Volt szovjet államfőt alakíthat Gérard Depardieu

Hírek

| movie.hu | 2019.08.28. 10:35

Leonyid Iljics Brezsnyev egykori szovjet államfőt és pártfőtitkárt alakíthatja Gérard Depardieu egy cseh-szlovák filmben.

A 70 éves francia filmsztár érdeklődést mutat az együttműködés iránt – közölte a dpa német hírügynökséggel Andrej Leca producer. Leca szeptemberben Párizsba utazik, hogy beszéljen Depardieu ügynökével. Szerződés egyelőre nem született. Depardieu 2013-ban igényelt orosz állampolgárságot.

Vlagyimir Putyin államfőtől személyesen vehette át orosz útlevelét azután, hogy hazájában, Franciaországban botrányba keveredett, mert nem kívánta megfizetni a francia kormány által a leggazdagabbakra kivetett adót, és belga adófizető lett - írja az MTI.

Leca Alexander Dubcek reformkommunista csehszlovák politikusról készít játékfilmet, amely 2021-ben, Dubcek születésének 100. évfordulója alkalmából kerül a mozikba. Brezsnyev fontos szerepet játszik a filmben – mondta Leca.

Leonyid Iljics Brezsnyev

Leonyid Brezsnyev (1906-1982) nevéhez fűződik a Brezsnyev-doktrína, amely a korlátozott szuverenitás elvét jelentette: a Szovjetunió egyik külpolitikai alapelve, illetve geopolitikai elmélete volt, amely a szovjet szövetségi rendszer egyben tartása érdekében a szocialista országok szuverenitásának határait jelölte ki.

Nem egyedül döntött, a tábornoki kar és különböző érdekcsoportok álltak mögötte. Azt akarjuk, hogy ez a film üzenet legyen a világnak és hidat építsen Nyugat és Kelet között

– mondta a producer.

A film középpontjában az 1968-as prágai tavasz eseményei állnak, amikor Brezsnyev szovjet tankokat küldött az Alexander Dubcek reformjai nyomán támadt tüntetések leverésére.

A film finanszírozása egyelőre nem biztosított, Leca szerint a költségek mintegy 11 millió euróra (3,6 milliárd forintra) rúgnak. Az Ąudská tvár (Emberi arc) című film forgatókönyvén Karol Hlavka szlovák író dolgozik, a rendező Lordan Zafranovic lesz – írta a Hollywood Reporter.

A producer azt mondta, hogy Dubceket is egy “globálisan ismert” színész fogja alakítani.

(Borító: en.rfi.fr, Fotó:origo.hu)

Hozzászólások

További cikkek

A felszín alatt – Élősködők

Kritikák

| 2019.12.10. 14:45
Hosszú évek óta tudjuk, hogy Dél-Koreában valamit nagyon tudnak, ha filmezésről van szó. Egyszerűen nem tudnak mellényúlni, bármilyen műfajról is legyen szó. Az Élősködők pedig csak megerősíti ezt az alapvetést.

A Joker és Az ír is bekerült az év legjobb filmjei közé

Hírek

| 2019.12.05. 16:35
Az elmúlt hónapok sajtóvisszhangját és díjazásait nézve nem okozott sok meglepetést, hogy az Amerikai Filmintézet (AFI) idei tízes toplistáján a Joker, Az ír és a Házassági …

Tornatore-filmmel indul az Uránia Itáliai utazás című vetítéssorozata

Hírek

| 2019.11.29. 08:45
Örömteli programsorozat elé néznek az olasz filmek rajongói, ugyanis idén is megrendezésre kerül az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Budapesti Olasz …

Remake készül A szökevényből

Hírek

| 2019.11.27. 12:50
Már meg sem lepődünk, ha olyan hírt hallunk, hogy egy újabb remake készül egy korábbi klasszikusból, sajnálatos módon ezúttal Harrison Ford kilencvenes évekbeli sikerfilmje, A szökevény a soros.

Egy letűnt korszak hősei - Az aszfalt királyai

Kritikák

| 2019.11.24. 17:35
James Mangold filmje nemcsak, hogy remekül idézi meg az 1960-as évek autósportjának világát, de az év egyik legjobb alkotásának is számít.

Woody Allen-napot tartanak vasárnap Budapesten

Hírek

| 2019.11.21. 14:05
Még az időjárás is a hazai Woody Allen-nap kezére játszik, hiszen mikor máskor nézne az ember szívesebben neurotikus értelmiségi figurákat nagyvásznon, mint egy esős vasárnap? Na, ugye!

A Rossz versek közönségdíjat kapott Los Angelesben

Hírek

| 2019.11.16. 15:50
Reisz Gábor Rossz versek című filmje kapta a közönségdíjat az egy hétig tartó 19. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon.

A-kategóriás filmfesztiválon debütál Deák Kristóf új filmje

Hírek

| 2019.10.22. 16:00
Az A-kategóriás goai Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon lesz az Oscar-díjas Deák Kristóf Foglyok című televíziós nagyjátékfilmjének világpremierje

Befejeződött Enyedi Ildikó új filmjének forgatása

Hírek

| 2019.10.21. 14:45
Befejeződött Enyedi Ildikó új filmje, A feleségem története című alkotás 57 napos forgatása, a több hónapos utómunka első fázisaként megkezdődött a film vágása.

Újra itt a Cinema City Filmünnep

Hírek

| 2019.10.20. 16:10
Idén sem maradunk Cinema City Filmünnepen nélkül, ennek köszönhetően pedig ismét premier előtti filmeket, köztük családi, magyar és francia alkotásokat is láthat a közönség október 24. és 27. között a fővárosi és …