Natalie Portmant is erősen befolyásolta a #metoo mozgalom

Hírek

| Zita | 2018.02.21. 20:10

Mint ahogy mindenki mást is, aki Hollywoodban dolgozik, ismert és a hangját hallatja. Ősz óta két oldal alakult ki a #metoo és a Time’s Up-mozgalom körül. A legtöbben támogatják, de sokak szerint már átlendültünk a ló túloldalára. Natalie Portman is nagy hangadó ebben a témában, be is szólt egy lazát a Golden Globe-on is, és minden tekintetben kiáll a nők mellett.

Ezzel persze nincsen gond, sőt, viszont most már olybá tűnik, hogy annyira paranoid lett mindenki, hogy nehogy valami miatt megszólják/megvádolják, hogy Natalie Portman is elérkezettnek látta az időt, hogy egy csaknem 10 éves sztori miatt magyarázkodjon.

Szerencsére nem zaklatásról van szó, vagyis Portman nem zaklatott senkit, hanem arról a 2009-es Roman Polanski-ügyről, amikor az USA-ból 1978-ban szexuális zaklatási ügye miatt elmenekült rendezőt letartóztatták Svájcban. (Talán még emlékszünk rá: ment egy ideig a huzavona, hogy Svájc kiadja-e az Egyesült Államoknak, vagy sem.) Ekkor indult el egy Polanskit támogató petíció, amit Portman akkoriban alá is írt többek között Tilda Swintonnal, Woody Allennel és Martin Scorsese-vel egyetemben.

Mai fejjel ez már ugye elég kínos lett neki, hiszen a színésznő mostanában felszólal a zaklatások ellen, és nem mutat valami jól, hogy kilenc évvel ezelőtt egy szexuális ragadozót biztosított támogatásáról.

Állítása szerint nagyon megbánta tettét, és igazából csak azért írta alá, mert más azt mondta neki. Ma már másképp vélekedik a dolgokról, és még azt is hangsúlyozta, hogy Dylan Farrow-nak, azaz Woody Allen lányának is hisz azzal kapcsolatban, hogy megvádolta apját zaklatással.

Woody Allen lánya szerint apja „túl régóta hazudik"

Woody Allen nevelt lánya, Dylan Farrow csütörtökön szólalt meg először a tévékamerák előtt a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti g yermekmolesztálási vádakkal kapcsolatban és elmondta, hogy Allen "túl régóta hazudik"; azt kívánja, bárcsak vádat emeltek volna ellene amiatt, hogy gyermekkorában molesztálta őt.

Ilyen esetekben újra és újra felmerül a kínzó kérdés: vajon csak a botrány és a közvélemény hatására formálódik a gondolkodás, illetve, hogy külön lehet-e választani a szarembert, a remek szakembertől?

(borító: nme.com)

Hozzászólások

További cikkek

Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit

Hírek

| 2019.11.09. 11:20
Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a filmrendező – akiért még mindig elfogatóparancs van érvényben az USA-ban - szexuálisan bántalmazta. Ezúttal egy francia …

Scarlett Johansson szerint Woody Allen ártatlan

Hírek

| 2019.09.05. 11:00
Woody Allen zaklatási botrányát nemrégiben újra felkapta a sajtó, viszont most a világhírű színésznő is kifejtette erről véleményét.

Polanski és Soderbergh filmjei a Velencei filmfesztivál versenyprogramjában

Hírek

| 2019.07.25. 21:40
Roman Polanski J'accuse című új filmje, Steven Soderbergh thrillerje, a The Laundromat, valamint James Gray Ad Astra - Út a csillagokba című alkotása …

Ejtették az egyik zaklatási vádat Kevin Spacey ellen

Hírek

| 2019.07.18. 11:00
A BBC News beszámolója szerint egy amerikai bíróság ejtette Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét, miután a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon.

Ejthetik Kevin Spacey zaklatási ügyét

Hírek

| 2019.07.10. 13:55
Még tavaly decemberben emeltek vádat Kevin Spacey ellen, miszerint három évvel ezelőtt szexuálisan molesztált egy tizennyolc éves fiút egy bárban.

Madonnát is szexuális ajánlatokkal zaklatta Harvey Weinstein

Hírek

| 2019.06.06. 21:55
Madonna szerint amikor 1991-ben együtt dolgozott Harvey Weinsteinnel, a producer szexuális ajánlatokkal zaklatta, és "átlépte a határokat".

Lezárták a nemi erőszak miatti nyomozást Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2019.06.05. 09:15
Lezárták a francia ügyészek a Gérard Depardieu francia filmsztár ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében indított nyomozást és ejtették az ügyet.

Roman Polanski felesége kiakadt Tarantino filmjére

Hírek

| 2019.05.26. 18:40
Emmanuelle Seigner szerint Tarantino kihasználta Roman Polanski volt feleségének halálát.

Senkinek sem kell Woody Allen memoárja

Hírek

| 2019.05.03. 13:05
A 83 éves rendező megírta memoárját, amiben persze semmi meglepő nincs, hiszen egy nagy karrierrel a háta mögött biztos, hogy volt mondanivalója. Csakhogy ez jelenleg senkit nem érdekel.

Az Akadémiát nem érdeklik Polanski próbálkozásai

Hírek

| 2019.04.24. 12:35
A rendezőnek nem sikerült visszakerülnie a pikszisbe.