Húszéves álmát valósítja meg Francis Ford Coppola

Hírek

| Zita | 2022.10.06. 14:35

Több mint két évtizede érlelődött a film, mire eljutott a forgatásig.

Coppola sztáresővel és óriási pénzzel vág bele a Megalopolis című filmbe. A rendező olyan neveket kért fel a projektre, mint Dustin Hoffman, Adam Driver, Forest Whitaker, Jon Voight, Laurence Fishburne és Shia LaBeouf csak hogy a hangzatosabb színészeket említsük.

A sok sztárhoz és a húsz éve érlelődött nagy álomhoz pedig sok pénz is kell, de nem kell aggódni, ha épp Hollywood egyik nagyágyújáról van szó, ugyanis a csaknem százmilliós költségvetés nagy részét ő maga állja.

A forgatás még az ősszel elkezdődik és bár sokat nem lehet tudni még a moziról, annyit igen, hogy a közeljövőben, egy nagy katasztrófa után fog játszódni, ahol a társadalmi problémák kerülnek majd az előtérbe.

A filmmel (és alapvetően több évtizedes munkásságával) az a nem titkot célja Coppolának, hogy évtizedek után is élvezhető legyen, a Megalopolisszal pedig elmondása szerint kimondottan olyan filmet akar létrehozni, amiről majd halála utána is beszélni fognak.

Hozzászólások

További cikkek

Francis Ford Coppola 80

Mindenmás

| 2019.04.06. 21:25
Rendező, producer, forgatókönyvíró, nem mellesleg a filmtörténet egyik legnagyobb trilógiájának, A Keresztapának direktora. Oscar-díjas hollywoodi mester, aki irodalmi magazint alapított, szállodát üzemeltet és mindemellett elismert borász …

Al Pacino 78

Mindenmás

| 2018.04.25. 15:40
Minden idők egyik legnagyobb színésze, az örök maffiózó, aki már több mint 40 éve boldogít minket a filmvásznon.

Cannes 70: Minden, amit a fesztiválról tudni kell

Hírek

| 2017.05.16. 15:35
A cannes-i filmfesztivál 70. alkalommal nyitja meg kapuit szerdán. Az ünnepi alkalomra ékes külsőt kap a fődíj: az Arany Pálmát 167 gyémánt díszíti majd, mintha csillagporral hintették volna …

Érdekességek az Oscar eddigi történetéből

Hírek

| 2017.02.17. 16:05
Közeledik az Oscar-gála, ezért ebben a hónapban körüljárjuk kicsit, mégis honnan indult a díjátadó, milyen botrányok, sikerek és bukások kötődnek hozzá. Cikksorozatunk első része az …

Tévéfilm készül A Keresztapa forgatásáról

Hírek

| 2017.02.02. 11:25
A filmet az HBO fogja szállítani Francis & the Godfather címmel, amely az 1972-es Keresztapa című film munkálatait fogja bemutatni.