Átütemezték az Avatar-folytatások és a Star Wars-filmek bemutatóját is

Hírek

| Kálovics Tibor | 2020.07.24. 10:20

A Disney több jelentős blockbusterének bemutatóját is átütemezte, íagy egy évvel többet kell várnunk az Avatar-folytatásokra, valamint a következő Star Wars-trilógiára is.

Kép forrása: twitter.com/culturecrave

Az IGN információi szerint a világ filmpiacát uraló Disney számos blockbuster-film bemutatójának a dátumát megváltoztatta a koronavírus-járványra hivatkozva. Az idén egyszer már elhalasztott élőszereplős Mulan-adaptáció premierjére augusztus 20-án került volna sor az Egyesült Államokban, ám az alkotásnak jelen állás szerint most nincs bemutatódátuma. Az október közepére tervezett The French Dispatch bemutatásának dátuma szintén kérdéses.

Tovább csúsznak az Avatar-folytatások premierjei is: James Cameron eposzának második harmadik, negyedik és ötödik részét is egy évvel elhalasztották. A navik kalandjait így 2022. december 16-én, 2024. december 20-án, 2026. december 18-án és 2018. december 22-én láthatjuk. Az egyelőre cím nélküli Star Wars-filmekre sem számíthatunk 2022-ben, 2024-ben és 2016-ban. Az első filmre 2023. december 22-én, a másodikra 2025. karácsonyán, míg a harmadikra 2027. december 17. lehet majd először jegyet váltania a világ mozilátogatóinak.

A karácsonyra tervezett Last Duel bemutatóját jövő októberre halasztották, míg az idén áprilisban már bemutatásra tervezett Antlers című horrorfilmet is legkorábban jövőév február 19-től láthatják a mozinézők. A The Empty Man (augusztus 6. helyett december 4.) című film még idén debütálhat nagy vásznon, de a Halál a Níluson adaptációját és a The Personal History of David Copperfield című komédiát is csak két héttel később mutatják be a tervezettnél augusztusban illetve októberben. 

Hozzászólások