Harvey Weinstein a nők megmentőjeként állítja be magát

Mindenmás

| Zita | 2019.12.16. 15:25

És fél attól, hogy elfelejtik őt és azt, hogy mennyit tett a nőkért a filmiparban.

A szexuális zaklatásokkal vádolt producer elég érdekes interjút adott a Page Sixnek, amiben azt fejtegette, hogy ő volt az, aki régebben lehetőséget adott a női rendezőknek még azokban az időkben, amikor ez nem volt szokás.

Ahogy fogalmazott:

Úgy érzem magam, mint akiről megfeledkeztek, pedig sok olyan filmet csináltam, amit nők rendeztek és nőkről szóltak. Ez harminc éve volt, nem most, amikor ez a divat. Ezt pedig hajlamosak elfelejteni.

És hozzátette még gyorsan, hogy szeretné, ha erre emlékeznének az emberek és nem arra, amivé vált.

Mondjuk ez igen nehéz lesz, ugyanis Weinstein több tucat nőt zaklatott, több mint tízet pedig megerőszakolt. Két évvel ezelőtt az ő tettei robbantották ki a #metoo-t is és sorra derültek ki évtizedekkel ezelőtti erőszakoskodásai is.

Ennek ellenére pont a napokban sikerült több nővel is megegyeznie peren kívül, azaz egy rakás pénzt (25 millió dollárt) fizetett, ezzel pedig valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják.

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

movie.hu | 2019.12.12. 09:35 Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött szerdán azokkal a nőkkel, akik szexuális zaklatással vádolták. Az egyezséggel a Weinstein elleni csaknem valamennyi, folyamatban lévő polgári pert lezárják.

(borító: AP Photo/Seth Wenig)

Hozzászólások

További cikkek

Több mint 20 év börtönre ítélték Harvey Weinsteint

Hírek

| 2020.03.11. 17:55
Kiderült, hogy milyen büntetést szabtak ki Harvey Weinstein filmmogulra, Hollywood egykori legbefolyásosabb emberére.

Az újabb botrány miatt nem adják ki Woody Allen önéletrajzát

Hírek

| 2020.03.08. 13:05
Lassan már nincs olyan megmozdulása Woody Allennek, ami ne váltana ki hatalmas népharagot, most éppen az Oscar-díjas rendező új életrajzi könyve miatt mozgolódnak az …

Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

Hírek

| 2020.02.25. 09:10
Egy New York-i bíróság esküdtszéke bűnösnek mondta ki Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogult nemi erőszak és szexuális támadás vádjában, azonban a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként …

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

Hírek

| 2019.12.12. 09:35
Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli …

Újabb nő vádolta meg szexuális erőszakkal Roman Polanskit

Hírek

| 2019.11.09. 11:20
Az elmúlt években több nő is azt állította, hogy a filmrendező – akiért még mindig elfogatóparancs van érvényben az USA-ban - szexuálisan bántalmazta. Ezúttal egy francia …

Scarlett Johansson szerint Woody Allen ártatlan

Hírek

| 2019.09.05. 11:00
Woody Allen zaklatási botrányát nemrégiben újra felkapta a sajtó, viszont most a világhírű színésznő is kifejtette erről véleményét.

Ejtették az egyik zaklatási vádat Kevin Spacey ellen

Hírek

| 2019.07.18. 11:00
A BBC News beszámolója szerint egy amerikai bíróság ejtette Kevin Spacey egyik szexuális zaklatási ügyét, miután a színészt vádló sértett nem volt hajlandó tanúskodni a bíróságon.

Ejthetik Kevin Spacey zaklatási ügyét

Hírek

| 2019.07.10. 13:55
Még tavaly decemberben emeltek vádat Kevin Spacey ellen, miszerint három évvel ezelőtt szexuálisan molesztált egy tizennyolc éves fiút egy bárban.

Madonnát is szexuális ajánlatokkal zaklatta Harvey Weinstein

Hírek

| 2019.06.06. 21:55
Madonna szerint amikor 1991-ben együtt dolgozott Harvey Weinsteinnel, a producer szexuális ajánlatokkal zaklatta, és "átlépte a határokat".

Lezárták a nemi erőszak miatti nyomozást Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2019.06.05. 09:15
Lezárták a francia ügyészek a Gérard Depardieu francia filmsztár ellen szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében indított nyomozást és ejtették az ügyet.