Lemondta az Oscar-gála vezetését Kevin Hart, miután homofób botrányba keveredett

Hírek

| Tündi | 2018.12.07. 11:35

Alig két napja számoltunk be róla, hogy Kevin Hart komikus-színész személyében megtalálta az Akadémia a következő Oscar-gála házigazdáját, Hart már vissza is mondta a felkérést.

Az ok pedig nem más, mint a manapság egyre jobban elharapódzó internetes trollok híres emberek múltjában való vájkálása. Nem is olyan régen még James Gunn, A galaxis őrzői 1-2. rendezője esett áldozatul az internet népe által gerjesztett nyomásnak, amivel akkor a Disney nem akart szembemenni, ezért inkább megváltak a rendezőtől, most pedig Kevin Hart volt a soros.

Miután ugyanis hivatalosan is bejelentésre került, hogy ő vezeti majd a 91. Oscar-díj átadót, az ő múltjából is gyorsan előástak olyan kommenteket, amelyek mára már sokaknál kiverik a biztosítékot, holott tíz éve még nem sok vizet zavartak. Kétségtelen, hogy a komikus is rosszul kezelte a kialakult helyzetet, és valóban nem túl illő dolog azzal viccelődni, hogy valakinek úgy néz ki a profilképe, "mintha az AIDS meleg hirdetőtáblája lenne", de hát mégiscsak az emberek froszlizásából kereste a kenyerét. 

A színész először egy kissé zavaros videóban reagált a helyzetre, amiben sűrű  magyarázkodásba kezdett, majd egy következőben kvázi visszatámadt és elmondta, hogy az Akadémia felkérte, hogy nyilvánosan kérjen bocsánatot, azonban ő erre nem hajlandó, mert már leszámolt a korábbi, homofób kommentekkel, és ha az Akadémiának ez nem tetszik, akkor szépen elválnak egymástól. 

Végül pedig - miután valószínűleg belátta, hogy ez azért elég nagy törést jelenthet a karrierjében - felhagyott a videóüzenetekkel, és megelőzvén az Akadémia lépést maga mondott le a házigazda szerepéről, majd nyilvánosan bocsánatot kért a melegektől.

Őszintén bocsánatot kérek az LMBTQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer) közösségtől a múltbeli érzéketlen szavaimért

- fogalmazott a színész. Majd azzal folytatta, hogy nem akarja, hogy személye elterelje a figyelmet azokról a kiváló tehetségekről, akiket az az Oscar-gálán ünnepelnek majd.

(Borító: mashable.com, Fotó: planetamarvel.net)

Hozzászólások

További cikkek

Oscar: a szavazásnak vége, visszaszámlálás indul

Hírek

| 2019.02.21. 11:00
Kedden lezárták az Oscar-szavazást: az amerikai filmakadémia közel 8000 tagja adta le voksát a 24 Oscar-kategória jelöltjeire. A díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

Magyar operatőrt választottak a legjobbnak

Hírek

| 2019.02.20. 17:05
Balázs István Balázs nyerte a legjobb operatőr díját diplomafilm kategóriában az Európai Operatőrök Szövetségétől (IMAGO).

Fellép a Queen az Oscar-gálán

Hírek

| 2019.02.19. 11:15
A zenekar az Instagramon jelentette be a hírt.

Alfonso Cuarón filmje megváltoztathatja a filmipart

Hírek

| 2019.02.18. 16:30
A rendező Roma című filmje eddig is nagy sikert aratott, ha pedig Oscart kap, az nagy hatással lehet a filmiparra.

Izraeli rendező filmje nyerte az Arany Medvét

Hírek

| 2019.02.17. 10:45
Navad Lapid izraeli rendező Synonymes (Szinonimák) című alkotása kapta meg a legjobb filmnek járó Arany Medvét a 69. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon, a Berlinalén szombaton.

Oscar-díj: Beadták a derekukat a szervezők, mégsem lesz reklámszünet alatt díjátadó

Hírek

| 2019.02.16. 20:25
Nemrég mi is megírtuk, hogy mekkora katyvasz van az idei Oscar-gála körül a rövidített műsor miatt. Ahhoz képest, hogy egy …

Az óriási felháborodás ellenére sem változtat időspóroló döntésén a filmakadémia

Hírek

| 2019.02.14. 12:40
Az operatőrök, majd prominens filmesek, Oscar-díjas vagy a díjra jelölt alkotók tiltakozása és nyílt levele sem változtat …

Fontos kategóriákat vágtak ki az Oscar-gáláról

Hírek

| 2019.02.13. 13:35
Idén megújul az Oscar-gála, mert a szervezők rájöttek arra, hogy tök felesleges hosszú órákig elnyújtani az eseményt, mert ennyi ideig senki nem bírja az egyhelyben üldögélést. Ennek …

Javier Bardem és Samuel L. Jackson is díjat ad át az Oscar-gálán

Hírek

| 2019.02.12. 12:40
Szépen lassan kialakul a 91. Oscar-gála díjátadóinak listája. Elég erős lett a névsor.

Átadták a Brit Filmakadémia díjait

Hírek

| 2019.02.11. 09:45
A várakozásoknak megfelelően Jorgosz Lanthimosz A kedvenc című kosztümös filmje kapta a díjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.