Geoffrey Rush rekordösszeget kap a hírnevét rontó ausztrál újságtól

Hírek

| Zita | 2020.07.02. 17:00

A színész megnyerte az a pert, amit egy ausztrál újság ellen indított rágalmazás miatt.

A bíróság által megítélt 2,9 millió ausztrál dollár (626 millió forint) rekordnak számít.

Rush egyébként már tavaly megnyerte a pert, amit azért indított, mert a Nationwide News kiadóSydneyben megjelenő Daily Telegraph című újságja több cikkében azzal vádolta meg, hogy helytelenül, zaklató módon viselkedett egy színházi partnerével.

Az áprilisi ítélet ellen a kiadó fellebbezett, de a bíróság ezt most elutasította. A döntést három szövetségi bíró hagyta helyben, akik úgy fogalmaztak, hogy a megítélt összeg "megfelelően magas volt", ami arányban áll a Rush reputációját károsító "rendkívül súlyos gyanúsításokkal".

A Daily Telegraph a címlapján publikált cikkben azt írta, hogy Rush a 2015-ben a Sydneyi Színtársulat Lear király című darabjában játszott együtt Eryn Jean Norvill színésznővel, akivel helytelenül viselkedett. A bíróság szerint azonban a vádakat nem bizonyították.

A jogerős ítélet alapján a Nationwide Newsnak 850 ezer ausztrál dollárt (184 millió forintot) kell fizetnie a Rush hírnevének okozott kárért, több mint egymillió ausztrál dollárt (216 millió forintot) az elmaradt bevételei miatt, 919 ezer ausztrál dollárt (198 millió forintot) a jövendőbeli veszteségei miatt és 43 ezer ausztrál dollárt (9,2 millió forintot) a kamatokra.

Címkék: Geoffrey Rush

Hozzászólások

További cikkek

Geoffrey Rush pert nyert az ellene felhozott szexuális zaklatás ügyében

Hírek

| 2019.04.11. 17:40
Az ausztrál Daily Telegraph-ban jelent meg egy cikk, ami állította, hogy a színész helytelen szexuális magatartás tanúsított egy színházi előadáson.

Geoffrey Rush teljesen összeomlott a Metoo-tól

Hírek

| 2018.10.24. 14:15
Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész a visszavonuláson gondolkodik.

Teljes a Berlinale versenyprogramja

Hírek

| 2017.01.20. 20:10
Február elején 10 napig minden filmes szem Berlinre szegeződik.