Tarantino mozija lett a kritikusok kedvence

Hírek

| Zita | 2020.01.13. 11:50

Vasárnap tartották a Critics` Choice Awards díjátadóját, azaz az amerikai kritikusok díjait adták át, és ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor már igencsak kezd körvonalazódni az Oscar-díjasok listája is.

Erre és a Golden Globe-ra szokták előszeretettel azt mondani, hogy aki itt nyer, az valószínű, hogy az Oscart is behúzza. Nos, az tény, hogy nagy átfedés szokott lenni a díjszezonban a nyertesek között, hiszen minden évben van körülbelül tíz mozi és a hozzájuk tartozó színészek, akiket minden ajnároz, így úgymond nagy választék, vagy meglepetés nincs és valószínűleg nem is lesz.

A kritikusok nagy kedvence Quentin Tarantino Volt egyszer…egy Hollywood című filmje lett, ugyanis ez nyerte el a legjobb film, a legjobb mellékszereplő (Brad Pitt), valamint a legjobb forgatókönyv díját is. Legjobb színésznek a film főszereplője, Leonardo DiCaprio is jelölve volt, de Joaquin Phoenix behúzta előle a díjat a Jokerért és a legjobb színésznő kategóriában sem volt meglepetés, a Golden Globe után Renée Zellweger is megkapta a díjat a Judy című filmért.

Legjobb rendez Sam Mendes lett, aki az 1917-et dirigálta, és a dél-koreai Bong Joon Ho is megkapta ugyanezt az elismerést az Élősködőkért. Az ír végre tündökölhetett, ugyanis kilenc díjat is hazavihetett, köztük a legjobb szereplőgárdáért kapott elismerést, ami lássuk be, tényleg elég veretes Robert De Niroval, Joe Pescivel és Al Pacinoval. Laura Dern a Golden Globe után újra díjazott lett, mint legjobb mellékszereplő és Eddie Murphy filmje (Dolemite is my name )lett a legjobb vígjáték.

A nyertesek teljes listáját itt lehet megnézni.

(borító: REUTERS, fotó Jeff Kravitz/FilmMagic; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association; Amy Sussman/Getty Images; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association)

Hozzászólások

További cikkek

Szófiában díjazták Tóth Barnabás filmjét

Hírek

| 2020.07.09. 14:15
48 ország 111 filmje került a szófiai nemzetközi filmfesztivál válogatásába, amiből az Akik maradtak kapta meg a nemzetközi filmkritikusok, azaz a FIPRESCI díját.

Csúszik a Golden Globe is

Hírek

| 2020.06.23. 13:00
Csaknem két hónappal elhalasztották a 2021-es Golden Globe-gálát, amelyet január első vasárnapja helyett február 28-án, az ugyancsak elhalasztott Oscar-gála eredetileg tervezett időpontjában tartanak meg.

Harmadszorra is Jimmy Kimmel lesz az Emmy-díjátadó házigazdája

Hírek

| 2020.06.17. 14:15
Azt ugyan még nem tudni, hogy pontosan hol és hogyan fog megvalósulni a következő Emmy-gála, az viszont már biztos, hogy harmadszorra is Jimmy Kimmel lesz a díjátadó …

Tarolhat a Csernobil a BAFTA-díjátadón

Hírek

| 2020.06.05. 14:30
A koronavírus-járványra való tekintettel természetesen az ide évre szinte az összes filmes díjátadótól elbúcsúzhatunk, ez persze nem azt jelenti, hogy a díjakat ne ítélnék oda, csak ezúttal a megszokott, …

Ismét módosultak az Oscar-nevezés szabályai

Hírek

| 2020.05.15. 17:05
Újabb változásokat eszközölt az amerikai filmakadémia a koronavírus-járványra való tekintettel, ugyanis a játékfilmek után most a dokumentumfilmek nevezési szabályait is módosította.

Jövőre már nem nevezhetők Emmy-díjra az Oscarra jelölt filmek

Hírek

| 2020.05.08. 19:30
Újabb változást hozott a filmiparba a koronavírus: jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek.

Az Akik maradtak lett a Magyar Mozgókép Szemle legjobbja

Hírek

| 2020.03.06. 08:55
Csütörtök este véget ért a Magyar Mozgókép Szemle, az esemény gálaestjén Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje kapta a legjobb játékfilmnek járó elismerést.

Tüntetés és kínos csend övezte Roman Polanski díját a francia Oscaron

Hírek

| 2020.03.01. 14:50
Kiosztották a César-díjakat Párizsban, ahol nem is az elismeréseken, hanem inkább a kellemetlen pillanatokon volt a hangsúly.

Iráni film vitte el a Berlinale fődíját

Hírek

| 2020.03.01. 08:30
Véget ért a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál, amin a legjobb film díját Mohammad Raszulof Nincs gonosz című alkotása kapta meg. A Berlinale fődíját tíz év alatt harmadszor nyerte el ellenzéki iráni …

Megszületett Quentin Tarantino első gyereke

Mindenmás

| 2020.02.23. 11:05
A rendező kifejezetten mozgalmas és jó időszakot tudhat a háta mögött, a java pedig csak most jön.