Mel Gibson újra II. világháborús filmet rendez

Hírek

| Tündi | 2018.05.02. 16:00

Ami azért annyira nem meglepő választás, hiszen a 2016-os nagy visszatérését is Fegyvertelen katonának köszönheti, ami szintén a II. világháború idején játszódik, így Mel Gibson maradt a már jól bevált receptnél. 

Gibson rendezései többnyire megosztóra sikerednek, nem volt ez másképp a Fegyvertelen katonával sem, ami mindennek ellenére hatalmas diadalmenet volt Hollywoodban, olyannyira, hogy még hat Oscar-jelölést is kapott, köztük a legjobb rendezésért. Ami még ennél is fontosabb, hogy ezzel a színész/rendezőt ismét a keblére ölelte az álomgyár és megszűnt a kitaszítottsága.

Na, de térjünk vissza a jelenbe: Gibson legújabb nagyszabású vállalkozása a Destroyer címre hallgató projekt, ami egy valós eseményeken alapuló könyv filmes adaptációja lesz. Az eredeti mű John Wukovits tollából született Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II`s Greatest Kamikaze Attack címre keresztelve, a film pedig a címben is szereplő romboló tisztjeiről szól majd, akik 22 kamikaze támadás ellenére is sikeresen megtudták menteni a hajójukat a teljes pusztulástól.

Az időt tekintve pedig ugyanazokban a hónapokban fog játszódni, mint a Fegyvertelen katona, csak ezúttal a szárazföld helyett a vízre és az égre helyezve a hangsúlyt.

Egy szó mint száz, ez igazán Gibsonnak való feladat, a forgatókönyvet pedig a rendező barátnője, Rosalind Ross veszi kezelésbe. Ha minden igaz, a forgatás már idén ősszel kezdődik. 

(Borító: variety.com)

Hozzászólások

További cikkek

Budapesten van Mel Gibson

Mindenmás

| 2021.11.20. 07:20
A színész természetesen filmforgatás miatt érkezett a fővárosba.

Mel Gibson ül a Halálos fegyver 5 rendezői székébe

Hírek

| 2021.11.16. 12:50
Ezzel a franchise egykori rendezőjének, Richard Donnernek kérését teljesíti a színész.

Mel Gibson is részese lesz a John Wick-univerzumnak

Hírek

| 2021.10.19. 13:55
A nagysikerű John Wick franchise előzménysorozatában kapott helyet, ami a színész első tévés szereplése lesz.

Taroltak a streamingszolgáltatók az idei Emmy-gálán

Hírek

| 2021.09.20. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezték a televíziós produkciók Oscar-díjának tartott Emmy-gálát.

Rangos díjat kapott Fabricius Gábor filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.11. 11:35
A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei …

Megérkezett a Pókember: Nincs hazaút első előzetese

Hírek

| 2021.08.24. 16:50
A Bosszúállók: Végjáték cselekménye után játszódó Pókember: Idegenbennel véget ért egy korszak, hiszen Pókpófa kalandjaival be is fejeződött a Marvel Moziverzumának a harmadik …

Jön a Szörnyella folytatása

Hírek

| 2021.08.14. 15:55
Még csak a nyár elején mutatták be a Szörnyella című filmet, de mér be is jelentették a folytatását.

Befutott a Gucci-gyilkosságról szóló film magyar előzetese

Hírek

| 2021.08.05. 16:20
Már a fél világot lázban tartja Ridley Scott legújabb rendezése, melyben ezúttal a vérszomjas űrlények helyett a Gucci családé lesz a főszerep.

Portugáliában zsebelt be díjat az Apró mesék

Hírek

| 2021.08.04. 07:45
Újabb rangos elismerésben részesült Szász Attila Apró mesék című filmje: ezúttal Portugáliában zsebelt be egy legjobb forgatókönyvnek járó díját és egy elismerő oklevelet az Avanca …

Sikerült stabilizálni a napokban szívinfarktust szenvedett Bob Odenkirk állapotát

Hírek

| 2021.07.29. 17:45
Nagy volt a riadalom, miután a négyszeres Emmy-jelölt színész kedden összeesett a Better Call Saul forgatásán, állapotáról csak egy …