Idén újra élőben rendezik meg a világ egyik legrangosabb filmfesztiválját

Hírek

| Tündi | 2021.05.16. 13:15

Már mindenki szeretne szabadulni a  járványtól, ne meg persze a vele járó bezártságtól és lemondásoktól, ami alól a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál sem kivétel, így idén már egy igazi vörösszőnyeges, közönség előtt megrendezett, sztároktól és menő filmektől hemzsegő filmmustrával készülnek.

Nagyon senkinek sem kell ecsetelnünk, hogy a tavalyi év mennyire felborította mindenkinek az életét, ami a különböző fesztiválokra és nemzetközi eseményekre különösen igaz volt, így a filmfesztiválokra is, amik vagy nem lettek megtartva vagy főleg csak a szakma vett rajta és borzasztóan lekorlátozták a közönség és a sztárok jelenlétét.

Ezt a mindenki számára rossz egyével próbálják elfeledtetni a szeptember 1. és 11. között zajló 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szervezői is, akik a pandémia után bivalyerős versenyprogrammal szeretnének visszatérni. A Variety szerint a fesztiválon ugyanis olyan régóta várt alkotásokat is műsorra tűzhetnek, mint Denis Villeneuve részben hazánkban forgatott Dűne című filmje. bár ez egyelőre csak a filmes szaklap értesülései, a film forgalmazója, a Warner Bros. egyelőre még nem erősítette meg a hírt.

Azonban nemcsak Villeneuve filmje miatt várós a fesztivált, ugyanis várhatóan Paolo Sorrentino The Hand of God című Toni Servillóval forgatott új drámája is a Lidón fog bemutatkozni, továbbá Gabriele Mainetti rendezése, a második világháború idején Rómában játszódó Freaks Out című produkció és a Honoré de Balzac Elveszett illúziók című klasszikus regénye nyomán született Lost Illusions, Xavier Giannoli filmje is Velencében fog debütálni.

A fesztivál megrendezése idén különleges jelentőséggel bír Olaszország számára, hiszen a járvány utáni újrakezdés erős szimbóluma. A korábbi bejelentés szerint a filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke az Élősködők Oscar-díjas dél-koreai rendezője, Bong Dzsun Ho lesz, illetve már az is tudni, hogy a mustrán Az élet szép című Oscar-díjas film színész-rendezője, Roberto Benigni életműdíjat kap.

(Borító: christabellescloset.com)

Hozzászólások

További cikkek

A legjobb rendező és a legjobb operatőr díját is magyar kapta az Otranto filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.28. 16:20
Tovább folytatódik a magyar filmek diadalmenete.

Jeff Bridges szerint a rák egész kellemes a koronavírushoz képest

Hírek

| 2021.09.14. 13:25
A nagy Lebowski sztárja egy hosszú helyzetjelentést adott magáról.

Magyar díjjal ért véget a Velencei filmfesztivál

Hírek

| 2021.09.12. 16:10
Véget ért az egyik legrangosabb filmfesztivál, ahol nemcsak magyar film kapott elismerést, hanem természetesen kiderült, ki kapta a fődíjat.

Rangos díjat kapott Fabricius Gábor filmje a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon

Hírek

| 2021.09.11. 11:35
A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei …

Megint elhalasztották az új Mission: Impossible és a Top Gun 2 premierjét

Hírek

| 2021.09.02. 13:40
Mikor végre már kezdtünk fellélegezni, hogy visszaállnak a dolgok a régi kerékvágásba a járvány ellenére is, ismét egyre több premiercsúszásról …

Sharon Stone kapja a Zürichi Fesztivál Arany Ikon-díját

Mindenmás

| 2021.08.27. 14:40
Sharon Stone elismerésben részesül a 17. Zürichi Filmfesztiválon, a hollywoodi dívát Arany Ikon-díjjal tüntetik ki.

Törőcsik Mari és Jankovics Marcell előtt tiszteleg a Budapesti Klasszikus Film Maraton

Hírek

| 2021.08.26. 12:15
Idén már negyedik alkalommal rendezik meg Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját szeptember 21. és 26. között. Hat nap, …

Megérkezett a Pókember: Nincs hazaút első előzetese

Hírek

| 2021.08.24. 16:50
A Bosszúállók: Végjáték cselekménye után játszódó Pókember: Idegenbennel véget ért egy korszak, hiszen Pókpófa kalandjaival be is fejeződött a Marvel Moziverzumának a harmadik …

Megvan, mikor érkezik a Halálos iramban 10. a mozikba

Hírek

| 2021.08.19. 17:40
A Halálos iramban szériát is megtépázta egy kicsit a világjárvány, így még egy darabig biztosan, hogy várni a kell a tizedik epizódjára.

Olyan jól nyitott a Free Guy, hogy a Disney máris folytatást akar

Hírek

| 2021.08.16. 13:30
Ez gyors volt: épphogy bemutatták a Free Guy-t a mozikban, máris berendelték a folytatást.