90 évesen az űrben – William Shatner rekordot döntött

Hírek

| Zita | 2021.10.13. 17:35

90 évesen nem sokan tesznek ekkora kitérőt, nem is meglepő ezek után, hogy a színész ezzel rekorder lett: ő a legidősebb ember, aki eljutott az űrbe.

Múlt héten már beharangoztuk a hírt, hogy Kirk kapitány az évtizedes fikciós űrutazás után valóban megtapasztalhatta, milyen a Földön kívül tartózkodni.

Az eredetileg október 12-én tervezett kalandot az erős szél miatt egy nappal elhalasztották. A 11 perces repülést a New Shepard nevű rakéta segítségével tették meg magyar idő szerint 16:50-kor hajtották végre a Van Horn-i indítóállomásról, Texasból.

Shatner három másik utassal volt bezárva a Crew Capsule 2.0 kapszulába: Audrey Powersszel, a Jeff Bezos által alapított Blue Origin egyik ügyvezetőjével; Chris Boshuizennel, korábbi NASA-mérnökkel és a Planet Labs műholdas képalkotórendszer alapítójával; és Glen de Vriesszel, a Medidata Solutions klinikai kutatócég alapítója és vezérigazgatójával.

Hozzászólások

További cikkek

William Shatner az űrbe megy

Hírek

| 2021.10.05. 17:15
Végre eljött ennek is az ideje! Megannyi fikciós űrbéli kaland után Kirk kapitányt tényleg felrepítik az űrbe.

A jövő már itt van: orosz filmesek forgatnak a Nemzetközi Űrállomáson

Hírek

| 2021.10.05. 14:25
Pár éve ezt még legfeljebb egy sci-fiben tudtuk volna elképzelni, de most tényleg megtörténik.

Carrie Fisher csillaga mellett kampányolnak Hollywoodban

Hírek

| 2018.08.15. 10:00
William Shatner és Mark Hamill felvetette, hogy posztumusz csillagot kellene kapnia Carrie Fishernek a hollywoodi Hírességek sétányán.