Brutális premiercsúszások jönnek, haldokolnak a mozik

Hírek

| Zita | 2020.10.06. 10:55

A James Bond-film premierjének csúsztatása volt az utolsó csepp, hogy a Cineworld bezárja az összes moziját Amerikában és Angliában, most pedig a durva csúszások lavinája be is indult.

Erre ez évre amúgy sem maradt már sok blockbuster, ami egy kicsit felturbózhatná a filmszínházakat, de a napokban bejelentették, hogy a várva-várt Denis Villeneuve-féle Dűnét sem láthatja idén decemberben a közönség, hanem egy brutális csúszással kellett szembesülni: 2021 októberében jelenik meg a tervek szerint. A hivatalos magyarázat szerint ennek oka, hogy a Wonder Woman 1984 is decemberben érkezik (már ha érkezik), ami viszont nem tenne jót a Dűne kasszájának.

A lényeg viszont, hogy ez a csúszások beindították a dominó-effektust és megindult az agyalás, hogy mi lesz a sorsa az idei és a jövő évi filmeknek. Hiszen mint tudjuk, a Nincs idő meghalni című Bond-mozi is már hosszú hónapok óta várat magára, erre pedig a Cineworld becsukta a tengerentúli és angliai mozik kapuit.

További gondot okoz, hogy a Dűne jövő októberi megjelenése bekavar a szintén blockbuster-várományos Batman-mozinak, amit pedig 2022 (!) márciusára raktak át. Itt viszont a hivatalos verzió már a gyártási nehézségekről szól és nem a dátumütközésről, de a lényegen nem változtat: a mozik helyzete rendkívül kétségbeejtővé vált.

De nem a csúszáscunami itt még nem áll meg, ugyanis a Warner eltolta a The Flash és a Shazam 2 premierjét is: előbbit 2022 novemberére, utóbbit 2023 júniusára.

Ami viszont jó hír, hogy a késések mellett a Matrix 4 kivételesen előbb jön. A premier eredetileg 2022 áprilisára volt kitűzve, de most úgy néz ki, hogy 2021 decemberében már láthatja a közönség.

Címkék: premier, koronavírus

Hozzászólások

További cikkek

Ismét rengeteg film premierjét halasztották el

Hírek

| 2021.01.22. 14:55
Mikor már kezdtük azt hinni, hogy végre véget ért az új James Bond-film pechszériája újabb döfést kapott, ugyanis a koronavírus-járvány miatt harmadszor is elhalasztották a Nincs idő meghalni …

Már több mint 200 millió előfizetője van a Netflixnek

Hírek

| 2021.01.20. 15:20
Az eddig sem volt titok, egyesek elég jól jöttek ki a koronavírus-járványból, nem túl meglepő módon a Netflix streamingszolgáltató is közéjük tartozik, ugyanis előfizetőinek …

40 éve nem volt ilyen alacsony a mozis jegybevétel Észak-Amerikában

Hírek

| 2021.01.03. 20:20
Sajnos az elmúlt évet tekintve egyáltalán nem meglepőek azok adatok, mely szerint a filmszínházak térhódítása óta először fordult elő, hogy Kína …

Több hónapot fog csúszni a Berlinale

Hírek

| 2020.12.21. 15:10
Sokáig úgy volt, hogy a bár kevesebb műsorral, de megtartják februárban a berlini filmfesztivált, de a járványhelyzet közbeszólt, és több hónapot fog csúszni a Berlinale.

Csúszik a Halál a Níluson és a Free Guy premierje is

Hírek

| 2020.11.06. 17:00
Továbbra sincs leszállás a korona-vonatról: újabb, rég óta várt filmek csúsznak a pandémia miatt, ezúttal a Halál a Níluson című, sztárszereposztással érkező új Agatha …

Pár nap és nyithatnak New York állam mozijai

Hírek

| 2020.10.18. 17:55
New York City kimarad a pénteki újranyitásból.

Kórházi dolgozók tiltakoznak a Mission: Impossible 7 forgatása miatt

Hírek

| 2020.10.10. 16:10
Egy római kórház dolgozói nagyon nem nézik jó szemmel, hogy Tom Cruise és a stáb az intézményben forgat a koronavírus-járvány kellős közepén.

Az autós mozikban bemutatott filmek is nevezhetők az idei Oscar-díjra

Hírek

| 2020.10.08. 17:05
Mint azt jól tudjuk, a koronavírus-járvány elég durván betett a kulturális szcénának, azon belül is a mozik és filmek világának. Éppen ezért már eddig is …

Egyre nagyobb bajban vannak a mozik a járvány miatt

Hírek

| 2020.10.04. 13:35
Kifejezetten nem kedvez az idei év a mozihálózatoknak. Egy ideig úgy tűnt, hogy a mozik újranyitásával ha nem teljesen, de részlegesen megoldódik a probléma, a James Bond-mozi újbóli …

Kötelező a maszkviselés a művészmozikban

Hírek

| 2020.09.09. 16:25
A koronavírus-járvány erősödése miatt nemcsak a tömegközlekedésen szigorítottak, hanem a Budapest Film művészmozijai is úgy döntöttek, hogy itt az ideje a maszkviselés szabályozásának.