. A férfi jelentette az esetet, amit annyival lerendeztek, hogy többet nem maradhatott kettesben Spacey-vel.

Egy kameraman szerint a molesztálásokról mindenki tudott, ráadásul Spacey verbális és fizikai zaklatásai már-már rutinszerűek voltak a forgatáson, és a színész sem titkolta nagyon a dolgokat.

Az újabb vádak hatására már az ügynöksége, a Creative Arts Agency és a PR-cége, a Polaris PR is megvált a kétszeres Oscar-díjas színésztől, így nem túlzás azt állítani, hogy egyre menthetetlenebbnek tűnik Spacey karrierje.

(Borító: mashable.com)

Hozzászólások

További cikkek

Harmadik alkalommal rendezik meg a Budapesti Klasszikus Film Maratont

Hírek

| 2019.08.11. 11:55
Szeptember elején harmadik alkalommal rendezi meg a Magyar Nemzeti Filmalap a Budapesti Klasszikus Film Maratont, melynek fő témája ebben az évben a film és a zene lesz.

A Netflixhez szerződtek a Trónok harca készítői

Hírek

| 2019.08.10. 10:25
A Trónok harca sikersorozat készítői az HBO-val való több mint tízéves együttműködés után a Netflix streaming-szolgáltatóhoz szerződtek.

Sorozat készül 9/11-ről

Mindenmás

| 2019.08.06. 18:40
A sorozat a tervek szerint a New York-i terrortámadás 20. évfordulójára készül el.

Az nem csak egy ölelés – Fontos problémát dolgoz fel a legújabb magyar film

Hírek

| 2019.08.05. 16:25
A Szép csendben komoly és valós problémákat dolgoz fel Máté Gáborral a főszerepben. Nagy Zoltán filmje november 14-én érkezik a mozikba.

Indulatok és történelmet változtatni akaró lázadás - Eszmélés

Mindenmás

| 2019.07.29. 12:35
Az Eszmélés Grunwalsky Ferenc Kossuth- és Balázs Béla-díjas magyar filmrendező, operatőr, forgatókönyvíró egyik legkiemelkedőbb és legérdekesebb alkotása.

Polanski és Soderbergh filmjei a Velencei filmfesztivál versenyprogramjában

Hírek

| 2019.07.25. 21:40
Roman Polanski J'accuse című új filmje, Steven Soderbergh thrillerje, a The Laundromat, valamint James Gray Ad Astra - Út a csillagokba című alkotása …

Színház az egész világ - A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon

Mindenmás

| 2019.07.25. 11:05
Az 1981-es A zsarnok szíve, avagy Boccaccio Magyarországon egy igazi gyöngyszem a Jancsó Miklós - Hernádi Gyula alkotópáros közös munkásságából.

Felújított magyar klasszikus is szerepel a világhírű velencei filmfesztiválon

Hírek

| 2019.07.25. 00:05
Gaál István 1960-as évek elején készült Sodrásban című filmjének felújított változatát is műsorra tűzik a 76. Velencei Nemzetközi …

Ejtették az egyik zaklatási vádat Kevin Spacey ellen

Hírek

| 2019.07.18. 11:00
A BBC News beszámolója szerint egy amerikai bíróság ejtette Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét, miután a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon.

Rekordot dönthet a Trónok harca az Emmy díjátadón

Hírek

| 2019.07.17. 16:30
Harminckét jelölést kapott a nemrég búcsúzó Trónok harca, ami így egy 1994 óta tartó rekordot döntött meg.