Így búcsúznak a sztárok Kirk Douglastől

Hírek

| Tündi | 2020.02.06. 17:05

Mások mellett Steven Spielberg, Catherine Zeta-Jones, Arnold Schwarzenegger és Sylvester Stallone is kifejezte fájdalmát a színészóriás halála kapcsán.

Hosszú pályafutása alatt Douglas egyebek mellett a Spartacus, A nap szerelmese, a Champion, valamint A rossz és a szép című filmben szerepelt, utóbbi három alakításáért Oscar-díjra is jelölték. Az amerikai filmakadémia díját végül életművéért kapta meg 1996-ban.

Fia, Michael Douglas az Instagramon jelentette be apja halálhírét a család nevében.

A világ számára legenda volt, a mozi aranykorának színésze, aki jól élt az aranyévekben, és humanitárius volt, aki elkötelezte magát az igazság és olyan ügyek mellett, amelyekben hitt, s ezzel követendő példát állított elénk

- fogalmazott a színész. Hozzáfűzte, hogy apja nemzedékre szóló örökséget hagyott maga után a filmművészetben.

Természetesen Michael Douglas felesége, Catherine Zeta-Jones is búcsúzott apósától, ő egy meghitt képet osztott meg, amihez és azt írta:

Az én drága Kirkömnek, életem végéig szeretni foglak. Már most hiányzol. Aludj jól!

Steven Spielberg közleményében felidézte, hogy milyen megtiszteltetés volt számára a néhai színésszel való közös munka.

Csodálatos élete végéig megőrizte Kirk filmsztár karizmáját, és megtiszteltetés volt számomra, hogy egy kicsit részese lehettem utolsó 45 évének. Hiányozni fognak a kézzel írott megjegyzései, levelei, atyai tanácsai, és bölcsessége, bátorsága - egy ilyen óriási életművel együtt - egész hátralevő életemre elegendő inspirációt jelent

- fogalmazott a rendező.

Danny De Vito is búcsúzott a legendától, akit jól ismert, hiszen Michael Douglas kollégiumi szobatársa volt. De Vito szokásos laza stílusában le is írta, hogy nagy inspirációt jelentett neki, és mindig jó volt vele együtt lógni.

Sylvester Stallone arról írt, hogy soha nem lesz már akkora óriása a mozinak, mint amilyen Douglas volt, megosztva a színész egyik klasszikus bokszfilmjének, A bajnoknak a plakátját, amely természetesen magára Stallonéra is nagy hatással volt, ugyanis ez inspirálta arra, hogy elkészítse az Oscar-díjas Rocky-t.

Arnold Schwarzenegger hosszú Instagram-posztban emlékezett meg az elhunyt legendáról, elmondta, hogy gyermekként Ausztriában Kirk Douglas western filmjein nőtt fel, ezért hihetetlen élmény volt számára az 1979-es Kaktusz Jack közös forgatása

Nem is lehetett volna kedvesebb velem. Zöldfülű színész voltam, ő pedig tökéletes mentorommá vált. Ő már a 60-as éveiben járt, de elképesztő formában volt, és még mindig át tudott ugrani a trambulinról a lova nyergébe. (…) Tökéletes példakép volt a számomra, és a karrierem nem így alakult volna nélküle. Nagyon hiányzik, minden együttérzésem a családé

– írta Schwarzenegger.

Rob Reiner és Ed Asner a Twitteren rótta le tiszteletét Douglas előtt.

Kirk Douglas mindig ikon lesz a hollywoodi panteonban. Bevetette magát, amikor meg kellett törni a fekete listát

- idézte fel Reiner.

Az amerikai filmakadémia egy tőle vett idézettel búcsúzott a hollywoodi legendától.

Második osztályos korom óta színész akartam lenni. Egy darabban játszottam, amelyhez anyám készített nekem egy fekete kötényt, mert cipészt alakítottam. Az előadás után apámtól kaptam az első Oscaromat: egy tölcsér fagyit

- írták ki a honlapjukra.

Mark Hamill minden idők legnagyobb sztárjának és briliáns tehetségű, karizmatikus színészének nevezte Twitter-üzenetében. A Start Wars sztárja szintén hozzátette, hogy Douglas minden reputációját latba vetette annak idején, hogy megtörje a fekete listázást Hollywoodban, és Dalton Trumbo munkát kapjon a Spartacusban.

(Borító: bumm.sk)

Hozzászólások

További cikkek

Meghalt Chadwick Boseman, a Fekete Párduc sztárja

Hírek

| 2020.08.29. 10:05
43 éves korában meghalt Chadwick Boseman amerikai színész, aki a Fekete párduc című Marvel-film címszerepével egycsapásra világhírűvé vált.

Elhunyt Ben Cross, a Tűzszekerek és Star Trek sztárja

Hírek

| 2020.08.19. 11:40
Rövid betegség után 72 évesen elhunyt Ben Cross, a négy Oscar-díjat nyert Tűzszekerek sztárja Bécsben - számolt be róla a BBC.

Meghalt Wilford Brimley, A cég és a Selyemgubó sztárja

Mindenmás

| 2020.08.02. 16:40
Nyolcvanöt éves korában meghalt Wilford Brimley, akit a mozirajongók a Selyemgubó és A cég című filmekben nyújtott alakításával zártak a szívükbe.

Meghalt Alan Parker, az Evita rendezője

Hírek

| 2020.07.31. 19:00
Hosszú betegség után, 76 éves korában meghalt Alan Parker kétszeres Oscar-jelölt brit filmrendező.

104 éves korában meghalt Olivia de Havilland, az Elfújta a szél sztárja

Hírek

| 2020.07.26. 19:25
Olivia de Havilland kétszeres Oscar-díjas színésznőt szombaton párizsi otthonában, álmában érte a halál - számolt be róla a Deadline.

Megtalálták Naya Rivera holttestét

Hírek

| 2020.07.14. 08:05
A hatóságok megtalálták a Glee című sorozatból ismert Naya Rivera holttestét. A 33 éves színésznő július 9-én tűnt el, amikor a fiával egy bérelt csónakkal úszni indult egy kaliforniai tavon.

Meghalt Kelly Preston, John Travolta felesége

Hírek

| 2020.07.13. 08:20
A színésznő csupán 57 éves volt.

Koltai Lajos: "Morricone egy csoda volt"

Mindenmás

| 2020.07.06. 13:25
Koltai Lajos, a Sorstalanság rendezője többször is dolgozott a 91 évesen elhunyt Ennio Morricone filmzeneszerzővel. Elmondása szerint a zeneszerző öntötte mindazt, ami megérintette a lelkét és a …

Belehalt a koronavírusba Nick Cordero színész

Hírek

| 2020.07.06. 12:05
41 évesen belehalt a koronavírusba Nick Cordero, világhírű Broadway- és sorozatszínész, aki 95 napig küzdött a betegséggel. A színész halálhírét felesége, Amanda Kloots jelentette be.

Meghalt Ennio Morricone

Hírek

| 2020.07.06. 09:30
A világhírű zeneszerző 91 évesen, hétfő hajnalban hunyt el.