Jennifer Lawrence is belekeveredett a Weinstein-ügybe?

Hírek

| Zita | 2018.12.17. 19:40

Az egykor híres, mára már csak hírhedt amerikai producerről, Harvey Weinsteinről több mint egy éve derült ki először, hogy számtalan nőt zaklatott, molesztált az elmúlt évtizedekben. Most egy újabb nő állítja ugyanezt, illetve azt, hogy Lawrence állítólag lefeküdt Weinsteinnel.

Egy neve elhallgatását kérő színésznő nyilatkozott a napokban arról, hogy még 2013-ban, amikor 22 éves volt, találkozott Weinsteinnel a Sundance Filmfesztiválon. A történet már-már szokásos: a lány felment a férfi hotelszobájába szerepekről beszélni, és amikor kiment a mosdóba, a producer követte, és bár a lány hiába ellenkezett, Weinstein ráélvezett a szoknyájára.

Később egy filmbemutatón utáni bulin találkoztak, ahol a producer újra követte a mosdóba a színésznőt, ahol erőszakosan elkezdte tapogatni, illetve New Yorkban - szintén egy megbeszélésen - a férfi erőszakkal lefogta és orálisan kielégítette.

A fiatal lány teljesen kibukott, Weinsten pedig állítólag nem értette mi a probléma, hiszen „még csak meg sem baszta” a lányt, és megkérdezte, hogy „egyáltalán akar-e színésznő lenni”?

A neve elhallgatását kérő nő beszámolója szerint ekkor jött szóba Jennifer Lawrence a képbe, mivel Weinstein vele példálózott, azaz, hogy ő is hagyta magát a producernek, vagyis lefekdült vele, aztán lássanak csodát, máris Oscar-díjas.

A felhozott vádakat Weinstein jogi képviselői természetesen tagadják, illetve megszólalt az ügyben Jennifer Lawrence is, aki csak annyit mondott, hogy Weinstein és közte csakis munkakapcsolat volt, és ez a történet is nagyon jó példája annak, hogy hogyan viselkedik egy szexuális ragadozó a nők közelében.

A mostani ügy már a Los Angeles-i bírósághoz került.

(borító: businessinsider.com)

Hozzászólások

További cikkek

Jennifer Lawrence a Netflixen tér vissza

Hírek

| 2020.02.20. 20:15
Adam McKay amerikai forgatókönyvíró-rendező (Az Alelnök, A nagy dobás) legújabb, Don’t Look Up című filmjének főszerepében tér vissza a már egy ideje "szüneten" lévő Oscar-díjas Jennifer …

Harvey Weinstein a nők megmentőjeként állítja be magát

Mindenmás

| 2019.12.16. 15:25
És fél attól, hogy elfelejtik őt és azt, hogy mennyit tett a nőkért a filmiparban.

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

Hírek

| 2019.12.12. 09:35
Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli …

Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit

Hírek

| 2019.11.09. 11:20
Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a filmrendező – akiért még mindig elfogatóparancs van érvényben az USA-ban - szexuálisan bántalmazta. Ezúttal egy francia …

Scarlett Johansson szerint Woody Allen ártatlan

Hírek

| 2019.09.05. 11:00
Woody Allen zaklatási botrányát nemrégiben újra felkapta a sajtó, viszont most a világhírű színésznő is kifejtette erről véleményét.

Ejtették az egyik zaklatási vádat Kevin Spacey ellen

Hírek

| 2019.07.18. 11:00
A BBC News beszámolója szerint egy amerikai bíróság ejtette Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét, miután a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon.

Ejthetik Kevin Spacey zaklatási ügyét

Hírek

| 2019.07.10. 13:55
Még tavaly decemberben emeltek vádat Kevin Spacey ellen, miszerint három évvel ezelőtt szexuálisan molesztált egy tizennyolc éves fiút egy bárban.

Madonnát is szexuális ajánlatokkal zaklatta Harvey Weinstein

Hírek

| 2019.06.06. 21:55
Madonna szerint amikor 1991-ben együtt dolgozott Harvey Weinsteinnel, a producer szexuális ajánlatokkal zaklatta, és "átlépte a határokat".

Lezárták a nemi erőszak miatti nyomozást Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2019.06.05. 09:15
Lezárták a francia ügyészek a Gérard Depardieu francia filmsztár ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében indított nyomozást és ejtették az ügyet.

Az Akadémiát nem érdeklik Polanski próbálkozásai

Hírek

| 2019.04.24. 12:35
A rendezőnek nem sikerült visszakerülnie a pikszisbe.