Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Mindenmás

| Zita | 2019.03.27. 12:35

Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.

Példának okáért a főhős Neo szerepére olyannyira nem találtak megfelelő arcot, hogy a producerek még arra is hajlandóak lettek volna, hogy átírják a karaktert nővé, csak hogy történjen már valami. A lényeg az volt, hogy nagy név legyen az illető, mivel a Wachowski testvérek még nem voltak befutott rendezők, így kellett valami (valaki), ami bevonzza a nézőket a moziba.

Elsőként Brad Pittet kérték fel a szerepre, de akkoriban végzett a Hét év Tibetben forgatásával, és túlságosan kimerültnek érezte magát egy ekkora produkcióhoz. Majd szóba jött Leonardo DiCaprio, és igent is mondott a dologra, aztán többszöri megbeszélés után úgy döntött, mégis nemet mond, mert a Titanic után nem akart megint egy CGI-től hemzsegő filmben szerepelni. Akkor jött az ötlet, hogy akkor nincs más hátra, mint Neo legyen nő.

A film producere, Lorenzo Bonaventura még régről ismerte Sandra Bullockot, így neki ajánlották fel a szerepet és bár azt visszautasította, Trinity megformálására is igen esélyes volt, de végül abból sem lett semmi. Bullock erről még 2009-ben beszélt, és elmondta, hogy azóta is megbánta, hogy nem bújt Trinity bőrébe.

Sokadik próbálkozásra Will Smith is szóba került Neonak, viszont akkor Morpheus szerepére egy fehér színészt kellett volna választani, aki akár lehetett volna Val Kilmer, Michael Douglas vagy Arnold Schwarzenegger is. Aztán nagy nehezen képe került Keanu Reeves, akinek annyira nem örült a stúdió, mert nem volt akkora név, végül rábólintottak, amikor kiderült, hogy benne van a buliban Laurence Fishburne, Hugo Weaving és Carrie-Anne Moss is.

 

Hozzászólások

További cikkek

Befutott Brad Pitt sci-fijének első magyar előzetese

Hírek

| 2019.06.20. 21:50
Nem kellett sokat várni, hogy megérkezzen Brad Pitt első űrbéli mozijának, az Ad Astra – Út a csillagokba című sci-fi első magyar előzetese.

DiCaprio már magyarul is írtja a nácikat Tarantino legújabb filmjének az előzetesében

Hírek

| 2019.05.29. 14:40
Befutott a második magyar nyelvű előzetes is Quentin Tarantino legújabb, kilencedik filmjéhez a Volt egyszer egy... Hollywoodhoz.

Hétperces vastaps fogadta Tarantino új filmjét Cannes-ban

Hírek

| 2019.05.22. 10:15
Lelkes fogadtatásban részesült Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amelyet kedd este mutattak be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Akkora siker a John Wick 3, hogy már be is jelentették a folytatást

Hírek

| 2019.05.21. 14:25
Alig pár napja debütált csak a mozikban a John Wick harmadik része, máris bejelentettek egy újabb felvonást, ami a tervek szerint 2021. május 21-én érkezik.

Jön a Mátrix negyedik része

Hírek

| 2019.05.11. 13:40
Jön a negyedik Mátrix-mozi, ugyanis a trilógiával berobbanó Wachowski testvérek már el is kezdtek dolgozni a folytatáson.

Magyarul is ütősnek ígérkezik Tarantino új filmje

Hírek

| 2019.03.26. 11:55
Alig egy hete, hogy befutott Quentin Tarantino új filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak az első előzetese, szerencsére nem kellett sokat várni a szinkronos verzióra sem.

Befutott Tarantino új filmjének első előzetese

Hírek

| 2019.03.20. 15:30
A fél világ bezsongott, mikor kiderült, hogy Tarantino új filmen dolgozik a másik fele pedig akkor, amikor szép lassan elkezdték csepegtetni a szereplők listáját, hiszen kb egész Hollywoodot …

Már magyarul is dalra fakadnak az Aladdin új előzetesében

Hírek

| 2019.03.19. 15:20
Nemrég futott be az élőszereplős Aladdin teljes előzetese, amihez gyorsan meg is érkezett a magyar szinkronos verzió is.

Quentin Tarantino legújabb filmje már plakáton köszön vissza ránk

Hírek

| 2019.03.18. 15:50
Nagyon messze van még a nyár, hogy teljes egészében láthassuk Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét, ezért még be kell érnünk egy plakáttal.

Egyre kellemetlenebb az Aladdin-mozi

Hírek

| 2019.03.13. 15:35
Szó se róla, a készítők mindent megtesznek annak érdekében, hogy igazán színes-szagos mese legyen az élőszereplős Aladdin, ezt mutatja a most kijött előzetes is.