Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Mindenmás

| Zita | 2019.03.27. 12:35

Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.

Példának okáért a főhős Neo szerepére olyannyira nem találtak megfelelő arcot, hogy a producerek még arra is hajlandóak lettek volna, hogy átírják a karaktert nővé, csak hogy történjen már valami. A lényeg az volt, hogy nagy név legyen az illető, mivel a Wachowski testvérek még nem voltak befutott rendezők, így kellett valami (valaki), ami bevonzza a nézőket a moziba.

Elsőként Brad Pittet kérték fel a szerepre, de akkoriban végzett a Hét év Tibetben forgatásával, és túlságosan kimerültnek érezte magát egy ekkora produkcióhoz. Majd szóba jött Leonardo DiCaprio, és igent is mondott a dologra, aztán többszöri megbeszélés után úgy döntött, mégis nemet mond, mert a Titanic után nem akart megint egy CGI-től hemzsegő filmben szerepelni. Akkor jött az ötlet, hogy akkor nincs más hátra, mint Neo legyen nő.

A film producere, Lorenzo Bonaventura még régről ismerte Sandra Bullockot, így neki ajánlották fel a szerepet és bár azt visszautasította, Trinity megformálására is igen esélyes volt, de végül abból sem lett semmi. Bullock erről még 2009-ben beszélt, és elmondta, hogy azóta is megbánta, hogy nem bújt Trinity bőrébe.

Sokadik próbálkozásra Will Smith is szóba került Neonak, viszont akkor Morpheus szerepére egy fehér színészt kellett volna választani, aki akár lehetett volna Val Kilmer, Michael Douglas vagy Arnold Schwarzenegger is. Aztán nagy nehezen képe került Keanu Reeves, akinek annyira nem örült a stúdió, mert nem volt akkora név, végül rábólintottak, amikor kiderült, hogy benne van a buliban Laurence Fishburne, Hugo Weaving és Carrie-Anne Moss is.

 

Hozzászólások

További cikkek

Öngyilkos szektavezér lesz Leonardo DiCaprióból

Hírek

| 2021.11.09. 17:25
A színész állítólag már a szerződésről tárgyal az MGM stúdióval.

Már érkezik is a friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek remake-je

Hírek

| 2021.04.28. 20:35
Eddig sem volt titok, hogy Hollywood igencsak szereti a külföldi sikerfilmekből elkészíteni a saját kis változatát, most azonban kb. rekordsebességgel …

Először szerepel együtt Sandra Bullock és Brad Pitt

Hírek

| 2021.04.20. 10:55
Igazi csemege van kilátásban a filmrajongók számára, ugyanis először fog közös filmben szerepelni Sandra Bullock és Brad Pitt, ráadásul rögtön egy akciófilmmel indítanak.

Sztárparádéval próbálják meg feldobni az idei Oscar-gálát

Hírek

| 2021.04.14. 15:00
Nyakunkon az Oscar, így egyre több hír érkezik a gála háza tájáról, a legújabb éppen az, hogy mely hírességek fogják átadni a hőn áhított aranyszobrokat.

Családon belüli erőszakkal vádolja Angelina Jolie Brad Pittet

Mindenmás

| 2021.03.19. 15:50
Bár az egykori sztárpár már 5 éve nincs együtt, az indulatok láthatóan nem csillapodnak.

Újra együtt Scorsese, DiCaprio és De Niro

Hírek

| 2021.02.12. 12:45
Martin Scorsese nem bíz semmit a véletlenre, újra a jól bevált csapattal dolgozik együtt legújabb filmjén.

Jennifer Lawrence megsérült új filmjének forgatásán

Hírek

| 2021.02.07. 12:40
Mint az ismeretes, Hollywood egyik ügyeletes kedvence, Jennifer Lawrence éppen a Netflix, Don't Look up című giga-mega produkcióján dolgozik csupa A-listás sztárokkal egyetemben.

Channing Tatum és Sandra Bullock a dzsungelben fognak romantikázni

Hírek

| 2020.12.30. 18:45
Azt már egy ideje lehetett tudni, hogy Sandra Bullock ismét romantikázásra adta a fejét a The Lost City of D című film kedvéért, most pedig már az is kiderült, …

Oprah Winfrey és Brad Pitt közösen dolgozik egy sikerkönyv megfilmesítésén

Hírek

| 2020.11.12. 09:25
Brad Pitt már most ráfeküdt a következő Oscar-szezonra, ugyanis a producerként is elég sikeres filmsztár és Oprah Winfrey produkciós cégei …

Két új John Wick-filmet is forgatnak jövőre

Hírek

| 2020.08.07. 11:55
Jó hír érkezett a John Wick-filmek rajongóknak: a Lionsgate filmstúdió bejelentése szerint jövő év elején gyors egymásutánban leforgatnak két új felvonást is.