Mel Gibson újra II. világháborús filmet rendez

Hírek

| Tündi | 2018.05.02. 16:00

Ami azért annyira nem meglepő választás, hiszen a 2016-os nagy visszatérését is Fegyvertelen katonának köszönheti, ami szintén a II. világháború idején játszódik, így Mel Gibson maradt a már jól bevált receptnél. 

Gibson rendezései többnyire megosztóra sikerednek, nem volt ez másképp a Fegyvertelen katonával sem, ami mindennek ellenére hatalmas diadalmenet volt Hollywoodban, olyannyira, hogy még hat Oscar-jelölést is kapott, köztük a legjobb rendezésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy ezzel a színész/rendezőt ismét a keblére ölelte az álomgyár és megszűnt a kitaszítottsága.

Na, de térjünk vissza a jelenbe: Gibson legújabb nagyszabású vállalkozása a Destroyer címre hallgató projekt, ami egy valós eseményeken alapuló könyv filmes adaptációja lesz. Az eredeti mű John Wukovits tollából született Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II`s Greatest Kamikaze Attack címre keresztelve, a film pedig a címben is szereplő romboló tisztjeiről szól majd, akik 22 kamikaze támadás ellenére is sikeresen megtudták menteni a hajójukat a teljes pusztulástól.

Az időt tekintve pedig ugyanazokban a hónapokban fog játszódni, mint a Fegyvertelen katona, csak ezúttal a szárazföld helyett a vízre és az égre helyezve a hangsúlyt.

Egy szó mint száz, ez igazán Gibsonnak való feladat, a forgatókönyvet pedig a rendező barátnője, Rosalind Ross veszi kezelésbe. Ha minden igaz, a forgatás már idén ősszel kezdődik. 

(Borító: variety.com)

Hozzászólások

További cikkek

A Rossz versek közönségdíjat kapott Los Angelesben

Hírek

| 2019.11.16. 15:50
Reisz Gábor Rossz versek című filmje kapta a közönségdíjat az egy hétig tartó 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

CGI-klónként tér vissza a filmvászonra James Dean

Hírek

| 2019.11.07. 15:45
Úgy látszik, hogy Hollywoodban már nem elégszenek meg a régi, jól bevált filmek újrázásával, ugyanis a legújabb hírek szerint az egykori filmcsillagokat is újra előveszik, méghozzá …

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

Hírek

| 2019.10.22. 16:00
Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Hírek

| 2019.10.21. 14:45
Befejeződött Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás 57 napos forgatása, a több hónapos utómunka első fázisaként megkezdődött a film vágása.

Újra itt a Cinema City Filmünnep

Hírek

| 2019.10.20. 16:10
Idén sem maradunk Cinema City Filmünnepen nélkül, ennek köszönhetően pedig ismét premier előtti filmeket, köztük családi, magyar és francia alkotásokat is láthat a közönség október 24. és 27. között a fővárosi és …

Tallinnban lesz a Szép csendben nemzetközi premierje

Hírek

| 2019.10.18. 12:40
Tallinnban, Észak-Európa egyetlen A-kategóriás filmfesztiváljának elsőfilmes versenyprogramjában lesz Nagy Zoltán Szép csendben című filmjének a nemzetközi premierje.

Öt film megvalósítását támogatja a filmalap

Hírek

| 2019.10.17. 14:30
A Magyar Nemzeti Filmalap tájékoztatása szerint a filmszakmai Döntőbizottság filmgyártási támogatást szavazott meg az Átjáróház és a Kék Pelikan című alkotásoknak, míg gyártás …

Csütörtökön kezdődnek a Mozinet Filmnapok

Hírek

| 2019.10.15. 08:55
Csütörtökön kezdődnek a 9. Mozinet Filmnapok; a vasárnapig tartó mustrán kilenc filmet láthat a közönség Budapesten és több vidéki városban.

Érkezik az új Harisnyás Pippi-film

Hírek

| 2019.10.02. 12:45
A The Hollywood Reporter szerint érkezik az újabb játékfilmes adaptáció Astrid Lindgren világhírű gyerekregényéből, a Harisnyás Pippiből, ezúttal a nagy sikert arató Paddington című brit produkció alkotóitól.

Pármában is díjazták a Nemzetközi Emmy-re jelölt magyar filmet

Hírek

| 2019.10.01. 12:45
A legjobb forgatókönyv díját nyerte el a Trezor című alkotás a Pármai Zenei Film Fesztiválon Olaszországban.