Scarlett Johansson beperelte a Disney-t

Hírek

| Tündi | 2021.07.30. 11:55

Az utóbbi években egyre több balhét szülő mozi vs. streaming vita áll a háttérben.

A minap még Návai Anikó kamu interjúja miatt volt tele a magyar sajtó Scarlett Johansson nevével, a tengerentúlon azonban még ennél is komolyabb, és jóval nagyobb ügy miatt került a középpontba.

Történt ugyanis, hogy a színésznő ügyvédei beperelték a Walt Disney Company-t, méghozzá arra hivatkozva, hogy a cég szerződést sértett azzal, hogy a Fekete Özvegyet a mozipremierrel egy időben tette elérhetővé saját streamingszolgáltatásán, a Disney+-on. És hogy ez miért akkora probléma Johanssonnak? Hát azért, mert ezzel több millió dollár bevételtől esett el a színésznő.

A stúdió és a Johansson közti hivatalos megállapodás szerint a filmnek ugyanis exkluzív mozis premiert kellett volna kapnia, így pedig Johannson fizetésének egy részét a vászon elé beülők jegyárai tették volna ki.

Érthető módon az online platformon való megosztásnak köszönhetően a mozis nézőszám jóval alacsonyabb lett a vártnál, tehát ezzel a húzással súlyos összegektől fosztották meg a színésznőt.

A hasonló ügyekből egyébként egyre több van mostanában, legutóbb például Emily Blunt és John Krasinski a Paramounttól, a Hang nélkül 2. forgalmazójától követeltek pénzbeli kompenzációt, amiért a cég nem hagyta 90 napig futni a mozikban a sikerhorrort, és már 45 nap után feltették a Paramount+-ra online formában.

(Borító: nepszava.hu)

Hozzászólások

További cikkek

Borul a Disney szinte minden fontosabb premierdátuma

Hírek

| 2021.10.19. 13:40
A Disney nem tudja tartani az Marvel filmes univerzumának premierdátumait és a következő Indiana Jones kalandnak a tervezett bemutatóját sem.

Beperelték a Netflixet A vezércsel miatt

Hírek

| 2021.09.18. 13:45
Elég kellemetlen helyzetbe került a streaming-óriás, ugyanis az utóbbi idők egyik legnépszerűbb sorozata, A vezércsel miatt beperelték, ráadásul nem is akárki.

Megérkezett a Pókember: Nincs hazaút első előzetese

Hírek

| 2021.08.24. 16:50
A Bosszúállók: Végjáték cselekménye után játszódó Pókember: Idegenbennel véget ért egy korszak, hiszen Pókpófa kalandjaival be is fejeződött a Marvel Moziverzumának a harmadik …

Scarlett Johansson is csatlakozott Wes Anderson új filmjéhez

Hírek

| 2021.08.17. 16:40
Egyre brutálisabb neveket vonultat fel Wes Anderson legújabb filmje.

Olyan jól nyitott a Free Guy, hogy a Disney máris folytatást akar

Hírek

| 2021.08.16. 13:30
Ez gyors volt: épphogy bemutatták a Free Guy-t a mozikban, máris berendelték a folytatást.

Jön a Szörnyella folytatása

Hírek

| 2021.08.14. 15:55
Még csak a nyár elején mutatták be a Szörnyella című filmet, de mér be is jelentették a folytatását.

Megvan az új Hófehérke

Hírek

| 2021.06.23. 16:40
Már annyi Disney klasszikusból érkezik élőszereplős változat, hogy az ember szinte fel sem kapja a fejét, ha egy újabb van a láthatáron.

Hivatalos: az eredeti szereplőkkel érkezik a Hókusz Pókusz folytatása

Hírek

| 2021.05.21. 15:45
Még 2019 végén jelentették be, hogy folytatást kap a kilencvenes évek kultikussá vált Halloween-filmje, a Hókusz Pókusz, akkor azonban még javában …

Budapest utcáin zúznak a Fekete Özvegy legújabb kedvcsinálójában

Hírek

| 2021.05.17. 20:10
Nemcsak a Marvel-rajongók várják a koronavírus-járvány miatt hányattatott sorsú Fekete Özvegyet, hanem mi magyarok is, hiszen több jelenetet hazánkban …

Befellegzett a Golden Globe-nak? - Már a legnagyobb nevek is bojkottálják az egyesületet

Hírek

| 2021.05.11. 10:25
Újabb botrány van dagadóban Hollywoodban: épphogy kezdett volna lecsengeti a lassan már nevetségessé váló Me Too mozgalom, …