Hollywoodi sztárok mondják el, hogy mit kell tenni koronavírus-járvány idején

Mindenmás

| Zita | 2020.03.29. 09:35

Többek között Matt Damon Kate Winslet és Laurence Fishburne magyarázza el, hogy mik a fontos teendők jelen helyzetben.

Hollywoodban rengeteg posztapokaliptikus, járványos és hasonlóan „kellemes” hangulatú film készül, amiből sok tényleg nagyon hitelesen mutatja be azt a szörnyűséget, amit például jelen pillanatban is átélünk a valóságban. A Fertőzés című 2011-es film is ilyen, ami nem véletlenül lett megint nagyon felkapott, hiszen olyan, minta Steven Soderbergh filmje kilenc évvel ezelőtt megjósolta volna a mostani történéseket.

Ennek apropóján a Maliman School of Public Health és a Columbia University felkérte a filmben szereplő színészeket, hogy beszéljenek arról, hogy milyen óvintézkedésekre kell figyelni a járvány idején.

Persze, lehet mondani, hogy igazából már mindenki kívülről fújja ezeket, de azért mégiscsak messzebb elér egy hollywoodi sztár hangja, mint egy szakemberé. Sajnos, nem sajnos ez van, így természetesen bár kissé szájbarágós a dolog, de hasznos.

Matt Damon például hangsúlyozta, hogy míg a filmben ő immunis a vírusra, addig a valóságban sem ő, sem más nem az, így mindenki elkaphatja azt, akár fiatal, akár idős, ezért nagyon fontos a távolságtartás a másiktól, és az otthonmaradás.

Kate Winslet orvost alakított a filmben, most pedig a kézmosás fontosságára hívta fel a figyelmet, aminek helyes módját be is mutatta:

Laurence Fishburne szintén orvos volt a Fertőzésben, aki kiemelte, hogy most egy időre felejtsük el a kézfogást és a hallgassunk a szakemberekre:

Marion Cotillard egy WHO-nál dolgozó szakembert alakított a filmben, most pedig az összefogásra és kitartásra szólított fel mindenkit:

Hozzászólások

További cikkek

Lassan újra beindul a Mission: Impossible 7 forgatása is

Hírek

| 2020.06.02. 19:55
Az év elején leállított forgatásokat próbálják újraindítani, így van ezzel a Mission:Impossible 7 stábja is, ám erre még szeptemberig kell várni.

A világjárvány ellenére is megtartják a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált

Hírek

| 2020.05.25. 10:40
A koronavírus-járvány ellenére is a tervezett rendben megtartják szeptemberben a velencei filmfesztivált, ezt maga Luca Zaia, Veneto …

Ezekkel a filmekkel nyitnak újra az amerikai mozik

Hírek

| 2020.05.24. 20:55
Lassacskán mindenhol újra beindul az élet, még ha nem is abban a kötetlen formában, mint a járvány előtt, de legalább elbúcsúzhatunk a bezártságtól.

Matthew McConaughey maszkokat osztott szét a rászorulók között

Mindenmás

| 2020.05.24. 20:40
Nem minden hős visel köpenyt, ahogy mondani szokás és tök jó látni, hogy a járvány idején nagyon sok sztár is kiveszi a részét a segítségből. Nemrégiben Denzel …

Ismét módosultak az Oscar-nevezés szabályai

Hírek

| 2020.05.15. 17:05
Újabb változásokat eszközölt az amerikai filmakadémia a koronavírus-járványra való tekintettel, ugyanis a játékfilmek után most a dokumentumfilmek nevezési szabályait is módosította.

Japánban is eljött a mozik újranyitásának ideje

Hírek

| 2020.05.13. 16:50
Ahogy Kínában nyárra tervezik a mozik újranyitását, úgy Japánban is megpróbálják feléleszteni a filmes piacot.

Jövőre már nem nevezhetők Emmy-díjra az Oscarra jelölt filmek

Hírek

| 2020.05.08. 19:30
Újabb változást hozott a filmiparba a koronavírus: jövőre már nem indulhatnak az Emmy-díjért olyan produkciók, amelyeket Oscar-díjra jelöltek.

Online rendezik meg idén a Star Wars-napot

Hírek

| 2020.05.02. 18:35
Mondani sem kell, hogy a koronavírus-járvány a messzi-messzi galaxist is elérte.

Nyár elején kinyitnak a mozik Kínában

Hírek

| 2020.04.29. 15:30
A kínai fővárosban április 30-án enyhítenek a járvány miatti legmagasabb szintű veszélyhelyzet rendelkezésein és a tervek szerint június elejétől újra kinyitnak a mozik is.

Elmarad a Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál

Hírek

| 2020.04.28. 15:15
A szervezők korábban azt tervezték, hogy a hagyományosan júliusban megrendezett filmmustrát átcsúsztatják augusztusra, de azt a város önkormányzata nem fogadta el.