Kiderült, hogy a moziba járók többsége melyik film feldolgozását nézné meg a legjobban

Hírek

| Tündi | 2018.11.24. 15:55

Úgy látszik, hogy amíg mi a hátunk közepére se kívánjuk a mára klasszikussá vált filmek folytatásait, remake-jét vagy éppen rebootját, addig a tengerentúlon épp az ellenkezője a helyzet, az emberek többsége igenis szívesen nézi az ilyen jellegű filmeket. Most pedig az is kiderült, hogy mely filmeket látnák valamilyen formában újra a mozikban. 

A Hollywood Reporter végzett egy felmérést, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy mely filmklasszikusok folytatását, remake-jét vagy rebootját néznék meg legszívesebben az emberek. A kutatás során pedig egy egészen elképesztő eredmény jött ki, ugyanis a 2200 megkérdezett ember 71%-ka a Vissza a jövőbe-filmeket szeretné valamilyen formában újra nagyvásznon látni. 

via GIPHY

Marty és a Doki kalandjai után a Toy Story, az Indiana Jones-filmek és a Jurassic Park kapta még a legtöbb szavazatot, őket pedig olyan alkotások követtek, mint a Mátrix, Star Wars, a Bosszúállók-filmek, az Avatar és az Éhezők viadala

Sajnos amíg ilyen, Hollywood elvárásait alátámasztó felmérések születnek, addig nem sok reményünk van, hogy a nosztalgia vonat helyett inkább az új és izgalmas filmekbe fektessék azt a sok-sok zöldhasút. 

via GIPHY

De legalább nemcsak minket lepett meg (majdhogynem sokkolt), hogy a Vissza a jövőbe-trilógiát szívesen látnák remake-ve, hanem Jill Pantozzi, az io9 blog kultúra rovatának helyettes szerkesztőjét is, aki elmondta:

Nagyon meglepett, hogy az emberek újabb Vissza a jövőbe-filmet szeretnének látni, nem utolsósorban azért, mert Robert Zemeckis rendező ezzel kapcsolatban elég egyértelműen nyilatkozott, amikor azt mondta, hogy csak a holttestén keresztül következő film. A nosztalgia erőteljes dolog.

Mi pedig csak reménykedni tudunk, hogy tényleg nem születik egy újragondolás a kedvenc filmjeinkből. 

(Borító: hollywoodreporter.com)

Hozzászólások

További cikkek

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

Hírek

| 2019.10.22. 16:00
Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje

Újra itt a Cinema City Filmünnep

Hírek

| 2019.10.20. 16:10
Idén sem maradunk Cinema City Filmünnepen nélkül, ennek köszönhetően pedig ismét premier előtti filmeket, köztük családi, magyar és francia alkotásokat is láthat a közönség október 24. és 27. között a fővárosi és …

Érkezik az új Harisnyás Pippi-film

Hírek

| 2019.10.02. 12:45
A The Hollywood Reporter szerint érkezik az újabb játékfilmes adaptáció Astrid Lindgren világhírű gyerekregényéből, a Harisnyás Pippiből, ezúttal a nagy sikert arató Paddington című brit produkció alkotóitól.

Emmy-győztesek 2019: A Trónok harca lett a legjobb drámasorozat, mégsem tarolt a gálán

Hírek

| 2019.09.23. 11:30
Hollywood legrangosabb televíziós díjaiból a legtöbbet, kilencet az HBO produkciói szereztek meg a ceremónián, az Amazon hét …

Új-Zélandon forgatják A Gyűrűk Ura-sorozatot

Hírek

| 2019.09.19. 13:45
Jó hír érkezett A Gyűrűk Ura rajongóknak, ugyanis az Amazon megerősítette, hogy ismét Új-Zéland lesz Középfölde a stúdió új Gyűrűk Ura-sorozatában, amely a pletykák szerint a valaha …

Az Ál/Arc is felül a remake-vonatra

Hírek

| 2019.09.10. 12:10
Mondanánk, hogy meglepő, de sajnos nem az, hiszen ha végignézzük Hollywood filmtermését az utóbbi időben, láthatjuk, hogy remake-ekből nincs hiány. Most John Woo klasszikusa sem marad ki a sorból.

Oscar-gyanús filmekkel startolt a Torontói Filmfesztivál

Hírek

| 2019.09.06. 10:20
Sűrűsödik az Oscar-szezon: a csütörtökön kezdődő Torontói Filmfesztiválon Jennifer Lopez, Tom Hanks és Renée Zellweger új filmjét is bemutatják.

Nincs tökösebb nő Sarah Connornál

Hírek

| 2019.08.30. 12:45
Megérkezett a legfrissebb Terminátor-Sötét végzet előzetes, amiben a Sarah Connort alakító Linda Hamilton szétrúg pár segget.

Zalatnay Sarolta sci-fiben fog szerepelni

Hírek

| 2019.08.28. 16:55
Zalatnay negyvenhét év után szerepel újra filmben.

Nem akadt legyőzőre A Szikla - Ismét ő lett a legjobban fizetett színész

Hírek

| 2019.08.22. 21:00
A Forbes magazin friss listája szerint Dwayne Johnson volt tavaly a legjobban fizetett filmsztár.