Mel Gibson újra II. világháborús filmet rendez

Hírek

| Tündi | 2018.05.02. 16:00

Ami azért annyira nem meglepő választás, hiszen a 2016-os nagy visszatérését is Fegyvertelen katonának köszönheti, ami szintén a II. világháború idején játszódik, így Mel Gibson maradt a már jól bevált receptnél. 

Gibson rendezései többnyire megosztóra sikerednek, nem volt ez másképp a Fegyvertelen katonával sem, ami mindennek ellenére hatalmas diadalmenet volt Hollywoodban, olyannyira, hogy még hat Oscar-jelölést is kapott, köztük a legjobb rendezésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy ezzel a színész/rendezőt ismét a keblére ölelte az álomgyár és megszűnt a kitaszítottsága.

Na, de térjünk vissza a jelenbe: Gibson legújabb nagyszabású vállalkozása a Destroyer címre hallgató projekt, ami egy valós eseményeken alapuló könyv filmes adaptációja lesz. Az eredeti mű John Wukovits tollából született Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II`s Greatest Kamikaze Attack címre keresztelve, a film pedig a címben is szereplő romboló tisztjeiről szól majd, akik 22 kamikaze támadás ellenére is sikeresen megtudták menteni a hajójukat a teljes pusztulástól.

Az időt tekintve pedig ugyanazokban a hónapokban fog játszódni, mint a Fegyvertelen katona, csak ezúttal a szárazföld helyett a vízre és az égre helyezve a hangsúlyt.

Egy szó mint száz, ez igazán Gibsonnak való feladat, a forgatókönyvet pedig a rendező barátnője, Rosalind Ross veszi kezelésbe. Ha minden igaz, a forgatás már idén ősszel kezdődik. 

(Borító: variety.com)

Hozzászólások

További cikkek

Folytatást kap a Sonic, a sündisznó

Hírek

| 2020.05.29. 15:45
Annak ellenére, hogy már a bemutatása előtt lázadoztak a rajongók a Sonic, a sündisznó című film ellen, végül baromi jól teljesített a kasszáknál, most pedig már a folytatását is jelentették.

Az Apple vállalta be Martin Scorsese legújabb filmjét

Hírek

| 2020.05.28. 17:00
Úgy látszik, hogy nagyon bejött Martin Scorsese-nek a streamingszolgáltatók nyújtatta "szabadság", ugyanis következő projektjénél is annyira elszállt a költségvetéssel, hogy …

Ezekkel a filmekkel nyitnak újra az amerikai mozik

Hírek

| 2020.05.24. 20:55
Lassacskán mindenhol újra beindul az élet, még ha nem is abban a kötetlen formában, mint a járvány előtt, de legalább elbúcsúzhatunk a bezártságtól.

Több mint 700 millió forintos támogatást kapott első mozifilmjére Deák Kristóf

Hírek

| 2020.05.21. 16:00
Az Oscar-díjas Deák Kristóf Az unoka munkacímmel készülő első mozifilmjének gyártását 721,9 millió forinttal támogatja a Nemzeti …

Ryan Gosling az űrből fogja megmenteni a Földet

Hírek

| 2020.05.19. 08:35
Ryan Goslingot már egy ideje nem láthattuk a filmvásznon, egészen pontosan a 2018-as Neil Armstrong menetelését bemutató, Az első ember című életrajzi dráma óta, most azonban újra munkába áll, …

A Szólíts a neveden alkotója rendezheti A sebhelyesarcú rebootját

Hírek

| 2020.05.15. 14:55
Úgy hiányzott egy újabb reboot, mint egy falat kenyér, de hát ez van, nincs mit tenni, ha Hollywoodban a korábbi sikerfilmekért van oda.

Russell Crowe kegyetlen maffiózót alakít legújabb filmjében

Hírek

| 2020.05.14. 15:25
Végre egy izgalmasnak ígérkező szerepben láthatjuk viszont az Oscar-díjas Russell Crowe-t, aki ezúttal egy brutális maffiózó bőrébe bújhat a Paramount új thrillerében.

Újabb Stephen King adaptáción dolgozik az Álom doktor rendezője

Hírek

| 2020.05.11. 21:20
Lassan már negyed évente jön egy újabb Stephen King filmadaptáció, most éppen a 2014-ben megjelent, az Újjászületés című könyvét viszik filmre.

Spike Lee a Netflixszel száll harcba az Oscarért

Hírek

| 2020.05.10. 18:45
Spike Lee maga jelentette be, hogy a Netflixen fog debütálni legújabb filmje. A júniusban startoló, Da 5 Bloods címre keresztelt alkotás témája a vietnami háború lesz.

Dwayne Johnson és Emily Blunt együtt fog szüperhősködni

Hírek

| 2020.05.07. 14:15
Annak ellenére, hogy Amerikában még javában tart a karantén Hollywoodban már egyre jobban az újraindulást tervezik, aminek részeként most bejelentették, hogy Dwayne Johnson és …