Hugh Grant gyűlölte azt, amit mi minden karácsonykor imádunk

Mindenmás

| Zita | 2019.12.17. 08:35

2003 óta sok idő telt el, de az Igazából szerelem minden évben szinte kötelező elemként a karácsonyi menü része, viszont ha Hugh Granten múlna, sose lennénk egy bizonyos jelenettel gazdagabbak.

Egyáltalán már az is hihetetlen, hogy ennyi idő eltelt a film bemutatója óta, de hiába szupergiccses és nyálas és romantikus, lássuk be, hogy egy nagyon jól sikerült és szerethető alkotás, amit így karácsony környékén azért szívesen néz az ember.

Nem úgy Hugh Grant, aki valamilyen oknál fogva előszeretettel imádja oltogatni saját filmjeit, pedig aztán róla tényleg elmondható, hogy a brit romantikus filmek esetlen főhőse, az angol szerelmes filmek koronázatlan királya (elég csak olyan filmekre gondolni, mint az Értelem és érzelem, a Négy esküvő és egy temetés, vagy a Notthing Hill), akit mindenki szeret és akivel mindenki együttérez. Lehet, idősebb korára megbánta már ezeket, de mondjuk ez akkor sem egy igazán elegáns megoldás.

Tehát a filmek oltogatásából természetesen az Igazából szerelem sem maradhatott ki, és nemrégiben egy december 23-án debütáló, a forgatásról szóló dokumentumfilmben kifejtette, hogy ha rajta múlna, a kínos (ikonikus) miniszterelnöki táncjelenetet eltüntetné a filmből, legalábbis a mai napig gyűlöli és most igazi grincsként torpedózta meg a filmet.

Maga volt a pokol és azt gondoltam, hogy ez lesz a legkellemetlenebb jelenet, amit celluloidra rögzítettek. Gondoljatok bele, milyen az, amikor egy negyvenes morcos, ráadásul józan britnek azt mondják reggel hétkor, hogy akkor most egy kicsit veszítsd el a eszed…

Grant nem is volt hajlandó egyébként elgyakorolni a mozdulatokat, inkább rögtönzött, hogy annál is kevesebbet kelljen ezzel foglalkoznia, de szerencsére az a mérhetetlen megvetés nem érződik a jeleneten.

Közben ki tudja, lehet, hogy ez is csak egy cseles reklám a filmnek, hogy még véletlenül se felejtsük el újranézni idén sem.

Címkék: Hugh Grant

Hozzászólások

További cikkek

Huszonöt év után úra jön Hugh Grant és meghódítja a nők szívét

Hírek

| 2018.12.06. 14:15
Emlékszünk még a a romantikus filmek netovábbjára, az esetlen de persze nagyon is szerethető Hugh Grantre, aki menthetetlenül beleszeret Andy MacDovell-be? Na, …

Megvannak a BAFTA jelöltjei

Hírek

| 2018.01.09. 14:00
Kihirdették a brit filmakadémia, a BAFTA jelöltjeit, ahol Guillermo del Toro A víz érintése című filmjével nagyot kaszálhat, ugyanis ő kapta a legtöbb, azaz tizenkét jelölést. Ezen kívül kb érvényesült a papírforma, a …

Nézd meg az Igazából szerelem folytatását!

Hírek

| 2017.03.27. 16:00
Kedvenc szirupfilmünk hozza azt, amit elvárunk tőle.

Jön az Igazából szerelem folytatása

Hírek

| 2017.02.16. 02:05
A 2003-as film mára már klasszikussá nőtte k magát. Most pedig folytatást kap.

Hugh Grant és Brendan Gleeson is szerepet kapott a Paddington folytatásában

Hírek

| 2016.10.19. 15:05
Hugh Grant és Brendan Gleeson is szerepel a mackós brit mesefilm folytatásában.