1,5 milliárddal támogatta az amazonasi esőerdő megmentését Leonardo DiCaprio

Mindenmás

| movie.hu | 2019.08.26. 14:55

Az Oscar-díjas színészről eddig is tudtuk, hogy szinte megszállottan foglalkoztatja a Föld megmentése. Jó szokásához híven most is hatalmas anyagi segítséget is nyújtott az amazonasi esőerdők megmentésének érdekében.

Eddig is számtalan konferencián szólalt fel, körbeutazta a Földet, dokumentumfilmet készített, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, és természetesen az amazonasi esőerdők pusztulása miatt is nagy lépést tett meg annak érdekében, hogy segítse a tűzoltók munkáját.

DiCaprio Earth Alliance nevű szervezete ötmillió dollárt, azaz kb másfél milliárd forintnak megfelelő összeget adott olyan szervezeteknek, akik a tűzoltásban részt vesznek.

A dél-amerikai tűzoltók sokszor reménytelen helyzetére egy Instagram posztban hívta fel a figyelmet:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Regram #RG @chamiltonjames The real heroes of fires are of course the firefighters. In the Amazon they often work with nothing but machetes and leaf blowers and small tanks of fire suppressant. I worked with a troop of them in eastern Brazil back in 2017. It was tough hot and at times hopeless work. Some of them were Guajajara tribesmen who had dedicated their lives to protecting what was left of their ancestral forests - most had already been logged and burned. Some of them had been murdered for trying. It was brutal and tragic and we should all bow down to them for what they do - for so little money that they have to roll cigarettes with writing paper.

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

 

Hozzászólások

További cikkek

De Niro is csatlakozott Martin Scorsese legújabb filmjéhez

Hírek

| 2020.01.21. 13:10
A két nevet látva igazán nem lepődünk meg ezen a híren, maximum helyeslően bólogatunk, hogy ez a bevált páros bizony mindig jó, ha együtt dolgozik.

DiCaprio már magyarul is írtja a nácikat Tarantino legújabb filmjének az előzetesében

Hírek

| 2019.05.29. 14:40
Befutott a második magyar nyelvű előzetes is Quentin Tarantino legújabb, kilencedik filmjéhez a Volt egyszer egy... Hollywoodhoz.

Hétperces vastaps fogadta Tarantino új filmjét Cannes-ban

Hírek

| 2019.05.22. 10:15
Lelkes fogadtatásban részesült Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amelyet kedd este mutattak be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Mindenmás

| 2019.03.27. 12:35
Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.

Magyarul is ütősnek ígérkezik Tarantino új filmje

Hírek

| 2019.03.26. 11:55
Alig egy hete, hogy befutott Quentin Tarantino új filmjének, a Volt egyszer egy Hollywoodnak az első előzetese, szerencsére nem kellett sokat várni a szinkronos verzióra sem.

Befutott Tarantino új filmjének első előzetese

Hírek

| 2019.03.20. 15:30
A fél világ bezsongott, mikor kiderült, hogy Tarantino új filmen dolgozik a másik fele pedig akkor, amikor szép lassan elkezdték csepegtetni a szereplők listáját, hiszen kb egész Hollywoodot …

Quentin Tarantino legújabb filmje már plakáton köszön vissza ránk

Hírek

| 2019.03.18. 15:50
Nagyon messze van még a nyár, hogy teljes egészében láthassuk Tarantino Volt egyszer egy Hollywood című filmjét, ezért még be kell érnünk egy plakáttal.

DiCaprio és Scorsese közös tévésorozaton dolgozik

Hírek

| 2019.02.12. 12:25
Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese tévésorozatot készít Erik Larson Az Ördög a Fehér Városban című könyvéből.

Exkluzív fotók érkeztek Quentin Tarantino új filmjéhez

Hírek

| 2019.01.26. 13:25
Megérkeztek az első hivatalos fotók Quentin Tarantino új, 1969-ben játszódó filmjéhez, amiben fél Hollywood szerepel.

Leonardo DiCaprio és Martin Scorsese újra együtt

Hírek

| 2018.10.25. 14:50
Méghozzá hatodszorra, vagyis eddig öt olyan alkalmunk volt megtapasztalni, hogy ha ők ketten összejönnek, akkor azt mi nagyon szeretni fogjuk.