Itt a vége, fuss el végre – Star Wars: Skywalker kora

Kritikák

| Zita | 2019.12.21. 22:25

Egy messzi-messzi galaxisban felderengeni látszott egy baljós rózsaszín köd, ami évről évre egyre nagyobb lett. Sokan ezt kedvelték, mások inkább tartották mérgező gáznak a terebélyesedő és egyre fenyegetőbbé váló képződményt. Ennek eredménye most ért el bennünket, amit úgy hívnak: a Skywalker kora.

Amikor 2015-ben hosszú-hosszú évek után felébredt az Erő, még mindenkiben ott lakozott a remény. A hetedik rész nem leplezte, hogy durván meg akarja lovagolni a nosztalgiát és a Star Wars-ra szomjazó közönséget. Kellemesen visszarepített az időben, miközben friss és szórakoztató volt, majd két évvel később, az a bizonyos rózsaszín köd kezdett már derengeni, és megállíthatatlanul elindult Az utolsó Jedik társaságában sok kellemetlen pillanatot szerezve ezzel úgy, hogy akkor még annyira haragudni nem is tudtunk rá. És bár én személy szerint nem tartozom az elkötelezett hívek közé, lassan sejthetővé vált, hogy valami kezd elkopni, egyre puhányabb a Star Wars-brigád, a keményvonalas rajongók helyzetébe pedig jobb bele sem gondolni.

De eljött 2019, a legfrissebb trilógia befejező része, és természetes, hogy meg kell nézni, hogy mégis mi lesz a Skywalker család sorsa, mi lesz a sötét oldallal, ki hogyan éli túl vagy épp hal bele a gigantikus csatákba. Megnéztük, megkaptuk és bár pofonként nem ért a dolog, azért elég fájdalmas volt ez a búcsú, és nem épp azért, mert olyan meghatóra sikeredett (pedig nagyon igyekeztek kitenni magukért a készítők). A Skywalker korát belepte a rózsaszín köd, és bár igyekezett sokszor, alulmaradt. A nosztalgiafaktort felváltotta a cukiságfaktor és a kínos, indokolatlan érzelmi szálak. Az ember érzése az, hogy a készítőknek már nem volt több mondanivalója, inkább csak túl akartak lenni az egészen, a sztori nem számít. A súlytalanság nemcsak az űrben, de a filmben is kifejtette hatását és inkább az aranyos lények meg a jópofa droidok jellemére fókuszáltak, mert majd azoknak játék- vagy plüssverzióját majd jól el lehet andi így karácsony környékén.

Egy ilyen hatalmas univerzum történetét, ami a filmtörténelem része többmillió rajongóval, igen nagy felelősség, és baromi kemény meló lezárni, hiszen nem szívesen teszel pontot a történet végére. Jelen esetben nem is sikerült szépen megrajzolni azt a pontot, nem baj (dehogynem), túlvagyunk rajta, most már mindenki pihenhet.

(borító: imdb.com)

Star Wars: Skywalker kora

Star Wars: Skywalker kora

Eredeti filmcím:Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker
IMDB pontszám:6,9
Megjelenés éve:2019
Műfaj:akció, kaland, fantasy, sci-fi
Film hossza:141 perc
Nyelv és ország:eng | USA
Rendező/k:J.J. Abrams
Író/k:Chris Terrio, J.J. Abrams

Hozzászólások

További cikkek

Felnőtté válni nehéz – Előre (Onward)

Kritikák

| 2020.05.10. 15:35
Mit tennénk akkor, ha adódna egy olyan lehetőségünk, hogy ismét találkozhatunk egy rég elvesztett szerettünkkel? Valószínűleg a legtöbb ember bármit elkövetne azért, hogy élni tudjon ezzel a …

Érettségi időszakra - Romlott Oktatás (Bad Education)

Kritikák

| 2020.05.05. 15:20
Sokan képzeljük azt gyerekként, hogy a sok iskolai történetet és pletykát, amiket átéltünk és amelyeknek fültanúi lehettünk – legyen a pletyka célpontja egy barátunk, egy …

Amikor Thor zsoldosnak állt - Tyler Rake: A kimenekítés (Extraction)

Kritikák

| 2020.05.01. 20:05
Ha nem maradna el a koronavírus-járvány miatt szinte az összes film bemutatója, akkor talán meg sem nézem a Netflix legújabb premierjét, ezért az előzetes és a …

A Jégvarázs 2 lett minden idők legsikeresebb animációs filmje

Hírek

| 2020.01.06. 14:15
2013-ban szinte az egész világ Jégvarázs lázban égett,- a filmben felcsendülő Legyen hó című betétdalról már nem is beszélve, - így nagyon senki sem lepődött meg, …

A Skywalker kora szárnyalt, míg a Macskák nagyot bukott

Hírek

| 2019.12.30. 09:30
Ahogy erre lehetett számítani: a két ünnep között nem volt meglepetés a favorit filmek és a legkevésbé kedvelt alkotások között az észak-amerikai mozikban.

Méltó a nagy klasszikusokhoz - Az ír

Kritikák

| 2019.11.27. 08:40
Martin Scorsese csaknem két évtized után forgatott filmet a maffiáról és a legendás rendező egy olyan alkotást készített, amely abszolút felveszi a versenyt korábbi klasszikusaival.

Egy letűnt korszak hősei - Az aszfalt királyai

Kritikák

| 2019.11.24. 17:35
James Mangold filmje nemcsak, hogy remekül idézi meg az 1960-as évek autósportjának világát, de az év egyik legjobb alkotásának is számít.

Másodszor is belenézhetünk magyarul a Star Wars: Skywalker korába

Hírek

| 2019.10.02. 18:25
Szokásos decemberi ajándékként érkezik a legújabb Star Wars-mozi, a Skywalker kora, amihez új szinkronos előzetes érkezett.

Vérszegény akcióhős – Rambo V: Utolsó vér

Kritikák

| 2019.09.22. 14:40
Egy korszak zárult le az Utolsó vérrel, de Rambo nyugdíjba vonulása sajnos kimondottan méltatlanra sikeredett.

Előzményregény készül Az éhezők viadalához

Hírek

| 2019.06.18. 12:25
És valószínűleg ebből is film fog készülni.