Hivatalosan is vádat emeltek Alec Baldwin ellen

Hírek

| Zita | 2023.02.02. 11:40

A vád gondatlanságból elkövetett emberölés.

A színész mellett még Hannah Gutierrez-Reed ellen is vádat emeltek. Ő volt a fegyverekért felelős kellékes azon a Rust című film forgatásán, ahol még 2021 őszén elsült egy pisztoly Baldwin kezében. A fegyvernek elvileg nem szabadott volna megsebesítenie senkit (mai napig tisztázatlan, hogyan került bele éles töltény), de Halyna Hutchins vezető operatőrt és Joel Souza rendezőt érte a lövés. Az operatőr később belehalt sérüléseibe.

A vádirat szerint a végzetes baleset napján számtalan gondatlanságból elkövetett cselekmény vagy mulasztás történt, melyekre bizonyítékok is vannak, ám Baldwin hanyag fegyverkezeléséről nem esik szó, bár az ügyészség szerint a színész telefonált, miközben a fegyver már nála volt.

Baldwin nem tartja magát felelősnek Hutchins haláláért, elmondása szerint meg sem húzta a ravaszt (csak a kakast húzta hátra), és Gutierrez-Reed és a fegyverszakértők felelőssége, hogy ne legyen éles lőfegyver a forgatáson. Az ügyészek szerint azonban a forgatásról készült fotókon és videókon látható, hogy Baldwin úgy gyakorolta a fegyver meghúzását és elsütését, hogy az ujja többször is a ravaszvédőn belül és a ravaszon volt. Emellett az FBI tisztviselői megállapították, hogy a fegyvert nem lehetett elsütni a ravasz meghúzása nélkül.

Gutierrez-Reed azt állítja, hogy vaktöltényt tett a fegyverbe, amit utána átadott David Halls rendezőasszisztensnek, aki továbbadta Baldwinnak, mondván, „hideg”, azaz biztonságos a használata. Ezt Halls egy decemberi tanúvallomásában tagadta, vagyis elmondása szerint sosem állította, hogy a fegyver „hideg”.

A szabálysértéssel vádolt rendezőasszisztens egyébként vádalkut kötött és ennek értelmében várhatóan együttműködik az ügyészséggel. A filmipari óvintézkedések szerint a színészeknek mindig abból kell kiindulniuk, hogy egy forgatáson használt fegyver vaktölténnyel van töltve.

Hozzászólások

További cikkek

Ejtették a gondatlan emberölés vádját Alec Baldwin ellen

Hírek

| 2023.04.22. 07:05
De a polgári eljárás tovább zajlik.

Budapesten forog az új Alien film

Hírek

| 2023.03.05. 14:10
Március 9-én kezdenek, a jelenlegi szereplőgárda a Fede Álvarez által rendezett filmben: Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux, Isabela Merced, Spike Fearn, Aileen Wu.

Ilyen lesz Lady Gaga a Joker 2-ben

Hírek

| 2023.02.15. 12:05
Ha csak egy kép erejéig is, de végre láthatjuk a várva-várt Harley Quinn-Joker párost.

Kiderült, mikor indul a Stranger Things 5. évadának forgatása

Hírek

| 2023.02.01. 09:50
A sorozat egyik színésze, Noah Schnapp szellőztette meg az infót, amiből azt is sejthetjük, mikorra várható a sorozatzáró szezon premierje.

Jó hírek érkeztek Jeremy Rennerről

Mindenmás

| 2023.01.18. 07:25
A színész ezentúl otthon gyógyul.

Balesetet szenvedett, kritikus állapotban van Jeremy Renner

Mindenmás

| 2023.01.02. 07:40
A színész hóeltakarítás közben sérült meg súlyosan.

Befejeződött a Petőfi-film forgatása

Hírek

| 2022.09.22. 18:05
A Most vagy soha! forgási munkálatai áprilisban indultak és 80 napig tartottak.

Júliusban újból sztárok lepik el Budapestet

Hírek

| 2022.07.04. 14:15
Ebben a hónapban kezdődnek a Dűne 2 forgatási munkálatai, ami azt jelenti, hogy újra beindulhat a sztárles a fővárosban.

Budapesten van Mel Gibson

Mindenmás

| 2021.11.20. 07:20
A színész természetesen filmforgatás miatt érkezett a fővárosba.

Mel Gibson ül a Halálos fegyver 5 rendezői székébe

Hírek

| 2021.11.16. 12:50
Ezzel a franchise egykori rendezőjének, Richard Donnernek kérését teljesíti a színész.