Oscar: a szavazásnak vége, visszaszámlálás indul

Hírek

| movie.hu | 2019.02.21. 11:00

Kedden lezárták az Oscar-szavazást: az amerikai filmakadémia közel 8000 tagja adta le voksát a 24 Oscar-kategória jelöltjeire. A díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

A szavazatokat a PWC ezzel megbízott tagjai számolják meg. Rajtuk kívül senki sem tudhatja az eredményt a ceremóniáig. A győztesek és győztes alkotások nevét lezárt borítékban juttatják el vasárnap a gála színpadára.

Idén a fekete-fehér mexikói Roma című dráma, Alfonso Cuarón önéletrajzi ihletésű alkotása, és a görög Yorgos Lanthimos A kedvenc című történelmi drámája kapta a legtöbb, tíz-tíz jelölést a filmakadémia díjaira. A Roma győzelmével a filmet forgalmazó Netflix első játékfilmes Oscarját szerezheti meg.

Az élőben közvetített 91. Oscar-díjátadót a Queen együttes fellépése nyitja meg. A gála producerei számos sztárfellépőt hívtak meg az estére, amelynek a hagyományoktól eltérően idén nem lesz házigazdája. A Queen az Oscar-jelölt Bohém rapszódia című film révén kapott meghívást. A produkció az együttes pályafutásának kezdetéről és néhai frontembere, Freddie Mercury életéről készült.

Idén nem lesz házigazdája az Oscar-díjátadónak

Tündi | 2019.02.06. 09:45 Nagyon senki sem lepődött meg, mikor kedden bejelentette a gálát közvetítő ABC televízió, hogy az idei Oscar-díjátadó hivatalosan is ceremóniamester nélkül marad, hiszen már egy ideje sejthető volt, hogy Kevin Hart botránya után más se nagyon vállalná be ezt a szerepet.

A ceremónián olyan sztárok adják majd át az Oscar-szobrokat, mint Elsie Fisher, Michael B. Jordan, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd, Michelle Yeoh, Javier Bardem, Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson.

Nagyon örülünk, hogy ezeket a csodálatos színészeket és filmkészítőket a műsorban üdvözölhetjük. Izgalmat, lendületet és meglepetést visznek az idei Oscar-műsorba

– hangsúlyozta a gála két producere, Donna Gigliotti és Glenn Weiss.

Az Oscar-díjátadót vasárnap este élőben sugározza a Los Angeles-i Dolby Színházból az ABC televízió, a műsort több mint 225 országban és térségben közvetítik.

(Borító: hollywoodreporter.com)

Hozzászólások

További cikkek

Ismét módosultak az Oscar-nevezés szabályai

Hírek

| 2020.05.15. 17:05
Újabb változásokat eszközölt az amerikai filmakadémia a koronavírus-járványra való tekintettel, ugyanis a játékfilmek után most a dokumentumfilmek nevezési szabályait is módosította.

Jövőre már nem nevezhetők Emmy-díjra az Oscarra jelölt filmek

Hírek

| 2020.05.08. 19:30
Újabb változást hozott a filmiparba a koronavírus: jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek.

Az Akik maradtak lett a Magyar Mozgókép Szemle legjobbja

Hírek

| 2020.03.06. 08:55
Csütörtök este véget ért a Magyar Mozgókép Szemle, az esemény gálaestjén Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje kapta a legjobb játékfilmnek járó elismerést.

Tüntetés és kínos csend övezte Roman Polanski díját a francia Oscaron

Hírek

| 2020.03.01. 14:50
Kiosztották a César-díjakat Párizsban, ahol nem is az elismeréseken, hanem inkább a kellemetlen pillanatokon volt a hangsúly.

Iráni film vitte el a Berlinale fődíját

Hírek

| 2020.03.01. 08:30
Véget ért a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amin a legjobb film díját Mohammad Raszulof Nincs gonosz című alkotása kapta meg. A Berlinale fődíját tíz év alatt harmadszor nyerte el ellenzéki iráni …

Lemondott a César-díjakat jelölő francia filmakadémia vezetősége

Hírek

| 2020.02.14. 09:50
Kollektíve lemondott csütörtök este a legjelentősebb francia filmes elismerésnek számító César-díjakat jelölő francia filmakadémia teljes vezetősége alig …

Oscar 2020: Történelmet írt az Élősködők, Joaquin Phoenix megkapta végre az Oscart

Hírek

| 2020.02.10. 06:55
Ismét döntött az Akadémia: magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták a 92. Oscar-gála díjait. A gála javarészt a …

Adam Sandler lett a legjobb színész a független filmek díjátadóján

Hírek

| 2020.02.09. 17:10
Az Oscar-gála előtt egy nappal még beszuszakoltak egy díjátadót Hollywoodban: átadták az 35. Independent Spirit Awards díjait.

Több zenével és pörgősebb műsorral jelentkezik az idei Oscar-gála

Hírek

| 2020.02.09. 10:30
Hétfő hajnalban kiderül, idén kik kapják a filmes szakma legrangosabb elismerését, az Oscar-díjat.

Íme Hollywood legrosszabb filmjei

Hírek

| 2020.02.08. 16:25
Mint minden évben, így idén sem maradhat el az Arany Málna, ami pontosan az Oscar ellentéte, vagyis a legrosszabb filmek és színészek díjátadója. A pontos dátumot még nem lehet tudni, de a jelöltek már meg vannak.