Idén újra élőben rendezik meg a világ egyik legrangosabb filmfesztiválját

Hírek

| Tündi | 2021.05.16. 13:15

Már mindenki szeretne szabadulni a  járványtól, ne meg persze a vele járó bezártságtól és lemondásoktól, ami alól a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál sem kivétel, így idén már egy igazi vörösszőnyeges, közönség előtt megrendezett, sztároktól és menő filmektől hemzsegő filmmustrával készülnek.

Nagyon senkinek sem kell ecsetelnünk, hogy a tavalyi év mennyire felborította mindenkinek az életét, ami a különböző fesztiválokra és nemzetközi eseményekre különösen igaz volt, így a filmfesztiválokra is, amik vagy nem lettek megtartva vagy főleg csak a szakma vett rajta és borzasztóan lekorlátozták a közönség és a sztárok jelenlétét.

Ezt a mindenki számára rossz egyével próbálják elfeledtetni a szeptember 1. és 11. között zajló 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál szervezői is, akik a pandémia után bivalyerős versenyprogrammal szeretnének visszatérni. A Variety szerint a fesztiválon ugyanis olyan régóta várt alkotásokat is műsorra tűzhetnek, mint Denis Villeneuve részben hazánkban forgatott Dűne című filmje. bár ez egyelőre csak a filmes szaklap értesülései, a film forgalmazója, a Warner Bros. egyelőre még nem erősítette meg a hírt.

Azonban nemcsak Villeneuve filmje miatt várós a fesztivált, ugyanis várhatóan Paolo Sorrentino The Hand of God című Toni Servillóval forgatott új drámája is a Lidón fog bemutatkozni, továbbá Gabriele Mainetti rendezése, a második világháború idején Rómában játszódó Freaks Out című produkció és a Honoré de Balzac Elveszett illúziók című klasszikus regénye nyomán született Lost Illusions, Xavier Giannoli filmje is Velencében fog debütálni.

A fesztivál megrendezése idén különleges jelentőséggel bír Olaszország számára, hiszen a járvány utáni újrakezdés erős szimbóluma. A korábbi bejelentés szerint a filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke az Élősködők Oscar-díjas dél-koreai rendezője, Bong Dzsun Ho lesz, illetve már az is tudni, hogy a mustrán Az élet szép című Oscar-díjas film színész-rendezője, Roberto Benigni életműdíjat kap.

(Borító: christabellescloset.com)

Hozzászólások

További cikkek

Új, hosszabb előzetest kapott a Toldi, a mozifilm

Hírek

| 2022.09.21. 08:00
Eddig csak egy röpke ízelítőt kaphattunk Jankovics Marcell utolsó munkájából, most viszont itt a teljes kedvcsináló.

Karácsonyi ajándékként érkezik a Whitney Houston-film

Hírek

| 2022.09.17. 13:30
Az I Wanna Dance with Somebody című mozi december 22-én érkezik a mozikba.

Végre láthatjuk, hogyan találkozott Antall József és Göncz Árpád

Hírek

| 2022.09.15. 14:10
A két idősíkon játszódó, meghatározó történelmi pillanatokat felvonultató film előzetest kapott.

Új előzetest kapott a hamarosan érkező Star Wars sorozat

Hírek

| 2022.09.14. 16:00
A Star Wars: Andor 2022. szeptember 21-én kezdődik, rögvest három teljes epizóddal. Utána a megszokott módon, vagyis hetente érkeznek majd az új részek.

Megérkezett a Mandalóri 3. évadának első előzetese

Hírek

| 2022.09.11. 14:00
Visszatér bébi Yoda és védelmezője, azaz Grogu és Din Djarin.

És akkor Micimackó és Malacka elindulnak mészárolni

Hírek

| 2022.09.01. 15:05
Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy amíg egyes meséket gyerekként aranyosnak tartottunk, addig felnőtt fejjel rádöbbentünk, hogy valóságos horrorsztorikra aludtunk el annak …

„Legényesen” vág oda a Toldi, a mozifilm kedvcsinálója

Hírek

| 2022.08.31. 13:50
Több mint három év munka után elkészült a Toldi, a mozifilm, ami nemsokára már látható is lesz a hazai mozikban.

Akciócunamival robbant be a John Wick 4 előzetese

Hírek

| 2022.07.23. 13:20
John Wickből sosem elég és ezt a készítők is így gondolják. Jön a negyedik rész, de amíg várunk rá, addig itt egy kis ízelítő.

Májusban érkezik a mozikba a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm

Hírek

| 2022.03.31. 13:50
Megvan a premierdátum és elkészült a legfrissebb előzetes is.