Elég egy nagy átalakulás a legmenőbb díjakhoz?

Hírek

| Zita | 2018.01.02. 14:50

Nem mindig, de általában a nézők és a szakma is szereti, ha valakire több óra alatt felpattintanak egy élethű maszkot ezzel megöregítve és/vagy elcsúnyítva az aktuális színészt. A nagy szenvedések és transzformációk hozzák magukkal ha nem is az elismerést, de a jelölést biztos.

Most is ez a helyzet, és mivel hivatalosan is beindult a filmes díjszezon, és egy hét múlva jön a Golden Globe, nézzük kik azok a jelöltek közül, akiken elég szép munkát végeztek a maszkmesterek.

Margot Robbie - Én, Tonya

Robbie-t A Wall Street farkasa kapcsán ismerte meg a nagyközönség, aztán jött a Suicide Squad, de a nagy áttörést a megtörtént esetet feldolgozó Én, Tonya címszerepe hozhatja el neki. Az előzetesek alapján tényleg lenne miért Golden Globe-ot kapnia, pláne, hogy ugye dolgoztak is rendesen rajta a maszkosok, hogy a kissé suttyó korcsolyázónőt minél hitelesebben el tudja játszani.

James Franco - The Disaster Artist

James Francot sokan a bunkó füves "dude" karakterével azonosítják, pedig tud ő jó is lenni, elég csak a 127 órára gondolni. A The Disaster Artist főszerepe mellett ő a rendező is, és a világ egyik legszórakoztatóbban elkészült, legrosszabb filmjének (a 2004-es The Room) megvalósításának körülményeit feldolgozó mozi és az átalakulás simán hozhatja is neki a Gloden Globe-ot.

Gary Oldman - A legsötétebb óra

Gary Oldmant szeretjük és a szakmai is szereti, nem is csoda: az egyik legjobb színész napjainkban. Brutálisan sokféle és hiteles, és bár nehéz elhinni, de A legsötétebb órában Churchill bőrében (vagy inkább sok-sok réteggel alatta) bizony Oldman található.

Allison Janney - Én, Tonya

Nem akkora szupersztár, de rengeteg filmben nyújtott már maradandót. Az Én, Tonya szigorú és bunkó anyuka/edző szerepében is tündököl, és nem csak az elcsúfító maszk miatt. A jelölése pedig a szakmának is egyértelmű volt.

Emma Stone - Battle of Sexes

Tavaly nagyot ment Emma Stone, ami a díjátadókat illeti, hiszen a Kaliforniai álommal kb minden jelentősebb díjat bezsebeltek, és természetesen egy Oscar is jutott neki. Idén a Battle of Sexes-zel indul, és hát lássuk be, elsőre fel sem ismernénk a színésznőt.

(borítókép: metro.co.uk, fotók: imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Visszavonulását fontolgatja Gary Oldman

Hírek

| 2022.11.23. 16:05
Nem tervez élete végéig színészkedni.

Életműdíjat kap Kevin Spacey

Hírek

| 2022.11.06. 08:10
Úgy tűnik, a színész kitaszítottsága már a múlté.

Magyar operatőr kapott Emmy-díjat Los Angelesben

Hírek

| 2022.09.05. 13:05
A hétvégén díjazták a filmeseket az Emmy-díj technikai kategóriáiban, ahol Rév Marcell operatőr is díjazott lett.

Újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar horror

Hírek

| 2022.04.26. 17:05
Ráadásul egyszerre két díjjal is jutalmazták a Post Mortemet a manchesteri Grimmfesten.

BAFTA: Tarolt a Dűne és magyar alkotót is díjaztak

Hírek

| 2022.03.14. 07:40
A Dűne tizenegy jelöléséből ötöt díjra váltott, valamint a díjazottak között van a film produkciós tervezésének stábja, köztük Sipos Zsuzsanna.

Magyar is van az Oscar-jelöltek között

Hírek

| 2022.02.08. 16:10
Bár évről évre egyre kevesebb embert érdekel az Oscar-gála, most egy kicsit legalább mi is izgulhatunk majd az átadón.

Szabó István Martin Scorsese-vel együtt kap életműdíjat

Hírek

| 2021.11.20. 11:30
A két rendező India legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján veheti át az elismerést szombat este az egyetemes filmművészethez való kiváló hozzájárulásukért.

Magyar látványtervező veheti át idén az Európai Filmdíjat

Hírek

| 2021.11.16. 13:10
A legjobb látványtervező díját Ágh Mártonnak ítélte oda az Európai Filmakadémia a Természetes fény című filmben nyújtott munkájáért.

A legjobb rendező és a legjobb operatőr díját is magyar kapta az Otranto filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.28. 16:20
Tovább folytatódik a magyar filmek diadalmenete.

Daniel Craig ugyanazt a rangot kapta meg, mint James Bond

Mindenmás

| 2021.09.25. 09:05
Már bármennyire is a háta közepére kívánta a végére Daniel Craig James Bond szerepét, most mégis egy elég nagy elismerést köszönhet neki.