Gina Caranót kirúgták a The Mandalorianből

Hírek

| Tündi | 2021.02.11. 15:15

Áll a bál a Lucasfilm háza táján: azonnali hatállyal kirúgták az egyik legnépszerűbb sorozatuk, a The Mandalorian színésznőjét Gina Caranót, miután sokakat felháborító megjegyzést tett közzé az Instagram-oldalán.

A Cara Dune-t megformáló színésznő igen érzékeny témát kezdett el piszkálni, melynek villámgyorsan meg is lett az eredménye: Carano  közösségi médiás posztjában ugyanis a mai republikánusokat a holokauszt zsidóihoz hasonlította, a jelenlegi politikai helyzetet Amerikában pedig a náci Németországhoz mérte.

A zsidókat az utcán verték, nem a náci katonák, hanem a saját szomszédjaik... még a gyerekek is. Mivel a történelmet hamisítják, ezért az emberek ma nem fogják fel, hogy ahhoz, hogy a náci katonák minden további nélkül összegyűjthessenek több ezer zsidót, az kellett, hogy a szomszédjaik is gyűlöljék őket, szimplán csak azért, mert zsidók. Ez miben különbözik attól, hogy valakit a politikai nézetei miatt gyűlölnek?

A színésznő ezzel azt a véleményt próbálta népszerűsíteni, miszerint boszorkányüldözés folyik a republikánusok ellen, csakhogy nem éppen a legízlésesebb példán keresztül vezette le a nézeteit. Ahogy az manapság lenni szokott, szinte azonnal "online támadásba" is kezdtek  Carano ellen. Posztja után, - amit azóta már eltávolított - gyorsan el is lepte a világhálót a #FireGinaCarano (Rúgják ki Gina Caranót!) hashtag.

Ez pedig szintén pillanatok alatt eljutott, mind a Lucasfilmhez, mind a színésznőt képviselő United Talent Agency ügynökséghez, mindketten azonnal megváltak a színésznőtől. Az előbbi egy közleményt is kiadott a színésznő kirúgásával kapcsolatban:

Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezzük, hogy a jövőben újra alkalmazni is fogjuk. Mindenesetre a közösségi médiában posztolt meglátásai, melyben kulturális és vallási identitásuk alapján feketített be embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok.

A Lucasfilm részéről már egy ideje ott lógott a levegőben, hogy szeretnének megszabadulni a színésznőtől, miután korábban voltak szélsőjobboldali összeesküvés-elméleteket népszerűsítő megjegyzései a választás elcsalásáról, illetve a maszkviselés ellen is már többször kampányolt. Mostani zsidózós megjegyzése után is megosztott egy, a maszkhordás ellen irányuló posztot, ám ez - érthető okokból, - most kisebb hangsúlyt kapott.

Gina Carano a The Mandalorianban játszott karakterére egyébként elég népszerű, így már tervben volt vele egy Mandalorian-spinoff sorozat is Rangers of the New Republic címmel, amelynek sorsa most szintén kérdésessé vált.

(Borító: vox-cdn.com)

Hozzászólások

További cikkek

Az oroszlánkirály sem ússza meg, előzményfilmet kap

Hírek

| 2022.09.16. 14:15
Egyelőre nem sokat lehet tudni a projektről.

Megérkezett a Mandalóri 3. évadának első előzetese

Hírek

| 2022.09.11. 14:00
Visszatér bébi Yoda és védelmezője, azaz Grogu és Din Djarin.

Borul a Disney szinte minden fontosabb premierdátuma

Hírek

| 2021.10.19. 13:40
A Disney nem tudja tartani az Marvel filmes univerzumának premierdátumait és a következő Indiana Jones kalandnak a tervezett bemutatóját sem.

Olyan jól nyitott a Free Guy, hogy a Disney máris folytatást akar

Hírek

| 2021.08.16. 13:30
Ez gyors volt: épphogy bemutatták a Free Guy-t a mozikban, máris berendelték a folytatást.

Jön a Szörnyella folytatása

Hírek

| 2021.08.14. 15:55
Még csak a nyár elején mutatták be a Szörnyella című filmet, de mér be is jelentették a folytatását.

Scarlett Johansson beperelte a Disney-t

Hírek

| 2021.07.30. 11:55
Az utóbbi években egyre több balhét szülő mozi vs. streaming vita áll a háttérben.

Megvan az új Hófehérke

Hírek

| 2021.06.23. 16:40
Már annyi Disney klasszikusból érkezik élőszereplős változat, hogy az ember szinte fel sem kapja a fejét, ha egy újabb van a láthatáron.

Csúszik, de streamingen is nézhető lesz a Fekete Özvegy

Hírek

| 2021.03.24. 16:20
Amerikában az utóbbi hetekben szép lassan elkezdtek újranyitni a mozik - bár, azért még korántsem tartanak a járvány előtti szinten - így már a mozirajongók is reménykedtek, …

10 új európai produkció is érkezik a Disney Plus-ra

Hírek

| 2021.02.16. 15:55
A Netflixhez hasonlóan a Disney Plus is rákapcsolt a tartalomgyártásra, a streamingszolgáltató ugyanis 10 új, Európában készülő produkciót is bejelentett.

Meghalt a Darth Vadert alakító David Prowse

Hírek

| 2020.11.29. 12:50
85 éves korában elhunyt David Prowse, akinek filmtörténelem egyik leghíresebb karakterét köszönhetjük, ugyanis ő bújt meg Darth Vader fekete páncélja alatt az első Star Wars-trilógiában.