Megvan a Gladiátor 2 főszereplője, indulhat a forgatás

Hírek

| movie.hu | 2023.01.10. 17:15

Több mint két évtizeddel az Oscar-díjas első rész után Ridley Scott ismét elhozza a római birodalom dicsőségét a mozikba.

Habár Ridley Scott évek óta megállás nélkül hajtogatta, hogy el akarja készíteni a Russel Crowe-val, Joaquin Phoenix-szel, Connie Nielsennel, Oliver Reeddel és Richard Harrisszel forgatott Gladiátor folytatását, sokáig kétkedéssel fogadta mindenki a 85 éves rendező terveit. Már szinte el is felejtettük ezt az általa oly nagyon dédelgetett álmot, de a Deadline exkluzív riportja szerint sokkal közelebb van a Gladiátor 2, mint hinnénk, ugyanis már idén májusban elindul a forgatás Marokkóban.

Ridley Scott ezúttal sem adja át a kormánykereket, és ő ül majd a rendezői székbe, de egyúttal producere is lesz a filmnek a Scott Free elnöke, Michael Pruss, valamint a Red Wagon Entertainmentet képviselő Doug Wick és Lucy Fisher társaságában. Az, hogy ennyire előrehaladott állapotban van a projekt, egyrészt annak köszönhető, hogy elkészült David Scarpa forgatókönyve, másrészt már kiválasztották a főszereplőt is.

Utóbbi nem más, mint a mindössze 26 éves ír tehetség, Paul Mescal (Normális emberek, Az elveszett lány, Aftersun, God`s Creatures) aki az immár felnőtté cseperedett Luciust, Lucilla (Connie Nielsen) fiát fogja alakítani a filmben. Azt érdemes azonban megjegyezni, hogy a tárgyalás még nem zárult le a színésszel, de a meghallgatott színészek közül a kezdetek óta Mescal volt Ridley Scott favoritja, így nem túl valószínű, hogy végül más kapná meg a szerepet. És azt is nehéz elképzelni, hogy Mescal nemet mondjon Scott felkérésére.

Címkék: Ridley Scott

Hozzászólások

További cikkek

Befutott a Gucci-gyilkosságról szóló film magyar előzetese

Hírek

| 2021.08.05. 16:20
Már a fél világot lázban tartja Ridley Scott legújabb rendezése, melyben ezúttal a vérszomjas űrlények helyett a Gucci családé lesz a főszerep.

Megérkezett az első fotó Adam Driverről és Lady Gagáról a készülő Gucci-filmből

Hírek

| 2021.03.10. 13:45
Ridley Scott jelenleg Olaszországban dolgozik a legújabb filmjén, méghozzá egy Gucci-klánról szóló életrajzi alkotáson, …

Lady Gagával dolgozik legújabb filmjén Ridley Scott

Hírek

| 2020.04.09. 12:40
Bár a koronavírus-járvány miatt a forgatások lényegében teljesen leálltak világszerte, ettől függetlenül a háttérben gőzerővel folyik a munka.

Ridley Scott újra előveszi a Gladiátort, jön a folytatás

Hírek

| 2018.11.02. 15:10
2000-ben nagyot ment a Russell Crowe-féle Gladiátor, és kb azóta van arról szó, hogy Ridley Scott csinálja is a második részt. Most nagyon úgy néz ki, hogy lesz is valami belőle.

Ridley Scott új horrorsorozattal jelentkezik

Hírek

| 2018.03.20. 13:40
Az Alien rendezője a producere az AMC új horrorsorozatának, amelyet Dan Simmons 2007-ben megjelent, The Terror című regényéből adaptáltak.

A Három óriásplakát Ebbing határában tarolt a BAFTA-n

Hírek

| 2018.02.19. 10:00
A Három óriásplakát Ebbing határában című alkotás kapta a fődíjak zömét a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti londoni díjkiosztó gáláján.

Óriási elismerésben részesül a Szárnyas fejvadász rendezője

Hírek

| 2018.01.31. 12:50
Az elismeréssel a 80 éves Scott Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock és Stanley Kubrick nyomdokaiba lép.

Mark Wahlberg eladományozza kizsarolt millióját

Hírek

| 2018.01.14. 12:55
A színész úgy döntött, hogy jótékony célokra ajánlja fel kizsarolt pénzét.

Hollywood és az egyenjogúság

Hírek

| 2018.01.10. 15:05
Mint ismeretes Kevin Spacey zaklatási botránya nemcsak a színésznek tett be, de Ridley Scott új filmjének, A világ összes pénzének is.

Ridley Scott kilenc nap alatt forgatta újra Spacey kivágott jeleneteit

Hírek

| 2017.12.20. 12:50
Ridley Scott őrült munkatempót diktált.