Kiderült, melyik a legjobb mozifilm az amerikaiak szerint

Hírek

| movie.hu | 2019.11.11. 13:30

Vasárnap este tartották meg Santa Monicában a People’s Choice Awardsot, ahol igazi sztárparádé és díjeső várt mindenkire.

Már a nevében is benne van, hogy itt bizony nem a szakma, hanem a közönség ítélkezik a filmekről és sorozatokról, így nem feltétlenül a legjobb, de az biztos, hogy a legmenőbb, legszórakoztatóbb alkotások kapnak díjat.

Így történt az is, hogy az év legjobb mozifilmje és egyben akciófilmje a Bosszúállók: Végjáték lett, ami nem meglepő, ugyanis hatalmas hájp előzte meg a Marvel univerzum befejező darabját, és egyszerre volt látványos, felemelő, drámai és megható. A díjat Robert Downey Jr. vette át, aki a tavaly elhunyt Stan Leenek ajánlotta az elismerést.

Nem nagyon lehet elszakadni a Marveltől, ugyanis a Pókember: Hazatérés sztárja, Tom Holland lett az év akciósztárja, filmbéli partnere Zendaya pedig az év női sztárja lett.

Azon kicsit sem kell meglepődni, hogy az év tévéműsora a Stanger Things lett, az év női tévésztárja ezek után pedig könnyen kikövetkeztethető: a sorozat főszereplője, azaz Millie Bobby Brown, ennek a díjnak a „párja”, azaz az év férfi tévésztárja a Riverdale-ből ismert Cole Sprouse lett.

Kevin Hart komikus szeptemberi autóbalesete óta először jelent meg nyilvánosság előtt, nem véletlenül, ugyanis ő is díjat vehetett át Irresponsible című stand-up műsorával.

Jennifer Aniston két díjat is bezsebelt, az igen tekintélyes Ikon-díjat, valamint a legjobb vígjátékért is megkapta az elismerést. Utóbbinak a még leírni is fájdalmas a címét: Gyagyás Gyilkosság ami egy Adam Sandler-„mestermű”.

A legjobb nappali tévéműsor az Ellen DeGeneres Show lett, az esti talk show-műsorok közül pedig Jimmy Fallon programját szavazták meg győztesnek a nézők.

Nincs itt semmi meglepetés: az év férfi zenei előadója Shawn Mendes lett, a 2019 női zenei előadója díjat pedig Billie Eilish kapta. A legjobb együttes a Blackpink lett, a legjobb album pedig Taylor Swift Lover című lemeze a közönség szavazatai alapján.

Címkék: díj

Hozzászólások

További cikkek

Szófiában díjazták Tóth Barnabás filmjét

Hírek

| 2020.07.09. 14:15
48 ország 111 filmje került a szófiai nemzetközi filmfesztivál válogatásába, amiből az Akik maradtak kapta meg a nemzetközi filmkritikusok, azaz a FIPRESCI díját.

Csúszik a Golden Globe is

Hírek

| 2020.06.23. 13:00
Csaknem két hónappal elhalasztották a 2021-es Golden Globe-gálát, amelyet január első vasárnapja helyett február 28-án, az ugyancsak elhalasztott Oscar-gála eredetileg tervezett időpontjában tartanak meg.

Harmadszorra is Jimmy Kimmel lesz az Emmy-díjátadó házigazdája

Hírek

| 2020.06.17. 14:15
Azt ugyan még nem tudni, hogy pontosan hol és hogyan fog megvalósulni a következő Emmy-gála, az viszont már biztos, hogy harmadszorra is Jimmy Kimmel lesz a díjátadó …

Tarolhat a Csernobil a BAFTA-díjátadón

Hírek

| 2020.06.05. 14:30
A koronavírus-járványra való tekintettel természetesen az ide évre szinte az összes filmes díjátadótól elbúcsúzhatunk, ez persze nem azt jelenti, hogy a díjakat ne ítélnék oda, csak ezúttal a megszokott, …

Ismét módosultak az Oscar-nevezés szabályai

Hírek

| 2020.05.15. 17:05
Újabb változásokat eszközölt az amerikai filmakadémia a koronavírus-járványra való tekintettel, ugyanis a játékfilmek után most a dokumentumfilmek nevezési szabályait is módosította.

Jövőre már nem nevezhetők Emmy-díjra az Oscarra jelölt filmek

Hírek

| 2020.05.08. 19:30
Újabb változást hozott a filmiparba a koronavírus: jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek.

Az Akik maradtak lett a Magyar Mozgókép Szemle legjobbja

Hírek

| 2020.03.06. 08:55
Csütörtök este véget ért a Magyar Mozgókép Szemle, az esemény gálaestjén Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje kapta a legjobb játékfilmnek járó elismerést.

Tüntetés és kínos csend övezte Roman Polanski díját a francia Oscaron

Hírek

| 2020.03.01. 14:50
Kiosztották a César-díjakat Párizsban, ahol nem is az elismeréseken, hanem inkább a kellemetlen pillanatokon volt a hangsúly.

Iráni film vitte el a Berlinale fődíját

Hírek

| 2020.03.01. 08:30
Véget ért a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amin a legjobb film díját Mohammad Raszulof Nincs gonosz című alkotása kapta meg. A Berlinale fődíját tíz év alatt harmadszor nyerte el ellenzéki iráni …

Lemondott a César-díjakat jelölő francia filmakadémia vezetősége

Hírek

| 2020.02.14. 09:50
Kollektíve lemondott csütörtök este a legjelentősebb francia filmes elismerésnek számító César-díjakat jelölő francia filmakadémia teljes vezetősége alig …