Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Mindenmás

| Zita | 2019.03.27. 12:35

Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.

Példának okáért a főhős Neo szerepére olyannyira nem találtak megfelelő arcot, hogy a producerek még arra is hajlandóak lettek volna, hogy átírják a karaktert nővé, csak hogy történjen már valami. A lényeg az volt, hogy nagy név legyen az illető, mivel a Wachowski testvérek még nem voltak befutott rendezők, így kellett valami (valaki), ami bevonzza a nézőket a moziba.

Elsőként Brad Pittet kérték fel a szerepre, de akkoriban végzett a Hét év Tibetben forgatásával, és túlságosan kimerültnek érezte magát egy ekkora produkcióhoz. Majd szóba jött Leonardo DiCaprio, és igent is mondott a dologra, aztán többszöri megbeszélés után úgy döntött, mégis nemet mond, mert a Titanic után nem akart megint egy CGI-től hemzsegő filmben szerepelni. Akkor jött az ötlet, hogy akkor nincs más hátra, mint Neo legyen nő.

A film producere, Lorenzo Bonaventura még régről ismerte Sandra Bullockot, így neki ajánlották fel a szerepet és bár azt visszautasította, Trinity megformálására is igen esélyes volt, de végül abból sem lett semmi. Bullock erről még 2009-ben beszélt, és elmondta, hogy azóta is megbánta, hogy nem bújt Trinity bőrébe.

Sokadik próbálkozásra Will Smith is szóba került Neonak, viszont akkor Morpheus szerepére egy fehér színészt kellett volna választani, aki akár lehetett volna Val Kilmer, Michael Douglas vagy Arnold Schwarzenegger is. Aztán nagy nehezen képe került Keanu Reeves, akinek annyira nem örült a stúdió, mert nem volt akkora név, végül rábólintottak, amikor kiderült, hogy benne van a buliban Laurence Fishburne, Hugo Weaving és Carrie-Anne Moss is.

 

Hozzászólások

További cikkek

Budapesten ad koncertet Will Smith

Mindenmás

| 2019.09.18. 13:50
A színész Facebookon jelentette be a hírt.

Már belenézhetünk a Magyarországon forgatott Brad Pitt-filmbe

Hírek

| 2019.08.28. 12:55
Ha valaki tavaly látta fel-felbukkanni Brad Pittet Szilvásvárad és Eger között, annak nem meglepő módon egy film volt az oka, amiből most láthatunk egy kis ízelítőt is.

1,5 milliárddal támogatta az amazonasi esőerdő megmentését Leonardo DiCaprio

Mindenmás

| 2019.08.26. 14:55
Az Oscar-díjas színészről eddig is tudtuk, hogy szinte megszállottan foglalkoztatja a Föld megmentése. Jó szokásához híven most is hatalmas …

Hivatalos: jön a Mátrix 4, Keanu Reeves ismét Neo bőrébe bújik

Hírek

| 2019.08.21. 10:35
Keanu Reeves és Lana Wachowski visszatér a Mátrix világába – közölte Toby Emmerich, a Warner Bros. Picture csoport igazgatója, bejelentve ezzel, hogy készül a …

Keanu Reeves már megint iszonyat jó fej volt a rajongóival

Mindenmás

| 2019.07.22. 12:15
Lassan már ott tartunk, hogy egyszerűen nem találunk szavakat a színészre.

Befutott Brad Pitt sci-fijének első magyar előzetese

Hírek

| 2019.06.20. 21:50
Nem kellett sokat várni, hogy megérkezzen Brad Pitt első űrbéli mozijának, az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fi első magyar előzetese.

DiCaprio már magyarul is írtja a nácikat Tarantino legújabb filmjének az előzetesében

Hírek

| 2019.05.29. 14:40
Befutott a második magyar nyelvű előzetes is Quentin Tarantino legújabb, kilencedik filmjéhez a Volt egyszer egy... Hollywoodhoz.

Hétperces vastaps fogadta Tarantino új filmjét Cannes-ban

Hírek

| 2019.05.22. 10:15
Lelkes fogadtatásban részesült Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amelyet kedd este mutattak be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Akkora siker a John Wick 3, hogy már be is jelentették a folytatást

Hírek

| 2019.05.21. 14:25
Alig pár napja debütált csak a mozikban a John Wick harmadik része, máris bejelentettek egy újabb felvonást, ami a tervek szerint 2021. május 21-én érkezik.

Jön a Mátrix negyedik része

Hírek

| 2019.05.11. 13:40
Jön a negyedik Mátrix-mozi, ugyanis a trilógiával berobbanó Wachowski testvérek már el is kezdtek dolgozni a folytatáson.