Oscar-totó: Legjobb színészek

Hírek

| Zita | 2018.03.02. 18:10

Miután a női és férfi mellékszereplőkön is túlvagyunk, a legjobb színésznőket is kiveséztük, jöjjenek azok a férfiak, akik az aranyszoborra ácsingóznak idén. Vegyes és ugyancsak erős a lista.

Timothée Chalamet (Szólíts a neveden!)

Marha fiatal, viszonylag ismeretlen, de ez nagyon rövid ideig fog tartani. Mármint az ismeretlenség, ugyanis nem elég, hogy épp 22 éves lett, bevállalós és hiteles alakítást nyújt a Szólíts a neveden!-ben, emellett épp Woody Allen-mozin dolgozik és egy másik Oscar-jelölt filmben, a Lady Birdben is feltűnik. Ha nyerni nem is fog, de a jelölés hatalmas lökést ad neki a következő évekre.


Daniel Day-Lewis (Fantomszál)

Ha színészet, akkor Day-Lewis. A method acting császára, az átszellemülés pápája nyakig van Oscarokkal, jelölésekkel és persze tehetséggel. Bármihez nyúl, az maga a minőség, és mivel a Fantomszálat utolsó filmjeként harangozták be, így illetlenség lett volna nem jelölni. Nyerni viszont valószínűleg nem fog már.


Daniel Kaluuya (Tűnj el!)

Bár hiteles volt és alakításába nem lehet belekötni, ez a jelölés inkább volt gesztusértékű, mint valódi, ami leginkább pedig a film témájának szól.


Gary Oldman (A legsötétebb óra)

Az idei Oscar és a legjobb színész kategória gyakorlatilag neki van megágyazva. Teljes joggal, hiszen Oldman kiváló színész, és ehhez képest nem igazán kapott díjakat. Idáig, hiszen ebben a szezonban kb mindent megnyert, amit meg lehetett. (Most is fog.)

Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

Washington kb Meryl Streep-féle jelenségben részesül, vagyis akárhányszor filmet csinál, őt jelölik. Most sem meglepő, de ebben a mezőnyben sokkal kiemelkedőbb sajtóval ellátott alakítások vannak, tehát a jelölés az ő esetében is inkább csak szimbolikus.

Aki szerintünk nyerni fog: Gary Oldman. Hatalmas meglepetés lenne, ha nem így lenne, hiszen elmondható, hogy A legsötétebb óra lényegében azért készült el, hogy Oldman végre valahára kapjon egy Oscart. Nem ezért kéne kapnia, de ezért fog.

Aki szeretnénk, hogy nyerjen: A meglepően fiatal és meglepően átütő Timothée Chalamet finom és érzékeny alakítása Oscar-érett, de mivel még kis névről és csupán 22 évről van szó, így egy Oldman ellen nem lesz esélye és ez jól is van így.

(borító: adn.com, képek: imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Visszavonulását fontolgatja Gary Oldman

Hírek

| 2022.11.23. 16:05
Nem tervez élete végéig színészkedni.

Életműdíjat kap Kevin Spacey

Hírek

| 2022.11.06. 08:10
Úgy tűnik, a színész kitaszítottsága már a múlté.

Kiderült, melyik filmet nevezi Magyarország az Oscarra

Hírek

| 2022.09.08. 18:15
Végre megtudtuk, hogy melyik moziért lehet izgulni az Oscar-versenyben. Tősér Ádám taxisblokádról készülő Blokád című alkotása lett a befutó.

Magyar operatőr kapott Emmy-díjat Los Angelesben

Hírek

| 2022.09.05. 13:05
A hétvégén díjazták a filmeseket az Emmy-díj technikai kategóriáiban, ahol Rév Marcell operatőr is díjazott lett.

Oscar-díjat kap Michael J. Fox

Hírek

| 2022.06.22. 13:30
De nemcsak „Marty McFly”, hanem Euzhan Palcy, Diane Warren és Peter Weir is tiszteletbeli Oscart kap idén novemberben.

Újabb nemzetközi elismerést kapott a magyar horror

Hírek

| 2022.04.26. 17:05
Ráadásul egyszerre két díjjal is jutalmazták a Post Mortemet a manchesteri Grimmfesten.

Tíz évre kitiltották az Oscar-gáláról Will Smith-t

Hírek

| 2022.04.09. 09:30
Nem kifizetődő élő adásban pofozkodni.

Oscar-díj: magyar díjazott és egy Will Smith pofon

Hírek

| 2022.03.28. 07:00
A CODA kapta a legjobb film díját, Jane Campion pedig a rendezői Oscart vehette át A kutya karmai közt című filmjéért vasárnap este a 94. Oscar-díjátadó ceremónián Los Angelesben.

Beyoncé és Billie Eilish is fellép a vasárnapi Oscar-díjátadón

Mindenmás

| 2022.03.23. 18:30
Nemcsak a színészeknek, hanem az énekeseknek is kijár majd a reflektorfényből.

BAFTA: Tarolt a Dűne és magyar alkotót is díjaztak

Hírek

| 2022.03.14. 07:40
A Dűne tizenegy jelöléséből ötöt díjra váltott, valamint a díjazottak között van a film produkciós tervezésének stábja, köztük Sipos Zsuzsanna.