1,5 milliárddal támogatta az amazonasi esőerdő megmentését Leonardo DiCaprio

Mindenmás

| movie.hu | 2019.08.26. 14:55

Az Oscar-díjas színészről eddig is tudtuk, hogy szinte megszállottan foglalkoztatja a Föld megmentése. Jó szokásához híven most is hatalmas anyagi segítséget is nyújtott az amazonasi esőerdők megmentésének érdekében.

Eddig is számtalan konferencián szólalt fel, körbeutazta a Földet, dokumentumfilmet készített, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozásra, és természetesen az amazonasi esőerdők pusztulása miatt is nagy lépést tett meg annak érdekében, hogy segítse a tűzoltók munkáját.

DiCaprio Earth Alliance nevű szervezete ötmillió dollárt, azaz kb másfél milliárd forintnak megfelelő összeget adott olyan szervezeteknek, akik a tűzoltásban részt vesznek.

A dél-amerikai tűzoltók sokszor reménytelen helyzetére egy Instagram posztban hívta fel a figyelmet:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#Regram #RG @chamiltonjames The real heroes of fires are of course the firefighters. In the Amazon they often work with nothing but machetes and leaf blowers and small tanks of fire suppressant. I worked with a troop of them in eastern Brazil back in 2017. It was tough hot and at times hopeless work. Some of them were Guajajara tribesmen who had dedicated their lives to protecting what was left of their ancestral forests - most had already been logged and burned. Some of them had been murdered for trying. It was brutal and tragic and we should all bow down to them for what they do - for so little money that they have to roll cigarettes with writing paper.

Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) által megosztott bejegyzés,

 

Hozzászólások

További cikkek

Öngyilkos szektavezér lesz Leonardo DiCaprióból

Hírek

| 2021.11.09. 17:25
A színész állítólag már a szerződésről tárgyal az MGM stúdióval.

Már érkezik is a friss Oscar-díjas Még egy kört mindenkinek remake-je

Hírek

| 2021.04.28. 20:35
Eddig sem volt titok, hogy Hollywood igencsak szereti a külföldi sikerfilmekből elkészíteni a saját kis változatát, most azonban kb. rekordsebességgel …

Újra együtt Scorsese, DiCaprio és De Niro

Hírek

| 2021.02.12. 12:45
Martin Scorsese nem bíz semmit a véletlenre, újra a jól bevált csapattal dolgozik együtt legújabb filmjén.

Jennifer Lawrence megsérült új filmjének forgatásán

Hírek

| 2021.02.07. 12:40
Mint az ismeretes, Hollywood egyik ügyeletes kedvence, Jennifer Lawrence éppen a Netflix, Don't Look up című giga-mega produkcióján dolgozik csupa A-listás sztárokkal egyetemben.

Veszélyeztetett gorillákról tervez játékfilmet Leonardo DiCaprio

Hírek

| 2020.06.25. 13:05
Azt már egy jó ideje lehet tudni, hogy Leonardo DiCaprio lelkes állat- és környezetvédő, így olyan nagyon nem is lepődött meg senki, mikor bejelentették, hogy az …

Az Apple vállalta be Martin Scorsese legújabb filmjét

Hírek

| 2020.05.28. 17:00
Úgy látszik, hogy nagyon bejött Martin Scorsese-nek a streamingszolgáltatók nyújtatta "szabadság", ugyanis következő projektjénél is annyira elszállt a költségvetéssel, hogy …

De Niro is csatlakozott Martin Scorsese legújabb filmjéhez

Hírek

| 2020.01.21. 13:10
A két nevet látva igazán nem lepődünk meg ezen a híren, maximum helyeslően bólogatunk, hogy ez a bevált páros bizony mindig jó, ha együtt dolgozik.

DiCaprio már magyarul is írtja a nácikat Tarantino legújabb filmjének az előzetesében

Hírek

| 2019.05.29. 14:40
Befutott a második magyar nyelvű előzetes is Quentin Tarantino legújabb, kilencedik filmjéhez a Volt egyszer egy... Hollywoodhoz.

Hétperces vastaps fogadta Tarantino új filmjét Cannes-ban

Hírek

| 2019.05.22. 10:15
Lelkes fogadtatásban részesült Quentin Tarantino a Volt egyszer egy Hollywood című filmje, amelyet kedd este mutattak be a 72. cannes-i fesztivál hivatalos versenyprogramjában.

Mindenki más is lehetett volna Neo, azután jött csak Keanu Reeves

Mindenmás

| 2019.03.27. 12:35
Hosszú út vezetett odáig, míg kialakult a patent színészgárda a most húsz éves Mátrixhoz, és igen meglepő nevek is felmerültek az előkészítés során.