Gary Oldmant egyből betámadták zaklatással az Oscar után

Hírek

| Zita | 2018.03.06. 15:45

Mint ahogy mi is megírtuk, hétfő hajnalban lezajlott a 90. Oscar-gála, és ahogy arra lehetett számítani, Oldman megkapta a régóta várt Oscarját. Eltelt pár nap, és máris sötét felhők gyülekeznek a színész fölött.

Ezt pedig volt feleségének, Donya Fiorentinonak köszönheti, aki még 1997 és 2001 között volt Oldman felesége. A díjátadóval kapcsolatban a nő persze mindenkinek gratulált, köztük ugye volt férjének is, ám kihangsúlyozta, hogy nem igazán érti, hogy hirtelen mi történt a #metoo-val és a Time’s Up-mozgalommal, ugyanis két olyan embert is díjaztak az est folyamán, akit eddig zaklatással vádoltak.

Az egyikük Gary Oldman volt, akit exe még 2001-ben vádolt meg lelki és fizikai erőszakkal, illetve azzal, hogy az abúzus a házasságuk négy évében folyamatosan jelen volt. Előfordult, hogy gyerekük előtt verte meg a színész Fiorentinot egy telefonnal és volt, hogy többezer dollárt költött egy este alatt piára és prostikra.

Donya Fiorentino és Gary Oldman

Az ex felejelentést is tett azkkor a Los Angeles-i rendőrségen, de nem sokat foglalkoztak az üggyel. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy ezek a vádak akkor hangzottak el, és/vagy kerültek napvilágra, amikor a Oldmanék váltak.

A színész tagadja a vádakat.

Nem Oldman az első mostanában, akit egy nagy díj után megvádolnak (vagy veszik elő régebbi ügyeit): James Franco volt az, akit még a Golden Globe éjjelén vádolt meg egy nő azzal, hogy régebben erőszakoskodott vele. Franco az idei díjszezon egyik fő esélyese volt a The Disaster Artist című filmjével, aminek rendezője és főszereplője is volt. Az Arany Glóbuszt meg is kapta, és az Oscarra is bőven esélyes volt, de a balhé miatt nem kockáztattak vele kapcsolatban, és így ki is hagyták teljesen a gáláról, a jelöltek közül, és a színész még a díjátadóra sem ment el.

(borító: variety.com, kép: parismatch.com)

Hozzászólások

További cikkek

Visszavonulását fontolgatja Gary Oldman

Hírek

| 2022.11.23. 16:05
Nem tervez élete végéig színészkedni.

Felmentették Kevin Spacey-t a szexuális zaklatás vádja alól

Hírek

| 2022.10.21. 12:20
Az ügyet az 50 éves Anthony Rapp színész indította, amiért szerinte Spacey 1986-ban illetlenül érintette meg egy 1986-os rendezvényen, amikor Rapp 14 éves volt.

James Franco többmillió dollárt fizet a nőknek, akik szexuális zaklatással vádolták meg

Hírek

| 2021.07.01. 18:45
A színész-rendezőt még régebben két nő is megvádolta azzal, hogy színésziskolájában "viselkedése szexuális …

Vanessa Redgrave nem hajlandó egy filmben szerepelni Kevin Spacey-vel

Hírek

| 2021.05.27. 14:10
Alig pár napja derült csak ki, hogy zaklatási botránya után újra filmben fog szerepelni Kevin Spacey, de máris dagad a botrány a készülő film körül.

A szexuális zaklatással vádolt James Francotól még leghűségesebb barátja is elfordult

Hírek

| 2021.05.10. 13:25
James Franco és a szintén színész Seth Rogen barátsága évtizedekre nyúlik vissza. Ahogy pedig az lenni szokott, nemcsak az …

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2021.02.24. 13:15
Még 2018 nyarán mi is beszámoltunk róla, hogy szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében nyomozás indult Gérard Depardieu ellen, amit végül 2019-ben …

Dokumentumfilmben járnak utána a Woody Allen ellen felhozott zaklatási vádaknak

Hírek

| 2021.02.07. 16:00
Több évtizede keringenek hírek arról, hogy a filmrendező szexuálisan zaklatta nevelt lányát, ám a rendező a mai napig tagadja a vádakat. …

Gyermekpornográfia vádjával letartóztatták Jerry Harrist, a Netflix sztárját

Hírek

| 2020.09.18. 17:45
Már megszokhattuk, hogy gyakran halljuk/látjuk a Netlfix nevét egy éppen felkapott sorozat vagy film kapcsán, most azonban sajnos cseppet sem …

Eldőlt: jogszerű volt Polanski kizárása az amerikai filmakadémiából

Hírek

| 2020.08.26. 16:00
Roman Polanskinak nem sikerült jogi úton érvényteleníttetnie kizárását az amerikai filmakadémiából.

Újabb amerikai producert vádolnak szexuális zaklatással

Hírek

| 2020.06.23. 15:20
Úgy tűnik, a zaklatási balhék újabb hulláma érte el Hollywoodot. Most az 53 éves David Guillod ellen emeltek vádat szexuális erőszak miatt.