Robot főszereplésével jön a filmek új korszaka

Hírek

| Zita | 2020.06.29. 17:05

A mesterséges intelligencia egy bizonyos szintig nagyszerű dolog, de ha túltolják, akkor már lehet félelmetes is. Természetesen a tudomány a filmek világába is betör, elsőként egy Erica nevű robottal, aki egy film főszerepét kapta meg.

Ha ez bejön, akkor ez lehet a filmvilág új korszaka, de jobban örülnék neki, ha ez szimplán egy kísérlet lenne csak. A lényeg az, hogy japán tudósok megépítettek egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot (Ericát), akit megtanítottak színészkedni. Ráadásul állítólag a method actinget is elsajátította, azaz igazából bele tudja élni magát az adott szerepbe.

A csupán b címen futó projekt egy modern Frankenstein-sztori lesz, amiben egy tudós kifejleszt egy programot, ami tökéletesíti az emberi DNS-t, de persze ez nem megye majd zökkenőmentesen, viszont a már említett Ericát meg akarja szöktetni a laborból.

A film további (emberi) szereplői még nem ismertek, de olyannyira komolyan gondolják ezt a filmet, hogy már tavaly felvettek pár jelenetet Japánban, a tervek szerint a forgatás pedig a nyáron folytatódik majd Európában.

Hozzászólások