Kiderült, ki lesz a következő Oscar-gála házigazdája

Hírek

| Tündi | 2018.12.05. 14:30

Kiderült, hogy ki az szerencsés, aki jövőre átveheti a - nem mellesleg rekordszámú magyar részvétellel zajló - díjátadó ceremónia lebonyolítását Jimmy Kimmeltől, aki az elmúlt két évben töltötte be a házigazda szerepét.

Az illető pedig nem más, mint Kevin Hart (Központi hírszerzés, Jumanji - Vár a dzsungel) komikus-színész, aki maga jelentette be nagy hírt az Instagramján.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

For years I have been asked if I would ever Host the Oscars and my answer was always the same...I said that it would be the opportunity of a lifetime for me as a comedian and that it will happen when it’s suppose to. I am so happy to say that the day has finally come for me to host the Oscars. I am blown away simply because this has been a goal on my list for a long time....To be able to join the legendary list of host that have graced that stage is unbelievable. I know my mom is smiling from ear to ear right now. I want to thank my family/friends/fans for supporting me & riding with me all this time....I will be sure to make this years Oscars a special one. I appreciate the @TheAcademy for the opportunity ....now it’s time to rise to the occasion #Oscars

Kevin Hart (@kevinhart4real) által megosztott bejegyzés,

Boldog vagyok, hogy végre eljött a nap, amikor én lehetek az Oscar házigazdája

– írta Hart többek között, hozzáfűzve, hogy már nagyon régóta vágyott erre a lehetőségre.

A hírrel kapcsolatban John Bailey, az Oscar-díjakat odaítélő amerikai filmakadémia elnöke is nyilatkozott Variety-nek, Baily arról beszélt, hogy „nagyon izgatott” Hart kiválasztása miatt, és természetesen kíváncsian várja, hogy a remek humorú színész hogyan felel majd meg a feladatnak.

Az elnök szerint Hart egy

melegszívű, szeretettel teli és szeretni való egyéniség,

és mint mondta, az is döntő tényező volt a filmakadémia választásában, hogy a komikus köztudottan évek óta vágyott erre a feladatra.

Teljesen világos volt, hogyan érez ezzel kapcsolatban, és ez minket is meghatott.

A 39 éves Hart egyike azon kevés számú afroamerikai Oscar-házigazdának – Chris Rock, Whoopi Goldberg és Sammy Davis Jr. mellett-, akik az elmúlt 90 évben vezethették a műsort.

Kevin Hart

Kétségtelen, hogy ráfér már a gálára egy kis vérfrissítés, ugyanis az utóbbi években a 2017-es "nagy Oscar-bakin" kívül nem sok izgalom történt a közel négy órás ceremónia alatt... 

Az Oscar-jelöléseket január 22-én jelentik be, a díjakat pedig február 24-én osztja ki Hollywoodban a filmakadémia.

(Borító: shootfactory.co.uk, Fotó: variety.vom)

Hozzászólások

További cikkek

Oscar: a szavazásnak vége, visszaszámlálás indul

Hírek

| 2019.02.21. 11:00
Kedden lezárták az Oscar-szavazást: az amerikai filmakadémia közel 8000 tagja adta le voksát a 24 Oscar-kategória jelöltjeire. A díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

Magyar operatőrt választottak a legjobbnak

Hírek

| 2019.02.20. 17:05
Balázs István Balázs nyerte a legjobb operatőr díját diplomafilm kategóriában az Európai Operatőrök Szövetségétől (IMAGO).

Fellép a Queen az Oscar-gálán

Hírek

| 2019.02.19. 11:15
A zenekar az Instagramon jelentette be a hírt.

Alfonso Cuarón filmje megváltoztathatja a filmipart

Hírek

| 2019.02.18. 16:30
A rendező Roma című filmje eddig is nagy sikert aratott, ha pedig Oscart kap, az nagy hatással lehet a filmiparra.

Izraeli rendező filmje nyerte az Arany Medvét

Hírek

| 2019.02.17. 10:45
Navad Lapid izraeli rendező Synonymes (Szinonimák) című alkotása kapta meg a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.

Oscar-díj: Beadták a derekukat a szervezők, mégsem lesz reklámszünet alatt díjátadó

Hírek

| 2019.02.16. 20:25
Nemrég mi is megírtuk, hogy mekkora katyvasz van az idei Oscar-gála körül a rövidített műsor miatt. Ahhoz képest, hogy egy …

Az óriási felháborodás ellenére sem változtat időspóroló döntésén a filmakadémia

Hírek

| 2019.02.14. 12:40
Az operatőrök, majd prominens filmesek, Oscar-díjas vagy a díjra jelölt alkotók tiltakozása és nyílt levele sem változtat …

Fontos kategóriákat vágtak ki az Oscar-gáláról

Hírek

| 2019.02.13. 13:35
Idén megújul az Oscar-gála, mert a szervezők rájöttek arra, hogy tök felesleges hosszú órákig elnyújtani az eseményt, mert ennyi ideig senki nem bírja az egyhelyben üldögélést. Ennek …

Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át az Oscar-gálán

Hírek

| 2019.02.12. 12:40
Szépen lassan kialakul a 91. Oscar-gála díjátadóinak listája. Elég erős lett a névsor.

Átadták a Brit Filmakadémia díjait

Hírek

| 2019.02.11. 09:45
A várakozásoknak megfelelően Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmje kapta a díjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.