Újra kezdenek bezárni bezárni a világ mozijai

Hírek

| movie.hu | 2020.07.14. 14:20

A világ több pontján is újult erővel tombol a koronavírus-járvány, így ismét szigorításokat kell bevezetni. Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom úgy határozott, hogy azonnali hatállyal bezáratja a mozikat, éttermeket, bárokat, borászatokat, családi szórakoztató központokat, állatkerteket, múzeumokat, de még a kártyatermeket is.

Július elején három hétre záratta be a kormányzó a mozikat és éttermeket Los Angelesszel együtt összesen 19 megyében, most viszont szinte kivétel nélkül az egész államban lakat került az összes mozira. 

Ezzel párhuzamosan Hongkongban is úgy döntöttek, hogy ismételten bezárják az összes mozit. A teljes zárlatot a hongkongi Disneyland bezárása előzte meg. Jelenleg az összes "nem létfontosságú" üzletnek zárva kell maradnia. A helyi Disneyland azért zárt be, hogy hongkongi új esetek elérték a napi nagyjából 50-et, míg Floridában a Walt Disney World annak ellenére is kinyitott a hétvégén, hogy az államban megdőlt a napi új esetek száma, 15 299 COVID-19 fertőzöttet regisztráltak. Hongkongban a jelenlegi tervek szerint minimum egy hétig tart a zárlat.

Hozzászólások