Lemondta az Oscar-gála vezetését Kevin Hart, miután homofób botrányba keveredett

Hírek

| Tündi | 2018.12.07. 11:35

Alig két napja számoltunk be róla, hogy Kevin Hart komikus-színész személyében megtalálta az Akadémia a következő Oscar-gála házigazdáját, Hart már vissza is mondta a felkérést.

Az ok pedig nem más, mint a manapság egyre jobban elharapódzó internetes trollok híres emberek múltjában való vájkálása. Nem is olyan régen még James Gunn, A galaxis őrzői 1-2. rendezője esett áldozatul az internet népe által gerjesztett nyomásnak, amivel akkor a Disney nem akart szembemenni, ezért inkább megváltak a rendezőtől, most pedig Kevin Hart volt a soros.

Miután ugyanis hivatalosan is bejelentésre került, hogy ő vezeti majd a 91. Oscar-díj átadót, az ő múltjából is gyorsan előástak olyan kommenteket, amelyek mára már sokaknál kiverik a biztosítékot, holott tíz éve még nem sok vizet zavartak. Kétségtelen, hogy a komikus is rosszul kezelte a kialakult helyzetet, és valóban nem túl illő dolog azzal viccelődni, hogy valakinek úgy néz ki a profilképe, "mintha az AIDS meleg hirdetőtáblája lenne", de hát mégiscsak az emberek froszlizásából kereste a kenyerét. 

A színész először egy kissé zavaros videóban reagált a helyzetre, amiben sűrű  magyarázkodásba kezdett, majd egy következőben kvázi visszatámadt és elmondta, hogy az Akadémia felkérte, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, azonban ő erre nem hajlandó, mert már leszámolt a korábbi, homofób kommentekkel, és ha az Akadémiának ez nem tetszik, akkor szépen elválnak egymástól. 

Végül pedig - miután valószínűleg belátta, hogy ez azért elég nagy törést jelenthet a karrierjében - felhagyott a videóüzenetekkel, és megelőzvén az Akadémia lépést maga mondott le a házigazda szerepéről, majd nyilvánosan bocsánatot kért a melegektől.

Őszintén bocsánatot kérek az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) közösségtől a múltbeli érzéketlen szavaimért

- fogalmazott a színész. Majd azzal folytatta, hogy nem akarja, hogy személye elterelje a figyelmet azokról a kiváló tehetségekről, akiket az az Oscar-gálán ünnepelnek majd.

(Borító: mashable.com, Fotó: planetamarvel.net)

Hozzászólások

További cikkek

Megvannak a 76. Golden Globe jelöltjei

Hírek

| 2018.12.07. 10:05
Bejelentették az Oscar előszobájának is tartott Hollywoodban élő külföldi újságírók által alapított díj (Hollywood Foreign Press Association - HFPA), azaz a Golden Globe jelöltjeit.

Kiderült, ki lesz a következő Oscar-gála házigazdája

Hírek

| 2018.12.05. 14:30
Kiderült, hogy ki az szerencsés, aki jövőre átveheti a - nem mellesleg rekordszámú magyar részvétellel zajló - díjátadó ceremónia lebonyolítását Jimmy Kimmeltől.

Rekordszámú kategóriában esélyesek Oscar-díjra a magyar filmek

Hírek

| 2018.12.05. 12:45
Az Oscar-díjakért folyó versenyben idén rekordszámú kategóriában van magyar esélyes.

A legjobb független animációs fim lehet a magyar alkotás

Hírek

| 2018.12.04. 15:20
Hétfőn hirdették ki a 46. Annie-díjakra jelölt produkciók listáját. A legjobb független animációs filmek jelöltjei között szerepel a Milorad Krstic rendezésében készült …

Januártól mozikban a fesztiválkedvenc magyar animáció

Hírek

| 2018.12.03. 11:55
Miután a világ fesztiváljait sorra meghódította Traub Viktória Sellők és Rinocéroszok című 15 perces animációs rövidfilmje, január 10-étől végre a magyar nézők is láthatják …

Nemzetközi fődíjat nyert a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:)

Hírek

| 2018.12.03. 08:30
Reisz Gábor mellett Schwechtje Mihály első játékfilmje, a Remélem legközelebb sikerül meghalnod:) is nemzetközi elismerésben részesült a hétvégén.

Három díjat is nyert Torinóban Reisz Gábor új filmje

Hírek

| 2018.12.02. 11:55
A Magyar Nemzeti Filmalap vasárnapi tájékoztatása szerint három elismerést is nyert Reisz Gábor új filmje, a Rossz versek a 36. Torinói Filmfesztiválon.

A Pixar és a Disney legújabb alkotásaival versenyez a Ruben Brandt, a gyűjtő

Hírek

| 2018.11.30. 19:45
Milorad Krstic Ruben Brandt, a gyűjtő című, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült akció-thrillere a Pixar és a Disney legújabb …

Díjaznák a kaszkadőröket is az Oscaron

Hírek

| 2018.11.28. 15:40
Nemrégiben felmerült az az ötlet, hogy a legjobb közönségfilmek is kaphassanak aranyszobrot, és bár ezt jövőre még nem vezetik be, az esély megvan rá. Ezen felbuzdulva most a kaszkadőrök kerültek a figyelem …

Újabb nemzetközi díjat kapott a magyar gulág-film

Hírek

| 2018.11.21. 15:00
Szász Attila Örök tél című filmje fontos témát dolgoz fel, nem is akárhogy. Ezt pedig nem győzik nemzetközi szinten is díjazni.