A Skywalker kora szárnyalt, míg a Macskák nagyot bukott

Hírek

| Zita | 2019.12.30. 09:30

Ahogy erre lehetett számítani: a két ünnep között nem volt meglepetés a favorit filmek és a legkevésbé kedvelt alkotások között az észak-amerikai mozikban.

Az ünnepeket alatt a legújabb Star Wars-film 72 millió dollárt zsebelt be, és bár ez még nem olyan húzós, mint elődei, azaz Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik, de várhatóan (sőt, egészen biztosan) be fogja hozni a lemaradást, és meglesz a jól hangzó egymilliárd dolláros bevétel is, ugyanis globálisan már 725 millió dollárnál jár. A trilógia záródarabjának gyengeségeiről már mi is értekeztünk, de ennek ellenére természetesen sikerfilmnek könyvelhető el így is, ez lehet idén a stúdió hetedik filmje, amely átlépi a egymilliárd dolláros jegyeladást.

Itt a vége, fuss el végre - Star Wars: Skywalker kora

Egy messzi-messzi galaxisban felderengeni látszott egy baljós rózsaszín köd, ami évről évre egyre nagyobb lett. Sokan ezt kedvelték, mások inkább tartották mérgező gáznak a terebélyesedő és egyre fenyegetőbbé váló képződményt. Ennek eredménye most ért el bennünket, amit úgy hívnak: a Skywalker kora. Amikor 2015-ben hosszú-hosszú évek után felébredt az Erő, még mindenkiben ott lakozott a remény.

A Sony-nak is jó szezonja volt, mivel két karácsonyi sikert is elkönyvelhet: a Jumanji - A következő szint című kalandfilmje az ötnapos ünnep alatt 59 millió dollárral növelte jegyeladásait, és a kasszasikerlista második helyén maradt, a hazai forgalmazásban már elérte a 175,7 millió dollárt, a Kisasszonyok című romantikus filmdrámára pedig 29 millió dollárért váltottak jegyet a nézők, amivel a film a toplista harmadik helyére került.

Ahogy az szintén várható volt már a premier előtt is: a csupán tíz napja bemutatott Macskák című musical a kilencedik helyre esett vissza, mivel csak 8,7 millió dollárt forgalmazott a hosszú hétvégén. Andrew Lloyd Webber musicaljének Tom Hopper rendezte filmadaptációjára eddig csupán 17 millió dollárért váltottak jegyet az észak-amerikai mozikban, és globálisan is csak 100 millió dollárt hozott. Ez egyáltalán nem meglepő, mivel már premier előtt szétcincálta az internet népe a filmet, majd a kritikai visszhang sem segített a mozin.

(borító: slashfilm.com)

Hozzászólások

További cikkek

A Jégvarázs 2 lett minden idők legsikeresebb animációs filmje

Hírek

| 2020.01.06. 14:15
2013-ban szinte az egész világ Jégvarázs lázban égett,- a filmben felcsendülő Legyen hó című betétdalról már nem is beszélve, - így nagyon senki sem lepődött meg, …

Itt a vége, fuss el végre – Star Wars: Skywalker kora

Kritikák

| 2019.12.21. 22:25
Egy messzi-messzi galaxisban felderengeni látszott egy baljós rózsaszín köd, ami évről évre egyre nagyobb lett. Sokan ezt kedvelték, mások inkább tartották mérgező gáznak a …