Oscar: a szavazásnak vége, visszaszámlálás indul

Hírek

| movie.hu | 2019.02.21. 11:00

Kedden lezárták az Oscar-szavazást: az amerikai filmakadémia közel 8000 tagja adta le voksát a 24 Oscar-kategória jelöltjeire. A díjakat vasárnap adják át a hollywoodi Dolby Színházban.

A szavazatokat a PWC ezzel megbízott tagjai számolják meg. Rajtuk kívül senki sem tudhatja az eredményt a ceremóniáig. A győztesek és győztes alkotások nevét lezárt borítékban juttatják el vasárnap a gála színpadára.

Idén a fekete-fehér mexikói Roma című dráma, Alfonso Cuarón önéletrajzi ihletésű alkotása, és a görög Yorgos Lanthimos A kedvenc című történelmi drámája kapta a legtöbb, tíz-tíz jelölést a filmakadémia díjaira. A Roma győzelmével a filmet forgalmazó Netflix első játékfilmes Oscarját szerezheti meg.

Az élőben közvetített 91. Oscar-díjátadót a Queen együttes fellépése nyitja meg. A gála producerei számos sztárfellépőt hívtak meg az estére, amelynek a hagyományoktól eltérően idén nem lesz házigazdája. A Queen az Oscar-jelölt Bohém rapszódia című film révén kapott meghívást. A produkció az együttes pályafutásának kezdetéről és néhai frontembere, Freddie Mercury életéről készült.

Idén nem lesz házigazdája az Oscar-díjátadónak

Tündi | 2019.02.06. 09:45 Nagyon senki sem lepődött meg, mikor kedden bejelentette a gálát közvetítő ABC televízió, hogy az idei Oscar-díjátadó hivatalosan is ceremóniamester nélkül marad, hiszen már egy ideje sejthető volt, hogy Kevin Hart botránya után más se nagyon vállalná be ezt a szerepet.

A ceremónián olyan sztárok adják majd át az Oscar-szobrokat, mint Elsie Fisher, Michael B. Jordan, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd, Michelle Yeoh, Javier Bardem, Angela Bassett, Chadwick Boseman, Emilia Clarke, Laura Dern, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Melissa McCarthy, Jason Momoa és Sarah Paulson.

Nagyon örülünk, hogy ezeket a csodálatos színészeket és filmkészítőket a műsorban üdvözölhetjük. Izgalmat, lendületet és meglepetést visznek az idei Oscar-műsorba

– hangsúlyozta a gála két producere, Donna Gigliotti és Glenn Weiss.

Az Oscar-díjátadót vasárnap este élőben sugározza a Los Angeles-i Dolby Színházból az ABC televízió, a műsort több mint 225 országban és térségben közvetítik.

(Borító: hollywoodreporter.com)

Hozzászólások

További cikkek

A Monos nyerte a legjobb filmnek járó fődíjat a CineFesten

Hírek

| 2019.09.22. 08:40
Alejandro Landes brazil rendező Monos című háborús drámája kapta a legjobb filmnek járó Pressburger Imre-díjat szombaton a 16. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál …

Magyar színésznőt és filmet is nemzetközi Emmy-díjra jelöltek

Hírek

| 2019.09.19. 16:55
A Nemzetközi Emmy-díj történetében ezek az első magyar jelölések.

A szinkronszakma legjobbjait díjazták Budapesten

Mindenmás

| 2019.09.14. 08:05
Idén is díjazták a magyar szinkronszakma legjobbjait. A fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban pénteken rendezett Szinkronikum gálán Menszátor Magdolna és Tordy Géza kapta a szakma …

Díjat kapott a Torontói Filmfesztiválon Joaquin Phoenix

Hírek

| 2019.09.11. 11:25
A háromszoros Oscar-jelölt Joaquin Phoenixet színészi pályafutásáért díjazták a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Kristen Stewartot Zürichben díjazzák

Hírek

| 2019.09.10. 18:20
A színésznő a 15. Zürichi Filmfesztivál (ZFF) Aranyszem-díját veheti majd át.

A Joker nyerte az Arany Oroszlánt Velencében

Hírek

| 2019.09.08. 11:20
Szeptember 7-én véget ért a 76. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, ezzel együtt pedig ki is osztották a díjakat.

Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét nevezzük az Oscarra

Hírek

| 2019.09.04. 10:45
Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét nevezi Magyarország nemzetközi film kategóriában az Oscar-díjra a magyar jelölésről határozó szakmai testület döntése …

Vanessa Redgrave és Franco Nero díjat vesz át Miskolcon

Hírek

| 2019.09.03. 13:55
Vanessa Redgrave és Franco Nero kapja az idei CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon az Európai Mozi Nagykövete díjat.

Julie Andrews életműdíjat kapott

Hírek

| 2019.09.03. 12:45
Az Oscar-díjas színésznő az átvételekor elmondta, áldottnak érzi magát, hogy ilyen hosszú karrierje lehetett.

Újabb díját zsebelte be a magyar dokumentumfilm Szarajevóban

Hírek

| 2019.08.23. 10:55
Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje nyerte el a Szarajevói Filmfesztivál emberi jogi díját csütörtök este. A szakmai programokon öt készülő magyar …