Szövetségi vizsgálat indult Harrison Ford ellen

Hírek

| Tündi | 2020.04.30. 12:55

Az Oscar-jelölt színésznek már nem először gyűlik meg a baja a repüléssel, újabb szövetségi vizsgálatot indítottak ellene. 

A sztorihoz hozzá tartozik, hogy Ford egyébként tapasztalt pilóta, csak néha előfordul, hogy nem egészen jönnek össze úgy a dolgok, ahogy tervezi. Legutóbb épp a múlt héten, amikor is egy kisgéppel szabálytalanul keresztezte egy másik repülő útját egy Los Angeles-i repülőtérre való leszállásakor.

A színész szóvivőjének beszámolója szerint ügyfele pénteken landolt a Hawthorne Repülőtéren, amikor a leszálláskor az irányítótoronytól kapott instrukciókat félreértette, ezért keresztezte egy másik gép útját a kifutón.

Azonnal elismerte a hibáját, és elnézést kért az irányítótoronytól. Személyi sérülés nem történt, és az ütközés veszélye sem állt fenn

– tette hozzá Ina Treciokas szóvivő.

Az ügyről a szövetségi repülésügyi hatóság (FAA) is beszámolt, azonban ők Ford nevének említése nélkül. Mint közölték, egy kétüléses Aviat Husky kisrepülő vágott át a kifutón, miközben egy, egy kilométerre lévő repülő éppen megállás nélküli leszállást és felszállást hajtott végre.

Az utóbbi években pilótaként több incidense is volt a filmsztárnak, aki évtizedek óta vezet repülőket, kisgépeket és helikoptereket is gyűjt. 2017-ben egy másik dél-kaliforniai repülőtéren véletlenül szintén rossz helyen landolt, és leszállás közben átrepült egy utasszállító fölött, amelynek fedélzetén 116 ember volt.

Harrison Ford repülőgépe majdnem összeütközött egy utasszállítóval

Tündi | 2017.02.15. 14:05 Harrison Ford magánrepülője majdnem összeütközött egy utasszállítóval; a színész a leszállópályát keresve került veszélyesen közel egy Boeinghoz egy kaliforniai repülőtéren - adta hírül több helyi lap is. Az eset az Orange megyei John Wayne repülőtéren történt, ahol a 74 éves hollywoodi sztár egymotoros Aviat Husky gépével a leszállópályát keresve tévedésből a gurulópályán ért földet még hétfőn.

2015-ben pedig maga Ford  sérült meg, amikor egy II. világháborús géppel lezuhant egy Los Angeles-i golfpályára. A szövetségi vizsgálat akkor megállapította, hogy Ford nem volt hibás a balesetben, azt motorhiba okozta.

(Borító: femina.hu)

Hozzászólások

További cikkek

Harrison Ford csak Indiana Jonestól búcsúzik, a színészettől nem

Hírek

| 2023.06.26. 11:45
Nem tervezi a visszavonulását Harrison Ford, ugyanakkor arról is beszélt, hogy Indiana Jonest utoljára alakította az Indiana Jones és a sors tárcsája című …

Harrison Ford tiszteletbeli Arany Pálma-díjat kapott Cannes-ban

Hírek

| 2023.05.19. 07:10
Valódi meglepetésként érte a színészt.

Mads Mikkelsen is beszállt az ötödik Indiana Jones-filmbe

Hírek

| 2021.04.16. 15:35
Már évek óta lehet tudni, hogy érkezik egy ötödik Indiana Jones-film is, nemrég pedig az is kiderült, hogy ezúttal is Harrison Ford bújhat világhírű régészprofesszor bőrébe. …

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2021.02.24. 13:15
Még 2018 nyarán mi is beszámoltunk róla, hogy szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében nyomozás indult Gérard Depardieu ellen, amit végül 2019-ben …

Ötödik alkalommal is Indiana Jones lesz Harrison Ford

Hírek

| 2020.12.11. 14:05
Öregember, nem vénember, ahogy a mondás tartja, és Harrison Ford az egyik legjobb példa erre. Nagyon úgy tűnik, hogy a 78 éves színész még mindig nem unta meg a kalandvágyó …

Mégsem Spielberg rendezi az ötödik Indiana Jones-filmet

Hírek

| 2020.02.27. 09:35
Sokakat meglepett Steven Spielberg bejelentése, miszerint lemond az Indiana Jones ötödik részének rendezői posztjáról, így a széria közel 40 éves történetében először fordulhat …

Nyáron startol az új Indiana Jones-film forgatása

Hírek

| 2020.02.16. 16:45
Harrison Ford szerint nyártól már tényleg elkezdik forgatni az Indiana Jones ötödik részét. A 77 éves színész erről Ellen DeGeneres műsorában beszélt.

Remake készül A szökevényből

Hírek

| 2019.11.27. 12:50
Már meg sem lepődünk, ha olyan hírt hallunk, hogy egy újabb remake készül egy korábbi klasszikusból, sajnálatos módon ezúttal Harrison Ford kilencvenes évekbeli sikerfilmje, A szökevény a soros.

Harrison Ford kutyával lesz még menőbb

Hírek

| 2019.11.21. 16:40
Megérkezett az első előzetes a Jack London regényéből készült A vadon hívó szava című filmhez.

Kevin Spacey és Steven Seagal is megússza a vádemelést

Hírek

| 2018.09.06. 14:15
Elévülés miatt nem emel vádat a Los Angeles-i kerületi ügyészség egy Kevin Spacey elleni és egy Steven Seagal elleni szexuális zaklatási gyanú ügyében.