Rami Malek még egy lépéssel közelebb került az Oscarhoz

Hírek

| Tündi | 2019.01.28. 12:25

Vasárnap esete 25. alkalommal adták át az amerikai film- és televíziós színészek céhének (Screen Actors Guild, SAG) díjait. A színészszakszervezet kizárólag a színészi alakításokat díjazza, ami egyfajta iránymutató Oscar-díjak  tekintetében is.

Olyannyira, hogy tavaly például Frances McDormand, Gary Oldman, Sam Rockwell és Allison Janney egyaránt SAG-díjasok lettek, később pedig mindannyian megnyerték az Oscar-díjat is. Így jogosan feltételezhetjük, hogy az idei díjazottak már lázasan dolgoznak az Oscar-beszédükön.

Az idai SAG-gála nagyjából a papírforma szerint zajlott, de azért a meglepetésekből is kijutott. Az egyik legnagyobb pedig talán az volt, hogy nem az Oscarra legesélyesebbnek tartott Christian Bale (Alelnök) lett a legjobb férfi főszereplő a szakma szerint, hanem a Bohém rapszódiában Freddie Mercury-t megszemélyesítő Rami Malek. 

A legjobb női főszereplő és a legjobb férfi mellékszereplő kategóriában már nem volt sok meglepetés: itt ugyanis Glenn Close (The Wife) és Mahershala Ali (Zöld könyv - Útmutató az élethez) kapták a legjobbnak járó elismerést.

A legjobb női mellékszereplő kategóriában viszont már legkevésbé sem a papírforma érvényesült, ugyanis Emily Blunt a Hang nélkül című horrorban nyújtott alakítása tetszett a legjobban színésztársainak, szemben - az Oscaron is szoros versenyben álló - Emma Stone vagy Rachel Weisz helyett, akiket egyaránt A kedvenc című filmben nyújtott alakításáért jelöltek Oscar-díjra. Itt tehát nem tekinthető előrejelzésnek Blunt SAG-díja, őt ugyanis nem jelölték Oscarra. 

Az este abszolút győztesének pedig a Fekete Párduc számít, ugyanis a szuperhősfilm csapata nyerte a legjobb színészgárdának járó díjat, amit olyan produkciók elől happolt el, mint a Csillag születik, a Csuklyások – BlacKkKlansman vagy a Bohém rapszódia.

Tévés elismerések

A televíziós szekcióban a nálunk nagyjából ismeretlen The Marvelous Mrs. Maisel tarolt: sorozat a vígjátékok között elnyerte a legjobb szereplőgárda, a legjobb színésznő (Rachel Brosnahan) és a legjobb színész (Tony Shalhoub) díját is.

A drámai kategóriában azért ennél vegyesebb elismerések születettek: a legjobb szereplőgárda díját a Rólunk szól csapta, a legjobb színész díját Jason Bateman (Ozark), a legjobb színésznő díját pedig Sandra Oh (Killing Eve) vihette haza. 

A teljes listát itt tudjátok megnézni. 

(Borító: hollywoodreporter.com)

Hozzászólások

További cikkek

A Joker lett minden idők legjövedelmezőbb képregényfilmje

Hírek

| 2019.11.11. 17:00
Aki megnézte, odavolt a filmért, a szakma is ódákat zengett róla, így az eredmény nem is olyan meglepő.

Kiderült, melyik a legjobb mozifilm az amerikaiak szerint

Hírek

| 2019.11.11. 13:30
Vasárnap este tartották meg Santa Monicában a People’s Choice Awardsot, ahol igazi sztárparádé és díjeső várt mindenkire.

Újabb nagy nevekkel bővülhet a Batman-film színészgárdája

Hírek

| 2019.11.06. 13:35
A Robert Pattinson-féle Batman mozi csapata igazán izgalmasan néz ki.

Matthew McConaughey 50

Mindenmás

| 2019.11.04. 13:45
Ma ünnepli ötvenedik születésnapját az Oscar-díjas Matthew McConaughey, aki pályája elején romantikus filmek főszereplőjeként lopta be magát a női szívekbe.

Elkaszálták a Trónok harca előzménysorozatát, de jön egy másik

Hírek

| 2019.10.30. 14:40
Nem kell megijedni, George R. R. Martin univerzuma akkora, hogy van bőven hova nyúlni.

Kiborultak a filmesek a Netflix egyik újításán

Hírek

| 2019.10.29. 20:20
Újabb hevesen vita támadt a Netflix körül, ezúttal azt kritizálják a filmkészítők, hogy a streamingszolgáltató egy tervezett újítása lehetővé tenné a sorozatok és filmek lejátszási …

Letartóztatták az Odaát sztárját

Hírek

| 2019.10.28. 17:50
Az Odaát széria Sam Winchesterét alakító színész úgy túltolta az ivászatot egy bárban, hogy végül a rendőröknek kellet elvinniük.

Edward Nortont a Camerimage fesztiválon díjazzák

Hírek

| 2019.10.24. 14:10
Edward Norton amerikai színész-rendező Krzysztof Kieslowski-díjban részesül a novemberi Camerimage Nemzetközi Operatőrfesztiválon a lengyelországi Torunban - számolt be róla a The Hollywood …

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

Hírek

| 2019.10.22. 16:00
Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Hírek

| 2019.10.21. 14:45
Befejeződött Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás 57 napos forgatása, a több hónapos utómunka első fázisaként megkezdődött a film vágása.