Oscar-totó: Legjobb színészek

Hírek

| Zita | 2018.03.02. 18:10

Miután a női és férfi mellékszereplőkön is túlvagyunk, a legjobb színésznőket is kiveséztük, jöjjenek azok a férfiak, akik az aranyszoborra ácsingóznak idén. Vegyes és ugyancsak erős a lista.

Timothée Chalamet (Szólíts a neveden!)

Marha fiatal, viszonylag ismeretlen, de ez nagyon rövid ideig fog tartani. Mármint az ismeretlenség, ugyanis nem elég, hogy épp 22 éves lett, bevállalós és hiteles alakítást nyújt a Szólíts a neveden!-ben, emellett épp Woody Allen-mozin dolgozik és egy másik Oscar-jelölt filmben, a Lady Birdben is feltűnik. Ha nyerni nem is fog, de a jelölés hatalmas lökést ad neki a következő évekre.


Daniel Day-Lewis (Fantomszál)

Ha színészet, akkor Day-Lewis. A method acting császára, az átszellemülés pápája nyakig van Oscarokkal, jelölésekkel és persze tehetséggel. Bármihez nyúl, az maga a minőség, és mivel a Fantomszálat utolsó filmjeként harangozták be, így illetlenség lett volna nem jelölni. Nyerni viszont valószínűleg nem fog már.


Daniel Kaluuya (Tűnj el!)

Bár hiteles volt és alakításába nem lehet belekötni, ez a jelölés inkább volt gesztusértékű, mint valódi, ami leginkább pedig a film témájának szól.


Gary Oldman (A legsötétebb óra)

Az idei Oscar és a legjobb színész kategória gyakorlatilag neki van megágyazva. Teljes joggal, hiszen Oldman kiváló színész, és ehhez képest nem igazán kapott díjakat. Idáig, hiszen ebben a szezonban kb mindent megnyert, amit meg lehetett. (Most is fog.)

Denzel Washington (Roman J. Israel, Esq.)

Washington kb Meryl Streep-féle jelenségben részesül, vagyis akárhányszor filmet csinál, őt jelölik. Most sem meglepő, de ebben a mezőnyben sokkal kiemelkedőbb sajtóval ellátott alakítások vannak, tehát a jelölés az ő esetében is inkább csak szimbolikus.

Aki szerintünk nyerni fog: Gary Oldman. Hatalmas meglepetés lenne, ha nem így lenne, hiszen elmondható, hogy A legsötétebb óra lényegében azért készült el, hogy Oldman végre valahára kapjon egy Oscart. Nem ezért kéne kapnia, de ezért fog.

Aki szeretnénk, hogy nyerjen: A meglepően fiatal és meglepően átütő Timothée Chalamet finom és érzékeny alakítása Oscar-érett, de mivel még kis névről és csupán 22 évről van szó, így egy Oldman ellen nem lesz esélye és ez jól is van így.

(borító: adn.com, képek: imdb.com)

Hozzászólások

További cikkek

Idén még a nyertesek is otthon izgulták végig a Golden Globe-ot

Hírek

| 2021.03.01. 07:30
A járvány miatt idén rendhagyó módon tartották meg a díjszezon első gáláját, de mivel Amerikáról van szó, profin zajlott le a hetvennyolcadik táv-Golden Globe …

Joaquin Phoenix és Renée Zellweger is díjat ad át a Golden Globe-on

Hírek

| 2021.02.18. 15:35
Nyakunkon a díjszezon, így a Golden Globe átadója is, ám ahogy az várható volt, a járvány miatt idén virtuális formában, két helyszínről jelentkezik majd a …

Nincs magyar jelölt idén az Oscar-gálán

Hírek

| 2021.02.10. 12:10
Kedd éjjel nyilvánosságra hozták az Oscar-díjra esélyes alkotások szűkített listáját, mellyel kapcsolatban nekünk is volt miért izgulnunk, hiszen Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó …

Jennifer Lawrence megsérült új filmjének forgatásán

Hírek

| 2021.02.07. 12:40
Mint az ismeretes, Hollywood egyik ügyeletes kedvence, Jennifer Lawrence éppen a Netflix, Don't Look up című giga-mega produkcióján dolgozik csupa A-listás sztárokkal egyetemben.

Meghalt Christopher Plummer

Hírek

| 2021.02.05. 19:45
91 éves korában meghalt Christopher Plummer Oscar-díjas kanadai színész. A család közlése szerint Plummer békésen hunyt el Connecticut-i otthonában felesége, Elaine Taylor mellett.

Magyar filmet jelöltek a „független Oscarra”

Hírek

| 2021.01.27. 19:15
Az Independent Spirit Awards díj történetének harmadik magyar jelöltje lett Horvát Lili filmje.

Faye Dunaway 80

Mindenmás

| 2021.01.14. 11:05
Ma ünnepli nyolcvanadik születésnapját Faye Dunaway Oscar-díjas színésznő, akit olyan klasszikusok főszerepében láthattunk, mint a Bonnie és Clyde, a Thomas Crown-ügy, a Kínai negyed vagy a Hálózat.

Kiderült, melyik filmet nevezi Magyarország az Oscarra

Hírek

| 2020.11.24. 14:30
Miután már számos nemzetközi díjat bezsebelt Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása nem volt túl meglepő, hogy Magyarország jövőre ezzel a …

Öt helyett idén hat jelölt versenyez az Európai Filmdíjakért

Hírek

| 2020.11.10. 17:20
Idén kivételesen öt helyett hat alkotás, színész és rendező versenyez a játékfilmes és dokumentumfilmes kategóriákban az Európai Filmdíjakért.

Horvát Lili filmje fődíjat nyert Philadelphiában

Hírek

| 2020.11.07. 16:00
Újabb nemzetközi elismerést tudhat magáénak Horvát Lili, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, mely ezúttal a a Philadelphia nemzetközi filmfesztiválról …