Ha szilveszterkor a buli helyett a filmeket választanád

Hírek

| Zita | 2019.12.31. 14:30

Van az úgy, hogy az embernek nincs kedve hajnalig tartó hepajba menni, és inkább otthon töltené az év utolsó estéjét. Ilyenkor pedig bőven van idő filmezni, nézzük hát, hogy mik közül lehet választani.

Meglepő módon a karácsonyi mozidömpinghez képest elég kevés olyan film van, ami kimondottan szilveszteri lenne, inkább olyanok akadnak, amik érintőlegesen foglalkoznak a témával.

Szilveszter éjjel

Akad azért, ami kimondottan ilyen. A cím pedig már igen sokat elmond a filmről, nem meglepetés: szilveszter éjjelén játszódik. Az Igazból szerelemhez hasonlóan ez is sztárparádét vonultat fel (többek között Robert De Niro, Michelle Pfeiffer, Ashton Kutcher, Sofía Vergara, Sarah Jessica Parker, Hillary Swank), több szálon fut és egy ünnep köré csoportosulnak az események. Nem lett akkora klasszikus, mint karácsonyi „párja”, de legalább ízig-vérig szilveszteri.

BUÉK

Nagyon messzire sem kell menni, ha szilveszteri moziról van szó, ugyanis nekünk is van egy ilyen, aminek címe szintén nem árul zsákbamacskát. Ezt a filmet is telepakolták a hazai filmipar ismert arcaival (Lengyel Tamás, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Mészáros Béla, Bata Éva, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc), egy lakásba betették őket és innentől kezdve indulhatnak az érzelmi bonyodalmak. A film egyébként a nagysikerű olasz film, a Teljesen idegenek magyar verziója, amit szintén szerettek a hazai nézők.

Négy szoba

Erre a filmre nem szoktunk szilveszteri moziként tekinteni, pedig bizony az, hiszen az év utolsó estéjén játszódik egy olyan hotelben, ahol minden vendég fura, és minden szoba egy külön világot és persze nem utolsó sorban egy szokatlan sztorit vonultat fel. Itt sem maradhatnak el a világhírű színészek, a Négy szobában olyan szállóvendégek fordulnak meg, mint Quentin Tarantino, Tim Roth, Madonna, Antonio Banderas, Brude Willis és Salma Hayek.

200 szál cigi

A 200 szál cigi egy igazi gyöngyszem a szilveszteri filmek mezőnyében, hiszen amellett, hogy baromi jól elkapja a 80-as évek eleji huszonévesek világát, még egy élvezhetően felépített sztorit is kapunk, ami úgy beszippant, mintha mi is a nagy szilveszter éjjeli agymenés részesei lennénk. Mindezt olyan sztárokkal, mint Ben és Casey Affleck, Paul Rudd, Christina Ricci, Courtney Love vagy Kate Hudson.

Címkék: szilveszter

Hozzászólások