Tarantino mozija lett a kritikusok kedvence

Hírek

| Zita | 2020.01.13. 11:50

Vasárnap tartották a Critics` Choice Awards díjátadóját, azaz az amerikai kritikusok díjait adták át, és ha lehet hinni az előrejelzéseknek, akkor már igencsak kezd körvonalazódni az Oscar-díjasok listája is.

Erre és a Golden Globe-ra szokták előszeretettel azt mondani, hogy aki itt nyer, az valószínű, hogy az Oscart is behúzza. Nos, az tény, hogy nagy átfedés szokott lenni a díjszezonban a nyertesek között, hiszen minden évben van körülbelül tíz mozi és a hozzájuk tartozó színészek, akiket minden ajnároz, így úgymond nagy választék, vagy meglepetés nincs és valószínűleg nem is lesz.

A kritikusok nagy kedvence Quentin Tarantino Volt egyszer…egy Hollywood című filmje lett, ugyanis ez nyerte el a legjobb film, a legjobb mellékszereplő (Brad Pitt), valamint a legjobb forgatókönyv díját is. Legjobb színésznek a film főszereplője, Leonardo DiCaprio is jelölve volt, de Joaquin Phoenix behúzta előle a díjat a Jokerért és a legjobb színésznő kategóriában sem volt meglepetés, a Golden Globe után Renée Zellweger is megkapta a díjat a Judy című filmért.

Legjobb rendez Sam Mendes lett, aki az 1917-et dirigálta, és a dél-koreai Bong Joon Ho is megkapta ugyanezt az elismerést az Élősködőkért. Az ír végre tündökölhetett, ugyanis kilenc díjat is hazavihetett, köztük a legjobb szereplőgárdáért kapott elismerést, ami lássuk be, tényleg elég veretes Robert De Niroval, Joe Pescivel és Al Pacinoval. Laura Dern a Golden Globe után újra díjazott lett, mint legjobb mellékszereplő és Eddie Murphy filmje (Dolemite is my name )lett a legjobb vígjáték.

A nyertesek teljes listáját itt lehet megnézni.

(borító: REUTERS, fotó Jeff Kravitz/FilmMagic; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association; Amy Sussman/Getty Images; Kevin Winter/Getty Images for Critics Choice Association)

Hozzászólások

További cikkek

Kiderült, melyik filmet nevezi Magyarország az Oscarra

Hírek

| 2020.11.24. 14:30
Miután már számos nemzetközi díjat bezsebelt Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotása nem volt túl meglepő, hogy Magyarország jövőre ezzel a …

Öt helyett idén hat jelölt versenyez az Európai Filmdíjakért

Hírek

| 2020.11.10. 17:20
Idén kivételesen öt helyett hat alkotás, színész és rendező versenyez a játékfilmes és dokumentumfilmes kategóriákban az Európai Filmdíjakért.

Horvát Lili filmje fődíjat nyert Philadelphiában

Hírek

| 2020.11.07. 16:00
Újabb nemzetközi elismerést tudhat magáénak Horvát Lili, Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, mely ezúttal a a Philadelphia nemzetközi filmfesztiválról …

Az olaszoknak nagyon bejött a magyar horror

Hírek

| 2020.11.04. 17:40
Olyannyira, hogy a díjat is kapott Triesztben az első magyar horrorfilm, a Post Mortem.

Díjat nyert az Apró mesék Kaliforniában

Hírek

| 2020.11.03. 12:25
Global Vision díjat nyert Szász Attila Apró mesék című romantikus szélhámosfilmje a Cinequest nemzetközi filmfesztiválon San Joséban - közölte a Nemzeti Filmintézet kedden.

Stork Natasa kapta a legjobb színésznő díját az antalyai filmfesztiválon

Hírek

| 2020.10.11. 12:05
Stork Natasa nyerte a legjobb színésznő díját Horvát Lili rendező Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje …

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra

Hírek

| 2020.10.08. 17:05
Mint azt jól tudjuk, a koronavírus-járvány elég durván betett a kulturális szcénának, azon belül is a mozik és filmek világának. Éppen ezért már eddig is …

Fődíjat kapott az Örök tél Portugáliában

Hírek

| 2020.10.06. 13:30
Újabb elismeréssel lett gazdagabb Szász Attila Örök tél című alkotása, miután elnyerte az Azeméis Filmfesztivál fődíját Portugáliában.

Magyar koncertfilm nyerte Velencében az Arany Oroszlánt

Hírek

| 2020.09.30. 13:15
A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadóművészeti filmek kategóriájában.

Megszületett Joaquin Phoenix és Rooney Mara első gyereke, ismerősen csengő nevet adtak neki

Mindenmás

| 2020.09.28. 12:35
A gólyahír szokatlan módon került nyilvánosságra.