Újra forgat a legendás olasz filmrendező

Hírek

| Zita | 2018.04.11. 23:05

Bernardo Bertolucci hat év szünet után ül be újra a rendezői székbe. A film témáját tekintve az Oscar-díjas rendező nem hazudtolja meg önmagát.

Bertolucci leginkább szenvedélyes filmjeiről ismert és ez a habitus nemcsak olasz származásának tudható be, elég csak az Utolsó tangó Párizsbanra, vagy akár az Álmodozókra gondolni.

Legfrissebb története is egy nem épp zökkenőmentes párkapcsolatról, és a kommunikációs gondokról fog szólni. Ez az ötlet akkor ugrott be neki, amikor újranézte az Utolsó tangó Párizsban (mára már inkább balhéiról elhíresült) filmjét.

Botrány Bertolucci kultfilmje körül

Bernardo Bertolucci hetvenes években készült kultuszfilmje, az Utolsó tangó Párizsban alapvetően is botrányokat szült megjelenésekor, ám most, több évtizeddel később újabb balhé robbant ki. Alapvetően is erős Bertolucci filmje, mivel a történet szerint egy idős férfi (Marlon Brando) egy fiatal lánnyal (Maria Schneider) kezd viszonyt felesége halála után.

Régóta gondolom azt, hogy ez a gyermeki öröm, ez a mély szenvedély a filmforgatás iránt még nem egy lezárt dolog számomra. Néhány hete gondolkodom egy elképzelésen. Öt év űr után azonnal megértettem, hogy megtaláltam a megfelelő gondolatot egy új filmhez

mondta a 78 éves Bertolucci.

A rendező utoljára 2012-ben forgatott, Oscar-díját 1987-ben szerezte Az utolsó kínai császár című filmjéért.

(borító: hollywoodreporter.com)

Hozzászólások

További cikkek

Meghalt Bernardo Bertolucci

Hírek

| 2018.11.26. 11:15
77 éves korában, hosszú betegeskedés után hunyt el Bernardo Bertolucci, többek között az Utolsó tangó Párizsban és kétszeres Oscar-díjas Az utolsó császár rendezője.