Szexuális zaklatás: Affleck és Tornatore is bajban van

Hírek

| Zita | 2017.11.06. 14:30

A szexuális zaklatás-botrány egyre nagyon méreteket ölt, és bár eddig is lehetett sejteni (tudni), hogy a filmes világ nem éppen makulátlan, Harvey Weinstein óta rengeteg rendezőről, színészről, producerről derült ki, hogy a közel vagy a távoli múltban zaklatta kollégáit, kolléganőit.

A filmmogul mellett már többek között zaklatással vádolják Kevin Spacey-t (akit rekordgyorsasággal nulláztak le különböző projektek kapcsán), Dustin Hoffmant, Brett Ratnert, most pedig az olasz filmrendező, Giuseppe Tornatore (Cinema Paradiso, Maléna, az óceánjáró zongorista legendája) a vádlott.

Egy olasz színésznő, Miriana Trevisa azt állítja, hogy a rendező húsz évvel ezelőtt egy irodában a falhoz nyomta és tapogatni és csókolgatni kezdte őt. Torantore reagált is a vádakra, elmondásra szerint a meghallgatás jó hangulatban telt és egy ujjal sem ért a színésznőhöz.

Giuseppe Tornatore Fotó: artribune.com

De nemcsak a rendezőről, hanem Casey Affleckről, Ben Affleck testvéréről is szólnak a hírek. Ő még évekkel ezelőtt, jóbarátjával, Joaquin Phoenix-szel forgatott áldokumentumfilm, az I’m Still Here forgatásán került bajba, ugyanis két nő is állította, hogy erőszakosan közeledett feléjük. Ebből nem lett akkor ügy – ezt köszönheti a peren kívüli egyezségnek és annak, hogy Hollywoodban nagyon jó kapcsolatai vannak – de ennek ellenére lehetett tudni a dologról. Most viszont, hogy kirobbant a botrány, így ő sem kerülheti el a számon kérést, és most többen is azt követelik, hogy a 2018-as Oscar-gálán ne jelenhessen meg. (Mivel legutóbb ő kapta meg a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat, így a jövő évi díjátadón elvileg neki kéne átadnia majd a legjobb női főszereplőnek az aranyszobrot.) Az ügyben petíció is indult a change.org oldalon, amit egy filmes indított el.

Ben Affleck a hétvégén pedig bejelentette, hogy az elmúlt időszak történései arra késztették, hogy ő is önvizsgálatot tartson, és változtasson a nőkkel szembeni viselkedésén. Ennek oka az is, hogy előkerültek olyan felvételek miatt kellett magyarázkodnia, ahol még 2003-ban Hilarie Burton színésznőt fogdosta, illetve 2004-ben pedig egy kanadai műsorvezetőt húzza az ölébe és tapogatja. 

(borítókép: port.hu)

Hozzászólások

További cikkek

Újraindult a nemi erőszak miatti nyomozás Gérard Depardieu ellen

Hírek

| 2021.02.24. 13:15
Még 2018 nyarán mi is beszámoltunk róla, hogy szexuális zaklatás és nemi erőszak ügyében nyomozás indult Gérard Depardieu ellen, amit végül 2019-ben …

Dokumentumfilmben járnak utána a Woody Allen ellen felhozott zaklatási vádaknak

Hírek

| 2021.02.07. 16:00
Több évtizede keringenek hírek arról, hogy a filmrendező szexuálisan zaklatta nevelt lányát, ám a rendező a mai napig tagadja a vádakat. …

Gyermekpornográfia vádjával letartóztatták Jerry Harrist, a Netflix sztárját

Hírek

| 2020.09.18. 17:45
Már megszokhattuk, hogy gyakran halljuk/látjuk a Netlfix nevét egy éppen felkapott sorozat vagy film kapcsán, most azonban sajnos cseppet sem …

Eldőlt: jogszerű volt Polanski kizárása az amerikai filmakadémiából

Hírek

| 2020.08.26. 16:00
Roman Polanskinak nem sikerült jogi úton érvényteleníttetnie kizárását az amerikai filmakadémiából.

Újabb amerikai producert vádolnak szexuális zaklatással

Hírek

| 2020.06.23. 15:20
Úgy tűnik, a zaklatási balhék újabb hulláma érte el Hollywoodot. Most az 53 éves David Guillod ellen emeltek vádat szexuális erőszak miatt.

Újabb zaklatási balhé van kibontakozóban Hollywoodban?

Hírek

| 2020.06.18. 15:05
Danny Masterson neve nem cseng olyan ismerősen a magyar fülnek, de lehet, hogy most egyre többet fogunk hallani róla, egy nem éppen kellemes ügy kapcsán.

Újabb négy nő vádolta meg zaklatással Weinsteint

Hírek

| 2020.05.29. 17:15
Úgy látszik, a Harvey Weinstein körüli balhésorozatnak már sosem lesz vége. A 2017-ben kirobbant botrány óta egyre több nő vall a producer ellen, most újabb nevek bukkantak fel.

Több mint 20 év börtönre ítélték Harvey Weinsteint

Hírek

| 2020.03.11. 17:55
Kiderült, hogy milyen büntetést szabtak ki Harvey Weinstein filmmogulra, Hollywood egykori legbefolyásosabb emberére.

Az újabb botrány miatt nem adják ki Woody Allen önéletrajzát

Hírek

| 2020.03.08. 13:05
Lassan már nincs olyan megmozdulása Woody Allennek, ami ne váltana ki hatalmas népharagot, most éppen az Oscar-díjas rendező új életrajzi könyve miatt mozgolódnak az …

Bűnösnek találták Harvey Weinsteint

Hírek

| 2020.02.25. 09:10
Egy New York-i bíróság esküdtszéke bűnösnek mondta ki Harvey Weinstein bukott hollywoodi filmmogult nemi erőszak és szexuális támadás vádjában, azonban a legsúlyosabb vádpont, a szexuális ragadozóként …