Tarantino mozija lett a kritikusok kedvence

Hírek

| Zita | 2020.01.13. 11:50

Vasárnap tartották a Critics` Choice Awards díjátadóját, azaz az amerikai kritikusok díjait adták át, és ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor már igencsak kezd körvonalazódni az Oscar-díjasok listája is.

Erre és a Golden Globe-ra szokták előszeretettel azt mondani, hogy aki itt nyer, az valószínű, hogy az Oscart is behúzza. Nos, az tény, hogy nagy átfedés szokott lenni a díjszezonban a nyertesek között, hiszen minden évben van körülbelül tíz mozi és a hozzájuk tartozó színészek, akiket minden ajnároz, így úgymond nagy választék, vagy meglepetés nincs és valószínűleg nem is lesz.

A kritikusok nagy kedvence Quentin Tarantino Volt egyszer…egy Hollywood című filmje lett, ugyanis ez nyerte el a legjobb film, a legjobb mellékszereplő (Brad Pitt), valamint a legjobb forgatókönyv díját is. Legjobb színésznek a film főszereplője, Leonardo DiCaprio is jelölve volt, de Joaquin Phoenix behúzta előle a díjat a Jokerért és a legjobb színésznő kategóriában sem volt meglepetés, a Golden Globe után Renée Zellweger is megkapta a díjat a Judy című filmért.

Legjobb rendez Sam Mendes lett, aki az 1917-et dirigálta, és a dél-koreai Bong Joon Ho is megkapta ugyanezt az elismerést az Élősködőkért. Az ír végre tündökölhetett, ugyanis kilenc díjat is hazavihetett, köztük a legjobb szereplőgárdáért kapott elismerést, ami lássuk be, tényleg elég veretes Robert De Niroval, Joe Pescivel és Al Pacinoval. Laura Dern a Golden Globe után újra díjazott lett, mint legjobb mellékszereplő és Eddie Murphy filmje (Dolemite is my name )lett a legjobb vígjáték.

A nyertesek teljes listáját itt lehet megnézni.

(borító: REUTERS, fotó Jeff Kravitz/FilmMagic; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association; Amy Sussman/Getty Images; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association)

Hozzászólások

További cikkek

Az Élősködők kapta a hollywoodi színészcéh fődíját

Hírek

| 2020.01.20. 11:50
A díjak tekintetében már eddig is kimagasló dél-koreai Élősködők színészgárdája kapta a fődíjat a hollywoodi Színészek Céhének (SAG) vasárnap esti díjátadó …

Első világháborús eposz lett az amerikai producerek kedvence

Hírek

| 2020.01.20. 08:45
Újabb díjat zsebelt be Sam Mendes első világháborús eposza, az 1917 nyerte el ugyanis az Amerikai Producerek Céhének (PGA) díját a mozikban forgalmazott filmek mezőnyében.

Tarantino sorozatot csinál a Volt egyszer egy…Hollywoodból

Hírek

| 2020.01.18. 07:45
A rendező mostanában egyre több filmes tervet jelent be, kérdés, hogy ezekből mi fog megvalósulni.

Nem került be a magyar film az Oscar-jelöltek közé

Hírek

| 2020.01.13. 14:00
Még mindig szokatlan érzés az Oscarról úgy beszélni, hogy hazánk is érintett a díjátadóval kapcsolatban, de úgy tűnik, ezt az érzést most szüneteltethetjük, ugyanis az Akik maradtak …

Joaquin Phoenixet és Martin Sheent is letartóztatták Jane Fonda klímatüntetésén

Hírek

| 2020.01.11. 18:05
Joaquin Phoenix és Martin Sheen is beszállt a Washingtonban már tizennegyedik hete tartó Jane Fonda vezette Pénteki Tűzriadó elnevezésű …

Idén is házigazda nélkül marad az Oscar-gála

Hírek

| 2020.01.09. 15:50
Úgy tűnik, a tavalyi formátum bejött a szervezőknek.

A brit filmakadémiának már most a Joker a nagy kedvence

Hírek

| 2020.01.07. 14:10
Bár a BAFTA díjátadó csak februárban lesz, azt már látni, hogy a Joker nagy favorit, ugyanis a Joaquin Phoenix-féle mozi kapta a legtöbb, tizenegy jelölést.

Golden Globe 2020 - Az 1917 nyerte a legjobb film díját

Hírek

| 2020.01.06. 07:45
Magyar idő szerint ma hajnalban adták át az Oscar előszobájának is tartott Golden Globe-díjakat. A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szövetségének (HFPA) díjait 77. …

Vasárnap adják át a Golden Globe-díjakat

Hírek

| 2020.01.03. 16:40
Helyi idő szerint vasárnap este 77. alkalommal adják át Los Angelesben a Golden Globe-díjakat, amelynek győztesei jó eséllyel reménykedhetnek Hollywood legrangosabb kitüntetésében, az Oscar-díjban is.

Egyre esélyesebb a magyar film az Oscar-díjra

Hírek

| 2019.12.17. 07:15
Tóth Barnabás Akik maradtak című alkotása bekerült a legjobb tíz Oscar-esélyes nemzetközi film közé.