Több mint 20 év börtönre ítélték Harvey Weinsteint

Hírek

| Tündi | 2020.03.11. 17:55

Kiderült, hogy milyen büntetést szabtak ki Harvey Weinstein filmmogulra, Hollywood egykori legbefolyásosabb emberére.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk a hollywoodi producert James Burke bíró bűnösnek találta egy rendbeli erőszakos szexuális bűncselekménye és egy rendbeli nemi erőszak elkövetése miatt.

A mostani ítélet szerint Harvey Weinsteint 23 évre ítélték New York államban.

Az Independent beszámolója szerint mind a hat nő, aki a filmes ellen tanúskodott a teremben tartózkodott az ítélethirdetéskor, a tárgyalásokon pedig még legalább tizenhárman állították, hogy zaklatta vagy megerőszakolta őket Weinstein.

A legfrissebb beszámolók alapján a 67 éves egykori filmmogul megtörten, kerekesszékben ülve hallgatta végig az ítéletet.

Zaklatás miatt kirúgták cégétől az Oscar-díjas producert

Zita | 2017.10.09. 15:05 A napokban röppent fel a hírt, hogy Harvey Weinstein producert több nő is megvádolta szexuális zaklatással. Ennek következményeképp pedig a The Weinstein Co. produkciós vállalatból ki is tették a szűrét. A céget most testvére, Bob Weinstein és David Glasser irányítja.

Az őt védő ügyvédek azon dolgoztak, hogy ügyfelük csak öt évet kapjon arra hivatkozva, hogy ez az ő egészségügyi állapotban így is felérne egy életfogytiglannal.

Weinstein egyébként az ítélet kihirdetése után úgy nyilatkozott, hogy bűntudata van a történtek miatt, valamint hozzátette, hogy teljesen meg van zavarodva, és nem nagyon érti, hogy most mi is történik vele.

A Miramax stúdió alapítóját több mint 80 nő vádolta meg szexuális zaklatással, közülük többel is megegyezett még 2019 decemberében, ezzel azonban csak a polgári pereskedéseket fojtotta el még csírájában, a büntetőpert így sem kerülhette el. 

Az ügynek pedig még koránt sincs vége, ugyanis a New York-i ítéletet után a Los Angeles-i bíróság lesz a soros, ott nemi erőszak, erőszakos szexuális közeledés és molesztálás miatt kell majd bíróság elé állnia. 

(Borító: apnews.com)

Hozzászólások

További cikkek

Újabb amerikai producert vádolnak szexuális zaklatással

Hírek

| 2020.06.23. 15:20
Úgy tűnik, a zaklatási balhék újabb hulláma érte el Hollywoodot. Most az 53 éves David Guillod ellen emeltek vádat szexuális erőszak miatt.

Újabb zaklatási balhé van kibontakozóban Hollywoodban?

Hírek

| 2020.06.18. 15:05
Danny Masterson neve nem cseng olyan ismerősen a magyar fülnek, de lehet, hogy most egyre többet fogunk hallani róla, egy nem éppen kellemes ügy kapcsán.

Újabb négy nő vádolta meg zaklatással Weinsteint

Hírek

| 2020.05.29. 17:15
Úgy látszik, a Harvey Weinstein körüli balhésorozatnak már sosem lesz vége. A 2017-ben kirobbant botrány óta egyre több nő vall a producer ellen, most újabb nevek bukkantak fel.

Az újabb botrány miatt nem adják ki Woody Allen önéletrajzát

Hírek

| 2020.03.08. 13:05
Lassan már nincs olyan megmozdulása Woody Allennek, ami ne váltana ki hatalmas népharagot, most éppen az Oscar-díjas rendező új életrajzi könyve miatt mozgolódnak az …

Letartóztatták Steven Spielberg pornósnak készülő lányát

Hírek

| 2020.03.02. 17:15
Mikaela Spielberg nemrég még azzal állt elő, hogy pornózni szeretne, most pedig letartóztatták családon belüli erőszak miatt.

Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

Hírek

| 2020.02.25. 09:10
Egy New York-i bíróság esküdtszéke bűnösnek mondta ki Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogult nemi erőszak és szexuális támadás vádjában, azonban a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként …

Joaquin Phoenixet és Martin Sheent is letartóztatták Jane Fonda klímatüntetésén

Hírek

| 2020.01.11. 18:05
Joaquin Phoenix és Martin Sheen is beszállt a Washingtonban már tizennegyedik hete tartó Jane Fonda vezette Pénteki Tűzriadó elnevezésű …

Saját anyja megölésével vádolják az Amerika kapitány színésznőjét

Hírek

| 2020.01.02. 16:25
Letartóztatták az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című Marvel-film színésznőjét édesanyja meggyilkolásának megalapozott gyanúja miatt.

Harvey Weinstein a nők megmentőjeként állítja be magát

Mindenmás

| 2019.12.16. 15:25
És fél attól, hogy elfelejtik őt és azt, hogy mennyit tett a nőkért a filmiparban.

47 millió dolláros peren kívüli egyezséget kötött Weinstein az őt vádló nőkkel

Hírek

| 2019.12.12. 09:35
Úgy látszik, hogy pont került a Weinstein-ügy végére, miután a volt hollywoodi filmproducer 47 millió dolláros peren kívüli …